2013-05-08T22:07:59+00:00woensdag 11 augustus 2010|

Dag 16 : Cirque du Soleil …

Ik wordt vroeg wakker, en zet koffie, mijn eerste aanblik naar buiten is fraai en ik geniet van deze ochtend.

S'morgens

De zon valt vanaf de zijkant op de kooi en maakt een raamwerk op het gaas, en .. daarachter licht het groene gras op… Ik ben gek op foto’s ( had ik dat al eens gezegd)  Er is nog niemand buiten, en rustig lees ik wat  blogs en wat de anderen hebben gedaan.

De koffie die ik heb gezet is van een buitengewone kwaliteit, heerlijk in combinatie met de setting waarin ik me bevind. Als Mandy zich bij mij aansluit op het ligbedje, heeft ze een iets andere mening over ‘’ mijn’ koffie, de koffie had  “misschien’ iets minder sterk gekund…. Ik ga niet zeggen dat het aan haar ligt, maar schijnbaar moet je mijn koffie leren drinken.  Ik zit er toch wel mee… zo ongemerkt.. maar dat laat ik  haar natuurlijk niet merken.

Daarna lokt het zwembad, Jasper slaapt nog, en wij plonsen er al weer in.
zwemmen

Zo vermaken we ons wel, ik denk dat ik dit ook wel langer kan volhouden als deze vakantie. We zitten pas net over de helft, dus daar ga ik nog niet aandenken, hoewel we alle drie onze hond Diesel wel een knuffie zouden willen geven ..

Ik heb de Zeevaart school in IJmuiden doorlopen, op deze school was het heel goed, als je bijvoorbeeld een acht haalde voor ‘een’ vak. Dan had je,  in die tijd.. zo eind jaren zeventig/ begin tachtig echt een heel mooi cijfer, ik vraag dan ook netjes aan Mandy wat voor cijfer ze aan mijn koffie toekend zo op de schaal van o naar 100.  Mandy schat mijn koffie zo in rond de 40…HUH?… moet je voorstellen 40 punten, ik was vroeger al blij met een 8. Nu in 2010,  is ineens 40 punten voor koffie niet meer geweldig,. ik laat het verder maar rusten, echter.. ik wilde wel mijn gedachten van me afschrijven… terwijl ik onder de Lanai doorbreng. Onder de Lanai zit ik droog, en dat is maar goed ook zeg, vanuit het niets majemd het enorm.

Het weer slaat om

Even zo snel als de bui losbarste zo snel laat de zon zich weer zien.

We besluiten tegen 12:00 uur in de  auto te stappen en de 192 heel ver op te rijden en tijdens de rit zien we wel wat we doen. We komen langs een oranje gebouw waar we natuurlijk even naar binnen gaan. En kijken even op Cane Island..

Cane Island2

Cane Island ziet er prachtig uit, een soort meertje, en een lekker zwembad, dit is niet verkeerd. We rijden naar de Subway voor een broodje..
Daarna gaan we  door Kissimmee, het is niet allemaal even fraai.. dat is de andere kant van Orlando..

kissimmeeOrange 192

Wanneer hier genoeg van hebben gaan we naar de Lake Buena Vista Outlet, wij waren er nog nooit geweest. Het is een groot vierkant wat je loopt, en het zijn veel bekende winkels die je ook bij de andere outlets ziet.

Lake Buena Vista Outlet1
Mandy en Jasper, proberen hier de kaart te lezen van de outlet, maar hier kun je gewoon weg niet fout lopen.. Wel heeft Mandy al een tijdje smoel op een tas van Fossil… Maar ze vind hem te duur..

Hier zit ook een Fossil winkel…

Fossil tas1
En ja hoor ze heeft hem weer in haar handen, even in de spiegel kijken of hij wel leuk draagt ?? Enne    ..

Fossil tasJa ik koop hem

Mandy is er blij mee!!!
We nemen ook nog een heerlijk ijsje, en dan gaan we door naar Down Town Disney. Eén omdat dit ook een leuk gebied is om naar toe te gaan, maar twee .. nog veel meer valide, we gaan hier ook naar Cirque Du Soleil in de avond.
Dat hebben we maanden geleden al besproken en ik had er goede plaatsen uitgezocht.

In Down Town Disney is het niet heel druk, maar alleen zijn we nu ook weer niet. Een Parkeer plaats was geen probleem we staan op G. Vlakbij Planet Hollywood, makkelijk voor als we vanavond na La Nouba naar huis gaan. Dan hoeven we geen avond vierdaagse meer te houden richting de auto.

We maken ook nog een Wedding mee, altijd leuk.
Weddinggeest

En de Geest is er als fotograaf, dat verzin je toch niet zeg, hoe is dit mogelijk, erg leuk dat wij er getuige van zijn. Wanneer we verder lopen wil Stich even bij Mandy op de hand.. Na veel gedoe past hij erop!!  Lief huh?

Stich in de hand
De sfeer in dit gebied is toch een beetje Disney, we houden er wel van.
We maken wat leuke foto’s, en lopen dan richting Planet Hollywood want we moeten ook eten.. Eten
Hier nemen we alle drie een Hamburger met wat fris. De hamburger was best goed eigenlijk. Na het eten hebben we trek in koffie, over de smaak van de koffie kan ik kort zijn.

Daarna lopen we langzaam richting La Nouba, waar we tegen 20:30 uur naar binnen mogen. We hebben vaste plaatsen, we zitten op vak 202 helemaal vooraan. Bij de pijl… Dit zijn hele goede plekken .

LaNouba-Mandy-Rick-en-Jasper

Je mag geen foto’s maken maar…. het is zo goed dat ik jullie toch wat sfeer foto’s wil laten zien,die ik van het internet heb gehaald.

La Nouba 2010La Nouba 2010 4La Nouba 2010 2

CIRQUE DU SOLEIL.<br />
Alegria.<br />
Costumes: Dominique Lemieux.<br />
Photo: Al Seib.<br />
1999 Cirque du Soleil inc.

La Nouba is een echte aanrader, we raken er niet over uitgepraat, het is echt ander halfuur spektakel. Wat mensen allemaal uithalen aan touwen, en trampolines …. is indrukwekkend.

Bij thuis komst wil niemand tegen me tafeltennissen, wat erg jammer was, want ik had andere schoenen klaar gezet, en een handdoek om me handen af toe droog te maken.  Ik was vermoedelijk in een topvorm.. maar …ik kan het niet staven met harde cijfers… Mijn excuus daarvoor.

Nou ik ben moe en ga pitten, het was weer een geslaagde dag.
Voor de liefhebber het Fotoverhaal met muziek van Katie Melua.

Tot Morgen!!

Ondanks dat we pas laat naar bed gingen, waren we al rond 8:00 wakker. We zetten koffie, en het bekende ritueel, alles naar buiten, behalve dan dat ik geen koffie meer mag zetten. Jus de Orange mag ik wel inschenken, en volgens mij was deze net zo lekker als gisteren.. …
Wanneer we wakker worden, kijk ik naar buiten..het ziet er grauw en grijs uit, in willekeurige volgorde.  Het is gelukkig nog vroeg zo tegen 8:00 uur, er kan nog van alles gebeuren. Het nodigt niet uit om onze standaard ochtend ritueel te doen, zo triest doet het aan.. We zetten…

17 Comments

  1. Sunshineman 11 augustus 2010 van 07:42 - Antwoorden

    Nou, ik zou graag ff willen overkomen om met je te tafeltennissen Rick. Dan zal je zeker winnen ;-))

  2. Saskia 11 augustus 2010 van 08:11 - Antwoorden

    Top tas Mandy!!
    Heerlijk al dat shoppen tegen ook nog aantrekkelijke prijzen.

  3. Pieter en Petra 11 augustus 2010 van 08:12 - Antwoorden

    Wij doen ook regelmatig een ‘rondje 192’, bij voorkeur in de avond want dat is zo mooi met al die nenonverlichting overal.

    Leuk dat jullie ook even op Cane Island zijn wezen kijken, wij hebben het er vorig jaar goed naar de zin gehad en op dit moment al weer aan het bekijken om er begin december weer te gaan verblijven.

    Lake Buena Vista Outlet stelt op zich niet echt veel voor, maar een bezoek aan Old Navy, Tommy Hilfiger, Nike en Reebok zijn altijd wel even de moeite waard.

    Jammer dat er bij Cirque du Soleil niet gefotogrfeerd mag worden want dat lijkt mij echt geweldig om te doen. (Ben ook fotografiegek). Ik wist overigens ook niet dat de voorstelling maar 90 min duurt, ik heb altijd begrepen dat dit een avondvullende voorstelling was…

    Groetjes & tot morgen,
    Pieter & Petra “PenPe”

  4. Alex 11 augustus 2010 van 08:15 - Antwoorden

    Hi Rick,

    nou ruik je eindelijk bloed, ben jezelf in topvorm en dan heb je geen tegenstander. Maar het gaat nog lukken deze vakantie !!
    Cirque du Soleil moeten we ook eens bezoeken maar blijft erg prijzig voor 5 personen …

  5. Roberto en Wendy 11 augustus 2010 van 08:52 - Antwoorden

    ik heb meerdere goede reacties gehoord over de show. Moet echt spectaculair zijn.

    Die foto van Mandy en Stitch is echt goed gelukt 🙂

    Tot morgen !!

  6. Alfons, Mirijam en Manon 11 augustus 2010 van 08:59 - Antwoorden

    Das toevallig, wij hadden het deze week ook over Cirque du Soleil, maar het is best prijzig. In oktober staan ze in Amsterdam trouwens, met een andere voorstelling.Het lijkt ons wel geweldig.Is het ook geschikt voor(kleine) kinderen?

  7. Jacqueline 11 augustus 2010 van 10:18 - Antwoorden

    Cirque du Soleil staat bij mij ook op het lijstje maar dan als verrassing voor mijn moeder. zij is namelijk in de vakantie jarig en aangezien wij echt geen idee hebben wat we voor haar moeten kopen leek ons dit wel een leuk idee. Ik hou het in de gaten wanneer ik kan boeken want het moet dan wel precies op haar verjaardag zijn.
    Het ziet er geweldig uit trouwens. Die truk met Stich hou ik in mijn achterhoofd. Heel leuk om dat met de meiden te toen. Regelrechte magic foto

  8. marilingoesusa 11 augustus 2010 van 12:32 - Antwoorden

    Hallo luitjes,

    wat een leuke foto’s weer. Ongelooflijk dat het weer zo snel kan veranderen daar he, zo schijnt de zon en het volgende moment barst de bui los. Wel heb je daar het geluk dat het heerlijk van temperatuur is.
    Dat Downtown blijft leuk, hoe vaak je er ook komt. Nu zijn wij ook wel echte Disney-fans dus dat scheelt.
    Dank nog voor jullie tip omtrent het boeken van een villa. Top, we gaan dit zeker proberen.

    Veel plezier nog en geniet ervan.

    Willen jullie misschien nog een keer midgetgolfen, dan vinden wij Hawaiian Rumble of Congo River stukken leuker dan Bonanza.

    Groet Marilin

  9. Sonja 11 augustus 2010 van 14:32 - Antwoorden

    Mooie tas. Ik ben ook al de hele tijd aan het zoeken, maar kan niet echt iets vinden. En dan zo’n mooie afsluiter van de dag. Cirque du Soleil. Ik geloof je meteen dat dat een spetterende show is. Jammer dat er geen foto’s gemaakt mogen worden. Zeker als je gek op foto’s bent.
    Fijne dag weer.

  10. Anonymous 11 augustus 2010 van 15:12 - Antwoorden

    Beste Rick, Mandy en Jasper!

    Ik volg sinds kort jullie avonturen in Florida. Mijn vrouw en ik gaan volgend jaar via Chicago ook naar Orlando en uiteindelijk Miami.

    Ik heb al ontzettend veel aan jullie tips en ervaringen gehad.
    En ik moet zeggen, Rick, dat ik je manier van schrijven erg leuk vind! Soms lig ik echt in een deuk! Vooral de excuses die je hebt voor (bijna) ieder verliespartijtje tafeltennis! Geweldig!

    Ik wens jullie dan ook nog veel plezier en ik blijf jullie zeker volgen!

    Groeten,

    Anne-Marie en Jan

  11. American Dreams 11 augustus 2010 van 10:42 - Antwoorden

    Leuk en zeer herkenbaar verhaal weer, top.

    Theo

  12. Aggie 11 augustus 2010 van 16:54 - Antwoorden

    Mooi dat jullie Cirque du Soleil hebben bezocht, lijkt me ook hartstikke mooi!! Maar met vijven een erg dure aangelegenheid, komt nog wel een keer!! Jullie blijven in ieder geval genieten, daar gaat het om! Have Fun!

  13. Andre-Daphne 11 augustus 2010 van 20:31 - Antwoorden

    Het was zo te zien weer een geweldige dag. alleen een score van 40 bij een schaal van 0 tot 100 is niet al te best. maar jullie hebben vakantie dus wat wil je nog meer. wij zijn dit jaar ook in down town disney geweest en hebben daar volop genoten. maar die foto van mandy met stitch is echt goed gelukt zeg. wel vervelend dat wij die trouwerij gemist hebben. nou tot morgen weer hoor.
    groetjes andré en daphne

  14. Twinmom1995 11 augustus 2010 van 21:33 - Antwoorden

    He bekend terrein voor ons, leuk om terug te zien. Het was niets byzonders in die oranje koepel, wij dachten dat ze daar alleen fruit verkochten maar helaas weer een tent met t-shirts en handdoeken…

  15. Jan Judy 11 augustus 2010 van 22:09 - Antwoorden

    Lieve Rick niet boos worden,maar ik heb je op gegeven voor Holland’s got talent;want als je zulke prachtige foto’s kunt maken ben je gewoon een topper;prachtige foto van Mandy en stich om de rest van foto’s niet te vergeten.
    Kijk van je balletje slaan zijn wij geen getuige en van je koffie hebben we nog niet gedronkenmaar als fotograaf ben je zeer geslaagd en gaat mijn score ver boven de honderd.
    Nou zeg wat een show moet dat geweest zijn,ja ik vindt het ook jammer dat er geen foto’s gemaakt mogen worden,maar ja regels he.
    Maar toch leuk dat je wat via internet hebt kunnen plukken zodat een ieder weer nieuwschierig is en ook wil,ja wie niet.
    Ja en dat disney gebeuren lijkt mij helemaal te gek en ik snap nog steeds niet waarom wij zoiet niet in Friesland hebben waar nog zoveel ruimte is,kijk dan kan ik ook eens genieten van al dat mooi’s wat disney te bieden heeft’maar nee hoor golfbanen en kaatsen is hier belangrijk;nee ga het niet meer over ballen hebben.
    Hee Rick was dit 1 van de nieuwe blousjes van Mandy???staat haar geweldig,zeker met die prachtige tas van Fossil’wat een geweldige tas zeg;ja echt Mandy er omheen draaien en weer naar een andere winkel dan nog eens kijken en na veel draaien en keren en denken heb ik die tas nou echt nodig???heeft ze dat steuntje nodig,nou ik vindt de tas prachtig en is zeker een goede aankoop’nou ben ik helemaal gek van tassen en schoenen dus heeft Mandy dat niet van mij hoor jan is ook zo’n draaier terwijl hij het leuk vindt wacht hij nog zeker maanden voor hij kan beslissen.
    Nou SUPER SCHOONZOON ik ga mijn mandje opzoeken,jan is al naar dat droomland dus na een drukke werkdag sluit ik me graag bij hem aan;en als Sunshineman een B met jou wil gaan slaan??hoop ik dat ik mee mag in zijn koffer om lekker een bakkie met jullie te doen en te sporten.
    Dikke knuffels voor jullie drietjes ennu begin jullie nu toch wel te missen,Judy

  16. Mariska 11 augustus 2010 van 22:13 - Antwoorden

    Mandy, wat goed dat jij jezelf verwend hebt en die tas hebt gekocht, volgens mij heb ik met dezelfde in mijn handen gestaan en heb hem toch weer teruggezet (heb ik nu thuis al spijt van).
    En daarna lekker rondgelopen in Disney Downtown en ook nog Cirque du soleil.
    Wij zijn blij om op deze manier nog een beetje via jullie blog na te genieten,
    Gr,
    Mariska

  17. Marja 12 augustus 2010 van 00:58 - Antwoorden

    Kom volgende keer je koffie maar even bij ons langs brengen hoor,wij houden wel van een sterke bak!!

    Ik kan me voorstellen dat de show ontzettend mooi was, wij zaten op een terrasje ervoor vorige week en zagen al allerlei beelden, echt prachtig

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com