Weer een nieuwe leuke dag in het verschiet, we gaan in de ochtend naar Trogir, ligt op 5km van onze camping. Een soort thuis wedstrijd dus.
We zijn om half acht wakker, drinken koffie/thee onder de luifel het belooft weer een warme dag te worden dus gaan we redelijk vroeg op pad.

DSC 5393d
Parkeren doen vlak naast het oude centrum, wanneer je naar Trogir loopt kom je eerst wat souvenierwinkeltjes tegen, zo kom je direct in de stemming.

DSC 5413d We beginnen de wandeling langs het oude centrum over de boulevard die de Riva wordt genoemd.

DSC 5417d
Hier zijn ontelbare restaurantjes, het is al gezellig druk tegen half tien.

IMG 8224d
Wij landen op een terras voor een ontbijtje, voor 10,- euro per persoon inclusief koffie en verse jus d’orange en water zijn we klaar.

DSC 5397d
De prachtige eeuwen oude gebouwen zijn mooi bewaard gebleven…

DSC 5421d
Trogir bestaat al sinds de 3e eeuw voor Christus, over geschiedenis gesproken, Griekse kolonisten stichten Trogir onder de naam Tragurion. Het zou een belangrijke havenstad worden in de Romeinse tijd.

DSC 5423d
Je struikelt ook over een aantal fraaie kerken, de stenen van de gebouwen in Trogir zijn super schoon, daar staat het ook bekend om.

DSC 5441d
Trogir staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO, het is één groot openlucht museum, wij vinden de stad erg fraai.

DSC 5432d
Mandy en ik wandelen naar het Kamerlengo Fort uit de 15e eeuw , het fort ligt op het meest noordelijke punt van het eiland.

DSC 5470d
We betalen om het fort binnen te mogen, we zien attributen uit een andere tijd.

DSC 5483d
Vanaf het fort heb je een geweldig zicht op de Riva, de oude stad en de wateren er omheen.

DSC 5488d
Het fort is natuurlijk strategisch geplaatst om alle bedreigingen snel te zien aankomen.

DSC 5503d
Jawel Mandy geniet ook met volle teugen….

DSC 5496d
We zien dat er een flink aantal schepen zijn aangemeerd, op de Riva zelf is het rustig, wat een mooi weer hebben we ook.

IMG 3947d
We maken een selfie, de locatie leent zich ervoor, daarna lopen we terug de stad in.

DSC 5444d
We struinen steegje in, steegje uit, de stenen vloeren zijn mooi glad gesleten.

DSC 5535d
De geschiedenis van Trogir gaat terug tot de 3e eeuw voor Christus, wandelen door middeleeuwse straten is een eigenlijk tijdreizen.

DSC 5521d
Prachtige steegjes, glad gelopen straten, en veel locale winkels..

IMG 8230d
Tegen 13:00u krijgen we zin om weer een terras te pakken, daar besluiten we ook te eten, hebben we vanavond een makkie. Mosselen met Pane Caldo ( Brood om te dippen ), voor het eerst gegeten met Robert en Petra op Cres. Vandaag dus weer, het is echt heel lekker.

DSC 5514d
Na het eten lopen we weer langs de haven.

DSC 5516d
Met nog een laatste blik op het mooie Trogir, lopen we uiteindelijk naar de auto, fraaie ochtend/middag gehad. De rest van de dag is een in de zee, zwemmen, zonnen, zwemmen. Weer een mooie dag,

We zijn pas kwart voor negen wakker, de nacht hadden we wel de airco zachtjes aan, dus een koele nacht. We toasten broodjes, doen over de dag niet veel meer als wat zwemmen in het zwembad en afwisselend zwemmen in de zee.. We hebben beiden niet zo'n zin om meer…
Vandaag gaan we redelijk op tijd op pad, voor vandaag staat Rastoke ('Klein Plitvice' ) als doel en morgen de echte Plitvice meren. We hebben een hotel geboekt op het terrein van de Plitvice meren, dus hebben we een mini vakantie in de vakantie. Rond kwart voor negen rijden we…