Vandaag de laatste volle dag in Yellowstone, 4 dagen vliegen voorbij en we nog hebben al veel gezien en gedaan. Wat is Yellowstone groot, en wat hebben kilometers gereden en gewandeld. We beginnen de ochtend na het ontbijt met de koelbox vullen en laten de boel de boel in de caravan. Das wel lekker, we pakken de Jeep en rijden als eerste naar de Fountain Flat Drive, een plek om in de ochtend met Bisons te kunnen beginnen.

IMG 3291900 We rijden de drive op en zien al vlot de eerste Bisons grazen.

IMG 3298900 Ook op deze drive weer een prachtige rivier in dit ongerepte landschap!

IMG 3302900 Een prachtige Bison in het zachte ochtendlicht, we zullen dit missen, ze zijn prachtig.

IMG 3332900 De volgende stop wordt de Fire Hole Drive, deze bevind zich net voor de Grand Prismatic, langs deze drive zien we weer prachtige pools en geysers, met geweldige kleuren door de bacteriën!

IMG 3338900 We rijden de drive af, dit is een one way en parkeren bij de pools.

IMG 3415900 We zien een prachtige geyser, geweldige kleuren, fraai hoe deze is geworden duizenden jaren.

IMG 3393900 Net als we weg willen lopen horen we een rommelend en sissend geluid… meters hoog spuit het water uit de geyser. Das een gave bonus zeg!

IMG 3460900 Het is ruim in de twintig graden, dus lopen we nog één keer naar de Grand Prismatic Overlook, gewoon omdat deze zoooo mooiooi is. We blijven een tijdje kijken. Je kan de op de boardwalk beneden zien hoe populair de Grand Prismatic is, toch vinden wij hem vanaf de overlook mooier.

IMG 3525900 De Old Faithful zal rond 13:15u +/- 10min ervoor of erna gaan spuiten, dus zorgen dat we op tijd bij de Old Faithful zitten. We zijn een half uur voor tijd, maar beter te vroeg dan te laat. Ik praat wat met een Ranger, de Old Faithful spuit tussen de 4000 tot 8000 gallon aan water in de 3 a 4min dat deze losbarst. Van de 900 geysers op de wereld zijn er al 500 in Yellowstone… Dan spuit Old Faithful, de gemeten hoogte is 135foot. Wat een geweldig gezicht is dit, het geluid ook wat erbij hoort.

IMG 3552900 Dan lopen we in de richting van Morning Glory Pool, één van de allermooiste zo niet de mooiste ter wereld. De wandeling is 1.4mijl heen, onder weg kom je nog langs prachtige rivieren en geysers.

IMG 3580900 We komen aan bij de Morning Glory Pool, wtf hoe mooi dan… Deze stond allang op ons lijstje, met dit prachtige weer is tie op z’n mooist WOW. De kleuren zijn niet normaal zo mooi, bacteriën zijn verantwoordelijk voor de kleuren.

IMG 3614900 We lopen terug via de boardwalks, das veel langer dan 1.4mijl terug maar ook veel mooier!

IMG 3620900 We zien geyser in de gekste vormen, het gaat je voorstelling gewoon te boven!

IMG 3655900 Pools met wilde vormen en geweldige kleuren…

IMG 3686900 De boardwalk zelf loopt ook door een soort maanlandschap, het begint wel te wennen, maar het blijft boeien!

IMG 3683900 Dan zijn we weer in de buurt van de Old Faithful, we zien de laatste pool, daarna lopen we op ons gemak naar de auto. Onze laatste twee stops zijn tegen 16:30 de Hayden Valley voor de wildlife en de South Rim Drive de laatste is ook een onderdeel van de “Grand Canyon Of The Yellowstone”.

IMG 3762900 De Hayden Valley is prachtig, echt een vallei waar je je auto neerzet en kunt staren naar het wildlife. Ze zijn hier dichterbij dan de Lamar Valley, maar ik weet niet of je hier ook wolven kunt spotten.

IMG 3767900 De Bisons hebben een geweldige locatie hier, hoewel ze kunnen feitelijk overal lopen, er zijn geen hekken. Wildlife op de weg heeft hier alle voorrang, dan moet je stoppen en wachten tot ze je voorbij zijn.

IMG 3752Grizzly beer We spotten een Grizzly beer, dat zie je aan de verhoging op de schouder, wat een machtig dier!!

IMG 37499003 Wat zijn ze mooi, en wat gaaf om ons eerste Grizzly beer te zien in het wild, de keuze voor de Hayden Valley was een juiste Yeah. Dit vergeten we niet meer 🙂

IMG 3786900 We rijden naar de laatste stop, “Grand Canyon Of The Yellowstone” de South Rim Drive, deze voert je langs twee overzichten op een waterval, deze is genomen bij Artist Point

IMG 3826900 De laatste stop voor vandaag is bij Uncle Tom’s point… Beide stops zijn weer een heel ander Yellowstone.. Het is halfzes, we rijden naar de Canyon Village daar eten we wat in de Grill restaurant… Man wat een dag weer…

Wat een indrukken doe je op in Yellowstone, het is zo divers.. nergens is Yellowstone hetzelfde. Dat zou vandaag wel blijken, van kajakkers, geysers tot mooie bergen en rivieren in de Hayden Valley. We gaan tegen 08:00u op pad richting Norris Geyser Basin. Het begint meteen met een Bison op…
Vandaag gaan we Yellowstone verlaten, wat was is ze mooi, de Bisons, de terraces, de geysers zoveel moois. We hebben een behoorlijke rit voor de boeg naar Red Lodge, dus zorgen dat we redelijk vroeg op pad gaan. Het zijn niet de kilometers maar op de Beartooth Highway zal je…