We zijn redelijk vroeg wakker zo’n 07:00u, de dag begint dan relaxed met thee en koffie. We ontbijten op het pooldeck, en wanneer we gedoucht hebben rijden we rond halftien richting Epcot. Het rijdt lekker door via de 27, de 192 en binnendoor het Disney terrein op. Tegen 10:00u parkeren we de auto en lopen naar de ingang.

International Flower & Garden Festival is een prachtig festival, meer dan 70 in vorm gesnoeide figuren 70 (topiaries) staan er op display.

We lopen op ons gemak langs de eerste topiaries, het is direct mooi!

In de diverse landen staan prachtig gesnoeide figuren, deze hoeven we niet voor te stellen :-)

Rondom het water en de monorail zijn er overal bloemen en planten, het is weer super kleurrijk allemaal.

We lopen The Wold of Showcase rechtsom, dus via Engeland richting Frankrijk, ondertussen kijken we weer onze ogen uit.

We komen in de buurt van Frankrijk

In Parijs en omgeving staan prachtige figuren van kandelaar en klok uit Belle en het Beest.

Belle en het Beest staan zelf ook op een hele prominente plaats, dit deel is altijd prachtig gemaakt. Ik kan niet alle figuren plaatsen wat dan hebben we vandaag 70 foto’s mee hee, wat kan Disney toch mooi uitpakken!

Je kan veel doen met wat blader afval, leuk bedacht, niet eerder gezien.

Al wandelend zien we Lady en de Vagebond, het zonnetje, Florida.. je kan eraan wennen.

Werkelijk elke topiarie is prachtig gemaakt, zo mooi!

Ook frozen topiaries mogen niet ontbreken,…

Dan zijn we bij Mexico aangeland en hebben we de hele showcase rondgewandeld, het is allemaal prachtig. Mandy stelt voor naar de Disney’s Hollywood Studios te hopperen… Ja natuurlijk, doen we.

De gondels vertrekken aan zijkant van Frankrijk, daar lopen we dan naar toe, dit gaat heel erg gemakkelijk en een twintig minuten later stappen we de Hollywood Studios binnen.

We lopen ook hier op ons gemak door het mooie park, het Star Wars gedeelte hebben wij nog niet gezien. Dus… dat wordt de missie.

Mandy en ik wandelen langs de prachtige “Aerosmith-themed” rollercoaster met de gitaar voor de deur.

Via Toy Story Land kom je natuurlijk langs Woody.

Deze films hebben we grijs gedraaid met Jasper, de Space Ranger Buzz Lightyear mag niet ontbreken.

Jaa dan komen we bij Galaxy’s Edge – Star Wars… Ik val in herhaling, maar wat kan Disney dit toch namaken in de details.

Mijn eerste bioscoopfilm in 1977 – Star Wars: A New Hope … dat was wat.

Han Solo’s beroemde smokkel-starship staat er gewoon, de Millennium Falcon… het jongetje in mij staat te genieten. Leuk ook om te zien dat andere oudere jongere dit ook hebben, maar ook dertigers met hun kinderen… Tijdloos dus blijkbaar… We lopen op ons gemak door Galaxy’s Edge, dit is zo mooi nagemaakt, dat je foto’s kunt blijven maken.

Hier en daar is entertainment, geweldige interactie met het publiek.

Er staan superveel racers op display… Ik moet stoppen met de foto’s want het wordt te veel.. Een topdag !!

Vandaag wilden we naar Epcot, echter in de weer app zien we dat het tot een uur of 12 duurt voordat het echt zonnig is. Het EPCOT International Flower & Garden Festival is prachtig, maar dan wel liever met een lekker zonnetje. Morgen in de herkansing voor ons. We besluiten…
We zijn weer lekker vroeg wakker, rond half zeven staan we op met koffie/thee en ontbijt wat bestaat aan yogurt, we zijn door de voorraad heen. Mandy en ik willen nog een keer fietsen bij Lake Apopka, dus na het douchen gaan we op weg. Rond 09:00u parkeren we in…