We zijn vroeg wakker, zetten heerlijke koffie, we lezen de reacties op het blog.
De reacties zijn weer harstikke leuk, daarna gaan we ons douchen en een beetje voorbereiden op de dag van vandaag..

Tegen 10:00 vullen we de koelbox met een paar waters, Mountain Dew, en Cola.
We rijden langs de Subway en nemen broodje, dan gaan we op weg naar Hontoon Island. Het is ongeveer anderhalf uur rijden, de cruise control aan en tuffen maar..

FerryWe zijn rond het middag uur bij de parkeerplaats van Hontoon Island, daar parkeren we de auto, vullen de rugzak, en dan lopen we naar de opstap plaats van de Ferry.
Wanneer je op de opstapplaats gaat staan, komt  de ferry naar je toe.. Na een paar minuten komt er beweging in de ferry, en worden we opgehaald.
Het is de bedoeling dat je wat doneert voor het parkeren van de auto, plus het gebruik van het park hier. De ferry is overigens gratis..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We doneren 5 dollar wat ongeveer gebruikelijk is voor de Florida State Parks, en we krijgen van de Ranger een wandelroute. De kaart is een eenvoudig printje, met een kompas erop, je weet waar de zon ongeveer is bij 12-13:00 uur dus we kunnen op weg.

Rick1
Ik bestudeer de route welke we gaan lopen, en dan gaan we op weg.. Je moet hier niet bang zijn uitgevallen, want er zit hier van alles. Hontoon Island wordt omsloten door de St Johns river.. dus we zien Kroko’s, maar ook mooie vogels.. er zitten herten, slangen ..

Rick
We zien een omgevallen boom, maar rechtop uit de omgevallen stam, ontstaat er weer een nieuwe boom.. . We moeten er omheen,  de paden zijn best smal, daarbij moet je toch kijken waar je je voeten neerzet, en je wilt ook nog wat zien dus je hebt ogen en oren te kort.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Aan de bomen zien we mooie gekleurde zwammen, en heel veel eekhoorntjes..
Zodra ze ons waarnemen, kiezen ze het hazepad, ik geef ze geen ongelijk..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ook in de lucht zitten rovers te speuren naar eten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maar sommige kijken ons aan vanaf de takken waar ze op zitten..

Ze draaien zich nog net niet om, zodat ze eerste rang kunnen zitten, maar ze kijken ons wel na. We lopen door de bossen, en op een open vlakte zien we een schildpad.. Wanneer hij ons waarneemt trekt hij zich helemaal in zijn schulp..

Wanneer ik bij hem ga zitten, durft hij… na een tijdje, een beetje naar buiten te komen met zijn koppie, mij onderzoekend aangluren van wat wil je nu eigenlijk..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We laten de schildpad  verder met rust en we lopen verder,  soms is er een boom om gevallen dan moeten we er echt overheen springen. We blijven ook kijken waar de voeten terecht komen…en letten op elkaar.

We hebben al vele trails gedaan, maar dit was toch niet de makkelijkste. De trail, wordt ons op een gegeven moment te drassig.  Het pad staat soms centimeters onder water, dan kun je niet zien waar je op gaat staan .

CIMG3045
In action… in Jurrasic park…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Je kunt ook via de Rabbit Run Road naar Hontoon Dead River lopen..

Na ja road… het is wel twee  meter breed, maar  wel onverhard. Via de brede paden gaat het goed. We lopen op ons gemak nu door naar de kruising  van dit pad.

Hier kun je kiezen of je op de River to River Road wilt lopen, het is heel simpel dit pad  loopt dwars op het eiland en dus aan elk einde zie je de rivier..

We lopen dit pad helemaal uit, richting Hontoon Dead River..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de Hontoon Dead River zien we alligators zwemmen, het uitzicht is mooi..
Het is hier stil, we blijven hier 10 minuten rusten en genieten van een cola uit de rugzak.
Dan lopen we over de brede paden terug, het was best warm… Tegen 15:00 staan we weer bij het begin… en kijken we via deze kant over de St Johns River..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hier zien we mensen in een bootje met hengels in het water, je kan hier overigens ook een Kano huren…  Ik denk achteraf, dat we dit hier beter hadden kunnen doen, maar dan hadden we andere mooie dingen weer niet gezien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zoals dit voorzichtige eekhoorntje, je moet keuzes maken…
Dan lopen we terug naar de plek waar de Ferry naar de overkant vaart, de ranger komt al naar ons toe, willen jullie naar de overkant?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja dat willen we wel, en niet veel later rijden we terug naar huis…
Wanneer we tegen 5:00 uur thuis komen is het nog prachtig weer, we trekken beiden onze badpakken aan, en gaan nog lekker even zwemmen. Een uur later is de zon eigenlijk te flauw om ons nog echt te verwarmen dan gaan we douchen.

Longhorn

We rijden in de avond naar Longhorn aan de 192 voor het avond eten, er is een wachtijd van 20 Minuten.  Na ongeveer 15 minuten gaat de pieper trillen en alle lampjes branden rood.. we zijn aan de beurt voor het eten.

We worden netjes naar een tafel gebracht, maar bij het eten gaat het voor het eerst helemaal mis.
We bestellen één voorafje.. de Texas Tonion..

Ik zeg dat we de kleinste zalm van 7 oz nemen omdat we ook nog een toetje willen, en… dat we anders propvol zitten, dat er dan geen toetje meer bij kan. Geen probleem, wat wil  je erbij… ik kies een Baked Patato.. en Mandy gaat voor de French-fried potatoes.

Top zegt ze, na het overigens heerlijke voorgerecht, komt ze met één hoofdgerecht aanzetten, twee borden, een Baked Patato, en French-fried potatoes.  Tja dat is dan een beetje verkeerd gegaan… dat heb ik niet goed doorgegeven.
Nou ja.. we delen de zalm door tweeën, en de rest eten we ook lekker op.

toetje Het toetje wordt  één Apple Goldrush  deze  delen we, geen probleem natuurlijk, we krijgen twee lepels … het smaakt geweldig.

Toetjes delen gebeurt hier natuurlijk wel vaker, maar het hoofdgerecht.. We hebben er in de auto hartelijk om gelachen.. Want achteraf was het maar goed ook, want de Texas Tonion was een flinke schaal voor ons beiden, en het toetje ging ook niet helemaal op.

Bij thuiskomst maak ik het blog, Mandy gaat voor het eerst gebruik maken van het bad in huis… Dan ga ik ook wat relaxen!!

 

Tot morgen.

Het wordt steeds vroeger laat hier, lagen we er vannacht tegen één uur in, zijn we toch alweer vroeg wakker.. De regen heeft plaats gemaakt voor zonneschijn en volgens de plaatselijke Piet Paulusma blijft het deze week gewoon goed. Ik loop het pooldeck op, wat een verschil met gisteren zeg……
We worden wakker van de grasmaaier en de bladblazers van de werkmannen… het is half acht, nou we moesten er toch vroeg uit, het is een relax ochtend, anders is tie voorbij eer je er erg in hebt. We poetsen onze tanden, kleden ons aan en rijden even langs de…