Ik wordt vroeg wakker, en zet koffie, mijn eerste aanblik naar buiten is fraai en ik geniet van deze ochtend.

S'morgens

De zon valt vanaf de zijkant op de kooi en maakt een raamwerk op het gaas, en .. daarachter licht het groene gras op… Ik ben gek op foto’s ( had ik dat al eens gezegd)  Er is nog niemand buiten, en rustig lees ik wat  blogs en wat de anderen hebben gedaan.

De koffie die ik heb gezet is van een buitengewone kwaliteit, heerlijk in combinatie met de setting waarin ik me bevind. Als Mandy zich bij mij aansluit op het ligbedje, heeft ze een iets andere mening over ‘’ mijn’ koffie, de koffie had  “misschien’ iets minder sterk gekund…. Ik ga niet zeggen dat het aan haar ligt, maar schijnbaar moet je mijn koffie leren drinken.  Ik zit er toch wel mee… zo ongemerkt.. maar dat laat ik  haar natuurlijk niet merken.

Daarna lokt het zwembad, Jasper slaapt nog, en wij plonsen er al weer in.
zwemmen

Zo vermaken we ons wel, ik denk dat ik dit ook wel langer kan volhouden als deze vakantie. We zitten pas net over de helft, dus daar ga ik nog niet aandenken, hoewel we alle drie onze hond Diesel wel een knuffie zouden willen geven ..

Ik heb de Zeevaart school in IJmuiden doorlopen, op deze school was het heel goed, als je bijvoorbeeld een acht haalde voor ‘een’ vak. Dan had je,  in die tijd.. zo eind jaren zeventig/ begin tachtig echt een heel mooi cijfer, ik vraag dan ook netjes aan Mandy wat voor cijfer ze aan mijn koffie toekend zo op de schaal van o naar 100.  Mandy schat mijn koffie zo in rond de 40…HUH?… moet je voorstellen 40 punten, ik was vroeger al blij met een 8. Nu in 2010,  is ineens 40 punten voor koffie niet meer geweldig,. ik laat het verder maar rusten, echter.. ik wilde wel mijn gedachten van me afschrijven… terwijl ik onder de Lanai doorbreng. Onder de Lanai zit ik droog, en dat is maar goed ook zeg, vanuit het niets majemd het enorm.

Het weer slaat om

Even zo snel als de bui losbarste zo snel laat de zon zich weer zien.

We besluiten tegen 12:00 uur in de  auto te stappen en de 192 heel ver op te rijden en tijdens de rit zien we wel wat we doen. We komen langs een oranje gebouw waar we natuurlijk even naar binnen gaan. En kijken even op Cane Island..

Cane Island2

Cane Island ziet er prachtig uit, een soort meertje, en een lekker zwembad, dit is niet verkeerd. We rijden naar de Subway voor een broodje..
Daarna gaan we  door Kissimmee, het is niet allemaal even fraai.. dat is de andere kant van Orlando..

kissimmeeOrange 192

Wanneer hier genoeg van hebben gaan we naar de Lake Buena Vista Outlet, wij waren er nog nooit geweest. Het is een groot vierkant wat je loopt, en het zijn veel bekende winkels die je ook bij de andere outlets ziet.

Lake Buena Vista Outlet1
Mandy en Jasper, proberen hier de kaart te lezen van de outlet, maar hier kun je gewoon weg niet fout lopen.. Wel heeft Mandy al een tijdje smoel op een tas van Fossil… Maar ze vind hem te duur..

Hier zit ook een Fossil winkel…

Fossil tas1
En ja hoor ze heeft hem weer in haar handen, even in de spiegel kijken of hij wel leuk draagt ?? Enne    ..

Fossil tasJa ik koop hem

Mandy is er blij mee!!!
We nemen ook nog een heerlijk ijsje, en dan gaan we door naar Down Town Disney. Eén omdat dit ook een leuk gebied is om naar toe te gaan, maar twee .. nog veel meer valide, we gaan hier ook naar Cirque Du Soleil in de avond.
Dat hebben we maanden geleden al besproken en ik had er goede plaatsen uitgezocht.

In Down Town Disney is het niet heel druk, maar alleen zijn we nu ook weer niet. Een Parkeer plaats was geen probleem we staan op G. Vlakbij Planet Hollywood, makkelijk voor als we vanavond na La Nouba naar huis gaan. Dan hoeven we geen avond vierdaagse meer te houden richting de auto.

We maken ook nog een Wedding mee, altijd leuk.
Weddinggeest

En de Geest is er als fotograaf, dat verzin je toch niet zeg, hoe is dit mogelijk, erg leuk dat wij er getuige van zijn. Wanneer we verder lopen wil Stich even bij Mandy op de hand.. Na veel gedoe past hij erop!!  Lief huh?

Stich in de hand
De sfeer in dit gebied is toch een beetje Disney, we houden er wel van.
We maken wat leuke foto’s, en lopen dan richting Planet Hollywood want we moeten ook eten.. Eten
Hier nemen we alle drie een Hamburger met wat fris. De hamburger was best goed eigenlijk. Na het eten hebben we trek in koffie, over de smaak van de koffie kan ik kort zijn.

Daarna lopen we langzaam richting La Nouba, waar we tegen 20:30 uur naar binnen mogen. We hebben vaste plaatsen, we zitten op vak 202 helemaal vooraan. Bij de pijl… Dit zijn hele goede plekken .

LaNouba-Mandy-Rick-en-Jasper

Je mag geen foto’s maken maar…. het is zo goed dat ik jullie toch wat sfeer foto’s wil laten zien,die ik van het internet heb gehaald.

La Nouba 2010La Nouba 2010 4La Nouba 2010 2

CIRQUE DU SOLEIL.<br />
Alegria.<br />
Costumes: Dominique Lemieux.<br />
Photo: Al Seib.<br />
1999 Cirque du Soleil inc.

La Nouba is een echte aanrader, we raken er niet over uitgepraat, het is echt ander halfuur spektakel. Wat mensen allemaal uithalen aan touwen, en trampolines …. is indrukwekkend.

Bij thuis komst wil niemand tegen me tafeltennissen, wat erg jammer was, want ik had andere schoenen klaar gezet, en een handdoek om me handen af toe droog te maken.  Ik was vermoedelijk in een topvorm.. maar …ik kan het niet staven met harde cijfers… Mijn excuus daarvoor.

Nou ik ben moe en ga pitten, het was weer een geslaagde dag.
Voor de liefhebber het Fotoverhaal met muziek van Katie Melua.

Tot Morgen!!

Wanneer we wakker worden, kijk ik naar buiten..het ziet er grauw en grijs uit, in willekeurige volgorde.  Het is gelukkig nog vroeg zo tegen 8:00 uur, er kan nog van alles gebeuren. Het nodigt niet uit om onze standaard ochtend ritueel te doen, zo triest doet het aan.. We zetten…
Ondanks dat we pas laat naar bed gingen, waren we al rond 8:00 wakker. We zetten koffie, en het bekende ritueel, alles naar buiten, behalve dan dat ik geen koffie meer mag zetten. Jus de Orange mag ik wel inschenken, en volgens mij was deze net zo lekker als gisteren.. …