Dag 16 JH AUDIO:
Mandy gaat shoppen en ik ben uitgenodigd voor een fabrieksbezoek bij JH Audio, Jerry Harvey staat eigenlijk aan de basis van de in-ear markt zoals wij hem kennen. Je moet dan helemaal terug naar de jaren 70. Jerry Harvey staat voor mij als de persoon die steeds op het juiste moment met het juiste product staat. Het begint met zijn fraaie Pontiac in 1978, wanneer hij in de buurt is voor een concert wordt hem gevraagd of ze de Pontiac mogen gebruiken om de opkomst van Sammy Hagar op te leuken. Van het één komt het ander en zo komt Jerry Harvey in de concertwereld terecht. Bands als Van Halen gebruiken later zijn in ear monitor technieken on stage… Harvey begint jaren later het merk Ultimate Ears wat een mondiaal succes wordt. Toch is dat niet wat hij leuk vindt en verkoopt Ultimate Ears eind 2007 aan Logitech.


Terug naar 2018, Jerry Harvey het bloed kruipt toch bij hem en in 2009 begint hij een echt High End line in 2009 onder de eigen naam in Orlando . JH Audio heeft bijna alle grote artiesten aan board die zijn Custom In Ears gebruiken, denk : Aerosmith, Guns N’ Roses, Van Halen, Lady Gaga, Foreigner, Linkin Park, Alicia Keys, Rob Thomas, Bon Jovi enz enz…

Ik de gek was uitgenodigd door Zac Pernod en Shawn Bassett voor een fabriekstour wanneer je toch in Orlando bent. Nou dat laat ik me niet ontzeggen, de bakermat van alle in ears, hoe vaak mag je daar in de keuken kijken.


Eenmaal binnen wordt ik rond geleid door COO Shawn Bassett je voelt de trots, hier wordt alles vanaf scratch gemaakt. Je hebt twee verschillende type In Ear: Universal’s die gebruiken wij het meest met van de rubber dopjes of schuim welke in je oor gaan en Custom In Ears.


Jerry Harvey Audio maakt beiden natuurlijk maar artiesten maken gebruik van Customs, zo wordt er een 3D scan gemaakt van je oor en dit is bij iedereen anders. De Custom In Ear sluit ook perfect af voor op het podium !!


Van de 3D wordt een In Ear gegoten..


Later in het proces ontstaat er een fraaie behuizing, deze is nog ongelakt…


Alles wordt met de hand gedaan, ook de electronica erin!!


Het zijn net juwelen wanneer ze af zijn… een compleet verslag zal verschijnen op hifi.nl. Na 2.5uur sta ik buiten wow.. Dan rij ik naar Premium Outlets en sluit me aan bij Mandy die zich ook prima vermaakt heeft.


We sluiten af heerlijk aan de pool, ook niet echt verkeerd aan het meertje.

Dag 17: Epcot
Vandaag willen lekker naar Epcot, het Epcot International Flower & Garden Festival is er nu en vinden we beiden zo fraai om te bezoeken.
We rijden het mooie Disney terrein af naar de parkeerplaats van Epcot…


Bij binnenkomst moet je een ijskonijn zijn wil je de prachtige topiaries niet heel mooi vinden, wij vinden ze prachtig.


Epcot is zo mooi in deze tijd, alles zo mooi in bloei en onderhouden…


Het cars gedeelte is heel erg mooi..


We lopen er op ons gemak langs ons nog steeds verwonderend hoe mooi dit is!!


Buzz Lightyear staat er echt prachtig bij..


We komen aan in Parijs, daar zijn straatartiesten in de weer met stoelen…. ” don’t try this at home”.


Hoe mooi zijn Belle en het Beest dan….


Lady en de Vagebond staan op dezelfde plek, maar die is dan ook mooi aangelegd!


Geweldig toch?


Zo wandelen we heerlijk door Epcot, wat een mooi Disney park is dit toch!


We lopen langs Anna en Elsa, Elsa staat er ook zo mooi…


We hebben weer genoten van de Flower en Garden Festival !!
In de middag brengen we de dag aan de pool door, je kan er aan wennen :-)

Dag 18: Lake Apopka Wildlife Drive

We zijn vroeg wakker, douchen op ons gemak en vullen de koelbox met wat ijs en een paar flesjes drinken. Daarna rijden we naar de Lake Apopka Wildlife Drive…


Het is nog vroeg, je hebt er van die lange uitgestrekte kanalen en watertjes …


En overal zit wel iets of iemand naar je te kijken….


Als de dag begonnen is moet er ook weer gegeten worden, sjonge hoe gaat hij dit doen zonder bestek..


Hier bewaakt een moeder alligator haar baby’s , je ziet de baby’s achter haar op de kant… Wanneer ze dit niet doet vreten de mannen ze op, deze durft niet dichter in de buurt te komen.


Een Black-necked Stilt in zijn eigen omgeving op zijn enorme stelten.


Een Osprey is bezig aan zijn ontbijt…


Er liggen hier echt grote alligators, ze blijven fraaie oerbeesten minstens 30 miljoen jaar onveranderd.


We lopen langs een baby red-bellied turtle,  bijna net zo groot als mijn horloge..


Hier vliegt van alles om je heen, het gebied is jaren geleden weer teruggegeven aan de natuur. Echt een bezoek waard!


Een Osprey kijkt rustig rond, machtig dier!


Na de wild drive rijden we naar de Florida Mall, ik laat een nieuwe oogmeting doen bij Lens Crafters  en bestel een nieuwe bril die wordt naar Nederland verstuurd, deze glazen duren 2 weken, in mijn huidig monteur krijg ik  voor niet al te veel nieuwe glazen en kan ik rond 16:00u ophalen een duo korting. Altijd fijn, in de avond sluiten we af bij Kobé.

Vandaag gaan we naar Disney Springs, en  tegen 20:05u vliegen we weer naar huis.
Het zal wel wennen worden, stil geen Diesel,….

Dag 13: We worden vroeg wakker in de Greystone Lodge, lopen naar het ontbijt we zijn één van de eerste. Na het ontbijt gaan we douchen en pakken we de spullen weer in. Vullen de GMC checken uit en rijden rond 08:00u ons gemak weg . De weg naar Savannah is…
De voorbereidingen voor de roadtrip 2018 starten, als we eerlijk zijn.. direct nadat we in 2017 weer thuis zijn van een campertrip. We vonden de "way of life' met de camper zo leuk dat we bij thuiskomst al snel tot de conclusie kwamen dat we het nog eens willen doen.…