We worden tegen 8uur wakker, ik spring onder de douche, lees wat op internet, lees de reacties op ons blog. Dank voor de leuke reacties, maakt het bloggen een heel stuk leuker.. Tegen negen uur rij ik even naar de UPS store om een groupon te laten printen. We hadden al eerder een speedboot gehuurd via Dunedin watersports, maar toen ik wilde boeken accepteerde dit bedrijf de coupon niet meer, omdat het te veel geld koste.. slimme actie. Gelukkig kreeg ik mijn tegoed terug, maar ja we wilden nog wel een speedboot huren.
Via Lottoboot in St Petersburg kon dit voor $99 en 4 uurtjes op het water.. Later bleek dat dit een mega spot was mbt dolfijnen spotten vlakbij St. Petersburg Pier. Daarover later meer!

Het printen van de Groupon ging vlot de UPS store zit naast de Publix, dus ik was weer met 10 minuten thuis. We vullen de koelbox, checken of we alles meehebben, en rijden dan twee huizen verder om Pieter & Petra op te pikken. Ze staan al buiten, willen ons wellicht niet over de vloer, of willen ons de ogen niet uitsteken met hun schitterende villa 🙂

De rit naar St. Petersburg gaat voorspoedig en tegen kwart voor twaalf landen we bij een meer dan lokale Denny’s. We zijn nog maar 10 minuten rijden van Lottoboot, tegen 10 over twaalf beginnen we hem toch te knijpen.. nog steeds geen eten op tafel, de lokale Denny’s is niet snel met zijn ontbijt.. Uit eindelijk zitten we om kwart over twaalf lekker te eten.. en rijden we uiteindelijk om 10 voor één het terrein van Lottoboot op. De formaliteiten gaan vlot, en 13:00u zitten we dan ook in de speedboot..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niet veel later varen we de haven uit, het is prachtig weer.. we gaan ons vermaken..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is een geweldige spot om te water te gaan, aan de linkerkant van ons ligt de St. Petersburg Pier, hier hebben we met Segwayen dolfijnen gespot dus ze zitten hier wel..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het begint al goed de eerste dolfijnen zijn gespot, waar we ook kijken overal zien we dolfijnen..
Deze dag, al zien we niets meer is al geslaagd..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan varen we naar de Bob Graham Sunshine Skyway Bridge welke over de Tampa Bay heen gaat, deze brug heeft een lengte van maar liefst 6.67 km, deze krijg ik er onmogelijk in zijn geheel op zonder dat hij nog goed zichtbaar is. Maar wat een joekel van brug…

Varen
Dan wissel ik van plek met Pieter, hij wil ook wel even blazen,we beginnen langzaam maar dan gaat het gas erop.. Ik zie mijn petje nog net in het water vallen, we keren om, en niet veel later vis ik mijn petje uit het water.. Gelukkig maar want het zonnetje brand echt wel, met mijn kalekoppie ben je zo speelbal van de zon. We varen nog maar net vijf minuten wanneer we Pieter zijn petje van zijn hoofd af zien waaien.. als volleerd vissers wordt ook deze gered.. De natte petjes zijn lekker koel en zo droog met ruim 88 Fahrenheit.

Dan varen we in lekker tempo terug richting de pier, hier willen we nog een uurtje rond varen om wat Dolfijnen te spotten.. Tegen een of vier zijn er, en ja hoor weer Dolfijnen, we weten niet meer waar te kijken..

Dolfijnen
Ze zijn echt overal, we hebben al eens flink aantal dolfijnen rond de speedboot gehad welke we gehuurd hadden via Frenchy’s maar deze plek bij de pier slaat alles..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niet een geweldige foto qua foto, maar het moment is geweldig wanneer de dolfijnen ook langs zwemmen en naar ons aanstaren.. waanzinnig zo op een paar meter. WOW!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een moeder en kind komen voorbij, het houd maar niet op, en dan roepen Mandy en Petra ohw daar nog meer..
Overal zijn groepjes dolfijnen.. wat zou het leuk zijn als ze een sprongetje maken roept Pieter..

Springen
Hij wordt op zijn wenken bediend, het lijkt wel of ze ons verstaan.. ze spingen het water uit, dit is niet te beschrijven, in de boot vallen wat traantjes van emotie kun je nagaan gewoon TOP !!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de verte springt een dolfijn uit het water hoe gaaf is dat?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er komt nog een groepje Dolfijnen voorbij, het houd niet op!!

Dan moet ik echt streng zijn het is tien voor vijf we moeten echt terug met de boot, ik voel me wel een beetje een spelbreker, maar ja, het moet toch echt.. Ik vaar terug naar de haven, we leggen de boot aan het is precies of iets over vijf wanneer we naar het kantoortje toe lopen.

Pier
Alle formaliteiten waren in een zucht afgehandeld, en dan drinken we op ons gemak wat uit de koelbox..
We lijken wel kakelende kippen wat een ervaring, en wat gaaf om dit samen te doen, deze ervaring te delen.. Dan zeg ik, de dag is nog niet om, ik heb nog drie bestemmingen, als jullie dit leuk vinden, ja verras ons maar hoor ik in koor, we rijden even naar het Salvador Dali Museum in St. Petersburg. Wanneer we daar even gerelaxed hebben, rij ik richting de pier. Op de pier zijn mensen aan het vissen een jongetje doet zijn best om over de rand te kijken, een Pelikaan versiert Mandy, een eekhoorn is bezig aan zijn avond eten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de pier zelf is het einde afgesloten, er is een nieuw bestemmingsplan voor de pier.. het wordt echt heel anders en kost weer miljoenen aan dollars, wij hebben hier nog met een Segway overheen gecrossed, nu is het al verlaten.. gek hoor! We nemen nog een foto zoals de pier altijd was, komen we wel terug als de pier verbouwd is.

Fort de Soto
De laatste stop is… Fort the Soto North Beach, een van mijn favoriete stranden, ik loop met Pieter even over het fort, dan heb je zo’n prachtig uitzicht over de baai.. Pieter vind het prachtig!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan wachten we op de zonsondergang, geheel in stijl met de geweldige dag, gaat de zon kippenvel opwekkend onder..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer de zon onder is komt er een geweldig rood/oranje schouwspel… we zijn weer even sprakeloos.
Het is van de foto’s maar een momentopname, maar de dag is echt een 10+ – 12+ waard, en ongelooflijk hoe mooi alles valt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen terug naar de auto, geven Fort de Soto nog een laatste blik, en rijden dan richting huis.
Onderweg landen we bij een Olive Garden, we zijn in een megastemming, zie die er maar eens uit te krijgen!!

Tot morgen!

We beginnen de dag relaxed, ik drink mijn thee en jus d'orange lekker in de hottub, dat is nog eens wakker worden. Dit ga je missen wanneer je weer thuis bent, ik heb de afgelopen jaren al zo vaak in deze hottub gezeten, en vele heerlijke uurtjes in het bos getuurd.…
Vandaag zijn we lui, we hebben geen zin om wat te doen, we denken terug aan de dag van gisteren. Onwijs met de speedboot, zoveel dolfijnen, en wat een onwijs mooie zonsondergang.. Wat een vakantie tot nu toe, ondanks dat ik twee dagen echt op bed heb gelegen halen we…