2013-05-08T22:08:26+00:00donderdag 12 augustus 2010|

Dag 17 : Lake Louisa State Park

Ondanks dat we pas laat naar bed gingen, waren we al rond 8:00 wakker.
We zetten koffie, en het bekende ritueel, alles naar buiten, behalve dan dat ik geen koffie meer mag zetten. Jus de Orange mag ik wel inschenken, en volgens mij was deze net zo lekker als gisteren.. 

We luieren, tot een uur of 10, Mandy en ik stappen gedoucht en al in de auto naar de Walmart. De dagelijks boodschappen moeten we weer halen..
We spreken af, dat we precies daarheen lopen, naar hetgeen we nodig hebben. Cola, water, koffie, e.d en het lukt ons om in krap 20 minuten weer naar de auto toe te lopen, met de bekende tassen.

Walmart
Bij thuiskomst maken we de tafel gezellig onder de lanai, en gaan eten. We hadden nu een puertorican bread, met een gebakken ei, en ander opsnit.

Wanneer we klaar zijn met eten zoeken we de ligbedjes op,
zwemmen kan even niet want de poolboy ( ik weet gaan andere naam voor de man) heeft  chemicaliën in het zwembad gegooid. Ik denk niet dat we daar nu even in willen..

We overleggen met Jasper of hij mee wil naar het Lake Louisa State Park, nee hij meld dat hij,” ik ga weer naar de sportschool “ . Ook goed, dan snuiven wij de frisse lucht wel op..

Wanneer we bij het Lake Louisa State Park aankomen moeten we 5 dollar betalen, van deze 5 dollar wordt het park onderhouden.. hoe kan het,… denk ik dan.  Het is een fraai park, we gaan eerst links af en parkeren bij Long Lake..

Lake Louisa State Park
Een prachtige zicht op het meer, met  golvend riet op de voorgrond en op de achtergrond Cypress Trees.  Vlak voordat we de vlonders op lopen staat er een waarschuwings bord.  Niet zwemmen vanwege de alligators, wanneer we over het meer uitkijken wijst Mandy naar een plek in het water..  ze  ziet een Crocq
Mandy
We zien de alligator net boven water met zijn koppie… en hij zwemt voor ons langs, plots  gaat hij onder water. We zien hem niet meer terug.. maar onze tour kan nu al niet meer stuk. We lopen terug naar de auto, en rijden even verderop naar Hammond Lake, dit is allemaal in 10 minuten te rijden.

Lake Louisa State Park2

Hier zien we heel veel waterlelies, in de verte betrekt de lucht maar de regen blijft uit. Het mooie Florida verschijnsel zie hier goed, wij in de zon, en in de verte echt donker met regensluiers.  We keren terug naar de auto en gaan naar Lake Louisa.. Dit is ook weer een klein stukje rijden, onderweg stop ik voor een waterpartij wat onder een brug doorloopt.

Lake Louisa State Park3

De natuur is hier erg mooi, en dit zijn de momenten waar je van kunt genieten.
We rijden door naar Lake Louisa, en parkeren hier de auto..
Hier kun je een trail lopen, wat we een stuk doen.. dan lopen we in een prachtig bos.

Lake Louisa State Park6

Lake Louisa State Park5
En als kers op deze wandeling zien we ook nog deze vriend..

Daarna keren we om, we willen graag zien hoe het erbij  Lake Louisa uitziet.
We lopen terug naar de auto, en rijden een klein stukje naar de parkeerplaats bij het meer. Het is een prachtige omgeving,  we zijn schijnbaar de enige die dit mooi vinden.. het is hier stil… je hoort niks, alleen maar het dierenrijk..

Lake Louisa State Park8

Lake Louisa State Park12Lake Louisa State Park11

Lake Louisa State Park14

Het is inmiddels al over 18:00 uur en gaan richting Tuscan Hills, we moeten ook nog eten dus, halen we op de terugweg een chineesie bij de Bamboo Wok.
We zijn uiteindelijk over 19:00 weer in ons huis, en Jasper was blij dat we al eten hadden meegenomen.. die had erge honger gekregen.
Het eten  ging er weer in als wieger ketellapper…

In de avond speel ik nog een partij tafeltennis tegen Jasper, welke ik met 2-1 verlies. Ik moet echt naar de walmart voor nieuwe balletjes, en waarschijnlijk ook een ander netje. Bij mij gaan ze er namelijk iets moeilijker overheen, dan bij Jasper. Dat netje…. is vermoedelijk al die tijd het probleem.

Dan werk ik het blog bij..
Het Fotoverhaal is gevuld met herkenbare beelden van de vakantie tot nu toe.

@ Alex – ik hou goede moed, ik wacht ..tot ik de juiste materialen heb …
@ Alfons – La Nouba is ook voor kinderen… Humor is universeel, er wordt alleen maar uitgebeeld en de kinderen lachen met name om de clowns natuurlijk.
@ Marilin – bedankt voor de golf tips   ( Hawaiian Rumble of Congo River)
@ Schoonmoeder – Ja het is een nieuw blousje !!
@ Mariska – moeten wij de tas voor je meenemen ?
@ Marja – is het een uitnodiging voor de koffie? hihi
@ Pieter – Je kan beter een prijs opgeven waarvoor wilt huren, uit ervaring weet je ongeveer wat wel en niet kan.  Je vraagt dan om een 4-tal opties.Later breng je pas jou voorkeur in, mocht deze er niet bijstaan.. Mocht je hulp nodig hebben, weet je me te vinden!!
@ Pa – We denken aan je – we zullen duimen!!

Tot morgen.
En echt waar we vinden het elke dag een feest de reacties te lezen waarvoor dank!!

We zijn rond 7:30 wakker, en tijdens de koffie lezen we even wat blogs . Echt heel veel tijd hebben we niet, want we gaan vandaag naar Bush Gardens. Rond 9:00 uur zitten we in de auto, en we zijn er al even over 10:00 uur. Bij binnenkomst worden we …
Ik wordt vroeg wakker, en zet koffie, mijn eerste aanblik naar buiten is fraai en ik geniet van deze ochtend. De zon valt vanaf de zijkant op de kooi en maakt een raamwerk op het gaas, en .. daarachter licht het groene gras op… Ik ben gek op foto’s (…

18 Comments

 1. Barkies 12 augustus 2010 van 04:59 - Antwoorden

  Hoi Rick, nou het is al eerder gezegd volgens mij, maar je maakt echt schitterende foto’s. Het is er misschien ook wel mooi, maar je hebt er inderdaad oog voor.
  Heerlijk dagje zo weer voor jullie en jullie hebben nog even.
  Mandy, mooie tas hoor geen spijt zeker.
  Gaan jullie thuis volgen dus ga vooral zo verder met schrijven, dan blijven we nog even in de mood.

 2. Marja 12 augustus 2010 van 06:26 - Antwoorden

  Als je langs komt met de koffie moet je wel snel zijn hoor, vrijdag staan wij alweer op het vliegveld (snik, snik)
  Wat een mooie foto’s weer, en wat een mazzelaars met de croc en de schildpad, ik hou ook wel van de natuur, maar alleen als ik weet dat ik niks kan “tegen komen”

 3. Sonja 12 augustus 2010 van 06:31 - Antwoorden

  Wat een mooie natuurfoto’s weer. Prachtig toch. Dan lijken de pretparken zo ver weg. Jullie hebben al heel wat wild life gezien deze vakantie. En lekker weer een chineesie gehaald. Sambal bai ?
  Alvast weer een fijne dag morgen. Het gaat voor ons nu veel en veel te snel. Marja en familie vertrekt vrijdag al en wij zaterdag. Gelukkig kunnen we jullie blijven volgen en een beetje in de sfeer blijven hangen.

 4. Alex 12 augustus 2010 van 06:49 - Antwoorden

  Een heerlijke dag met veel rust in de natuur.
  Je mag al geen koffie meer zetten, ik lees ook niets meer over de croissants …. Mag je die ook niet meer maken ?

  Enjoy life !!

 5. Sunshineman 12 augustus 2010 van 07:32 - Antwoorden

  Geweldig leuk en lekker lang fotoverhaal. Ik heb hem fullscreen bekeken, en soms leek het niet of ik er echt bij stond. Ik ben benieuwd naar de rest van jullie plannen! Geniet ze nog.

 6. Sunshineman 12 augustus 2010 van 07:33 - Antwoorden

  ..leek het NET of ik er echt bij stond. Stomme typo!

 7. Fam Verkoelen-Roeland 12 augustus 2010 van 07:43 - Antwoorden

  Wat een prachtige shots hebben jullie weer gemaakt. ‘k Ben blij dat ik even kon ‘wegglippen’ alvorens aan de werkdag te starten…
  Tot later,

  Hilde

 8. Pieter en Petra 12 augustus 2010 van 08:10 - Antwoorden

  Lake Louisa State Park is inderdaad echt prachtig, wij zijn er inmiddels 2x geweest en ook genoten van de rust daar. Tijdens ons bezoek in juni vorig jaar stond er weinig water in Lake Louisa en dat was toch wel een aprt geziecht. Ook wij waren daar een vd weinige bezoekers en dus kom je geen mens tegen en da’s toch wel fijn met fotograferen 😉
  Die foto met die waterlelies op de voorgrond is echt prachtig !!!

  En in de Wal*Mart alleen langs het hoognodige lopen, dat is ons dus echt nooit gelukt, wij zien altijd weer van alles…

  Wij halen ook wel eens een ‘Chineessie’ daar en is het jullie ook al opgevallen dat de chinezen, net als bij ons, met zo’n grappig accent praten ?

  Zoals Hilde ook al zegt, is het nu tijd om de werkdag te starten, maar ik ben er net achter gekomen dat ik voor mn werk regelmatig contact met dr heb gehad “Its a small world after all”, dus ga dr zo eens ff bellen 😉

  Groetjes & ’til tomorrow,
  Pieter & Petra “PenPe”

 9. marilingoesusa 12 augustus 2010 van 08:46 - Antwoorden

  Hallo mensen,

  dat is toch weer een ander beeld van Florida dan men verwacht. Leuk om te zien hoe veelzijdig het daar toch is. Mooie natuur en iets verder weer heel veel vermaak. Leuke foto’s weer en een hele kunst om binnen 20 minuten de Walmart te verlaten 🙂
  We wachten met smart op de foto’s van Universal en Daytona, en natuurlijk van alle andere leuke momenten. Veel plezier en geniet nog heerlijk……..

  Groetjes Marilin

 10. Roberto en Wendy 12 augustus 2010 van 09:07 - Antwoorden

  je hebt er weer een fotoavontuur opzitten ! 🙂 zo een park moet de hemel voor jou en je camera zijn 😉

  Vanaf vandaag moet je het anders bekijken, je wint toch altijd 1 set ?? het glas moet halfvol zijn hé, niet halfleeg 😉

 11. MattRob 12 augustus 2010 van 10:32 - Antwoorden

  Zo, ben ook weer helemaal bij. Lekker relaxed dagje, en je ziet dat je met 1 alligator in het ‘wild’ al heel erg blij bent. Blijft toch het mooist (net als de dolfijnen) !

 12. Mariska 12 augustus 2010 van 11:25 - Antwoorden

  Wat een mooi uitstapje met name de ontbrekende mensen massa is ook wel eens fijn!
  Bedankt voor het aanbod van de tas, erg lief, maar ik zet een tas op het “must-do” lijstje voor de volgende keer.

 13. Anita 12 augustus 2010 van 13:33 - Antwoorden

  Wat goed van jou om het verslag zo bij te houden. Het is zo leuk om te lezen, heb het net even vluchtig gedaan. Maar heb het zelf te druk hier in Orlando. Too much to do, too little time. Prachtig blog ook zo met die foto’s, ga zo door, haha.
  Heel veel plezier nog
  Anita

 14. Fred 12 augustus 2010 van 15:23 - Antwoorden

  Jullie hebben een mooi dagelijks ritme lees ik. Rick iedere dag verliezen met tafeltennis 🙂
  Er is wel erg veel te beleven daar zonder echt ver te moeten rijden heb ik de indruk.

 15. Aggie 12 augustus 2010 van 16:20 - Antwoorden

  Genieten van de natuur, heerlijk!! Long Lake hebben we hier ook, is ook erg mooi! Weer een mooi dagje, tot morgen! ( Als ik tijd heb, gaan naar Chicago!)

 16. Jan Judy 12 augustus 2010 van 22:05 - Antwoorden

  Zo’mijn werkweek zit erop dus kan ik nu nog vaker en langer van jullie blog genieten en morgen weer samen met de mannen.
  Wat een prachtige opname’s van de natuur zeg en wat toevallig dat jullie daar ook nog vrienden tegen kwamen,toeval??of waren ze jullie gewoon gevolgt!!! nou deze gasten drinken zeker geen koffie,dus een makkie Rick.
  Fijn dat jullie zo’n grote auto hebben,is altijd fijn bij het inslaan van de boodschappen;maar in 20 minuten ja dat zou ik zeker niet redden ben alzo traag bij de jumbo.
  Nou lieverds we zitten weer met smart te wachten op wat morgen gaat komen,gaat zeker weer lukken en ook vast weer met een prachtig muziekje erbij iets waar ik altijd zo vrolijk van word.
  Heb nog even een vraagje,zijn daar ook winkels waar ze uggs verkopen??en zo ja zouden jullie eens willen kijken wat ervan de prijs is??
  Is geen must hoor,gewoon als je er toevallig langs komt.
  Verder hebben wij nog dikke knuffels voor jullie drietjes en tot morgen
  Papa en Mama

 17. Twinmom1995 12 augustus 2010 van 22:20 - Antwoorden

  De foto’s zijn weer prachtig.
  Weer een lekkere dag. Op naar de volgende dag.

 18. Linda 13 augustus 2010 van 05:16 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy,

  Mooie foto’s weer hoor. Geweldig.
  Lekker eten bij Bamboo Wok. Wat vinden jullie daar het lekkerst? Het was een beetje moeilijk kiezen, maar we hadden iets dat heette Cho Mein ofzo en dat was erg lekker, maar we willen nog wel eens iets uitproberen komdende wk. Nou, genziet ze nog en we spreken elkaar!
  Groetjes,
  Linda

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com