2017-01-16T06:45:43+00:00dinsdag 1 oktober 2013|

Dag 15: Speedboot huren, en nog veel meer

We worden tegen 8uur wakker, ik spring onder de douche, lees wat op internet, lees de reacties op ons blog. Dank voor de leuke reacties, maakt het bloggen een heel stuk leuker.. Tegen negen uur rij ik even naar de UPS store om een groupon te laten printen. We hadden al eerder een speedboot gehuurd via Dunedin watersports, maar toen ik wilde boeken accepteerde dit bedrijf de coupon niet meer, omdat het te veel geld koste.. slimme actie. Gelukkig kreeg ik mijn tegoed terug, maar ja we wilden nog wel een speedboot huren.
Via Lottoboot in St Petersburg kon dit voor $99 en 4 uurtjes op het water.. Later bleek dat dit een mega spot was mbt dolfijnen spotten vlakbij St. Petersburg Pier. Daarover later meer!

Het printen van de Groupon ging vlot de UPS store zit naast de Publix, dus ik was weer met 10 minuten thuis. We vullen de koelbox, checken of we alles meehebben, en rijden dan twee huizen verder om Pieter & Petra op te pikken. Ze staan al buiten, willen ons wellicht niet over de vloer, of willen ons de ogen niet uitsteken met hun schitterende villa 🙂

De rit naar St. Petersburg gaat voorspoedig en tegen kwart voor twaalf landen we bij een meer dan lokale Denny’s. We zijn nog maar 10 minuten rijden van Lottoboot, tegen 10 over twaalf beginnen we hem toch te knijpen.. nog steeds geen eten op tafel, de lokale Denny’s is niet snel met zijn ontbijt.. Uit eindelijk zitten we om kwart over twaalf lekker te eten.. en rijden we uiteindelijk om 10 voor één het terrein van Lottoboot op. De formaliteiten gaan vlot, en 13:00u zitten we dan ook in de speedboot..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niet veel later varen we de haven uit, het is prachtig weer.. we gaan ons vermaken..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is een geweldige spot om te water te gaan, aan de linkerkant van ons ligt de St. Petersburg Pier, hier hebben we met Segwayen dolfijnen gespot dus ze zitten hier wel..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het begint al goed de eerste dolfijnen zijn gespot, waar we ook kijken overal zien we dolfijnen..
Deze dag, al zien we niets meer is al geslaagd..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan varen we naar de Bob Graham Sunshine Skyway Bridge welke over de Tampa Bay heen gaat, deze brug heeft een lengte van maar liefst 6.67 km, deze krijg ik er onmogelijk in zijn geheel op zonder dat hij nog goed zichtbaar is. Maar wat een joekel van brug…

Varen
Dan wissel ik van plek met Pieter, hij wil ook wel even blazen,we beginnen langzaam maar dan gaat het gas erop.. Ik zie mijn petje nog net in het water vallen, we keren om, en niet veel later vis ik mijn petje uit het water.. Gelukkig maar want het zonnetje brand echt wel, met mijn kalekoppie ben je zo speelbal van de zon. We varen nog maar net vijf minuten wanneer we Pieter zijn petje van zijn hoofd af zien waaien.. als volleerd vissers wordt ook deze gered.. De natte petjes zijn lekker koel en zo droog met ruim 88 Fahrenheit.

Dan varen we in lekker tempo terug richting de pier, hier willen we nog een uurtje rond varen om wat Dolfijnen te spotten.. Tegen een of vier zijn er, en ja hoor weer Dolfijnen, we weten niet meer waar te kijken..

Dolfijnen
Ze zijn echt overal, we hebben al eens flink aantal dolfijnen rond de speedboot gehad welke we gehuurd hadden via Frenchy’s maar deze plek bij de pier slaat alles..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niet een geweldige foto qua foto, maar het moment is geweldig wanneer de dolfijnen ook langs zwemmen en naar ons aanstaren.. waanzinnig zo op een paar meter. WOW!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een moeder en kind komen voorbij, het houd maar niet op, en dan roepen Mandy en Petra ohw daar nog meer..
Overal zijn groepjes dolfijnen.. wat zou het leuk zijn als ze een sprongetje maken roept Pieter..

Springen
Hij wordt op zijn wenken bediend, het lijkt wel of ze ons verstaan.. ze spingen het water uit, dit is niet te beschrijven, in de boot vallen wat traantjes van emotie kun je nagaan gewoon TOP !!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de verte springt een dolfijn uit het water hoe gaaf is dat?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er komt nog een groepje Dolfijnen voorbij, het houd niet op!!

Dan moet ik echt streng zijn het is tien voor vijf we moeten echt terug met de boot, ik voel me wel een beetje een spelbreker, maar ja, het moet toch echt.. Ik vaar terug naar de haven, we leggen de boot aan het is precies of iets over vijf wanneer we naar het kantoortje toe lopen.

Pier
Alle formaliteiten waren in een zucht afgehandeld, en dan drinken we op ons gemak wat uit de koelbox..
We lijken wel kakelende kippen wat een ervaring, en wat gaaf om dit samen te doen, deze ervaring te delen.. Dan zeg ik, de dag is nog niet om, ik heb nog drie bestemmingen, als jullie dit leuk vinden, ja verras ons maar hoor ik in koor, we rijden even naar het Salvador Dali Museum in St. Petersburg. Wanneer we daar even gerelaxed hebben, rij ik richting de pier. Op de pier zijn mensen aan het vissen een jongetje doet zijn best om over de rand te kijken, een Pelikaan versiert Mandy, een eekhoorn is bezig aan zijn avond eten..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de pier zelf is het einde afgesloten, er is een nieuw bestemmingsplan voor de pier.. het wordt echt heel anders en kost weer miljoenen aan dollars, wij hebben hier nog met een Segway overheen gecrossed, nu is het al verlaten.. gek hoor! We nemen nog een foto zoals de pier altijd was, komen we wel terug als de pier verbouwd is.

Fort de Soto
De laatste stop is… Fort the Soto North Beach, een van mijn favoriete stranden, ik loop met Pieter even over het fort, dan heb je zo’n prachtig uitzicht over de baai.. Pieter vind het prachtig!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan wachten we op de zonsondergang, geheel in stijl met de geweldige dag, gaat de zon kippenvel opwekkend onder..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer de zon onder is komt er een geweldig rood/oranje schouwspel… we zijn weer even sprakeloos.
Het is van de foto’s maar een momentopname, maar de dag is echt een 10+ – 12+ waard, en ongelooflijk hoe mooi alles valt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen terug naar de auto, geven Fort de Soto nog een laatste blik, en rijden dan richting huis.
Onderweg landen we bij een Olive Garden, we zijn in een megastemming, zie die er maar eens uit te krijgen!!

Tot morgen!

Vandaag zijn we lui, we hebben geen zin om wat te doen, we denken terug aan de dag van gisteren. Onwijs met de speedboot, zoveel dolfijnen, en wat een onwijs mooie zonsondergang.. Wat een vakantie tot nu toe, ondanks dat ik twee dagen echt op bed heb gelegen halen we…
We beginnen de dag relaxed, ik drink mijn thee en jus d'orange lekker in de hottub, dat is nog eens wakker worden. Dit ga je missen wanneer je weer thuis bent, ik heb de afgelopen jaren al zo vaak in deze hottub gezeten, en vele heerlijke uurtjes in het bos getuurd.…

31 Comments

 1. Eric 1 oktober 2013 van 16:40 - Antwoorden

  Sprakeloos 🙂

 2. Sonja 1 oktober 2013 van 16:43 - Antwoorden

  Wat een waanzinnige dag zoveel moois op één dag komt niet zo vaak voor, de foto’s zijn weer top of the bill. Geweldige plek in Florida en absoluut mijn favoriete plaats in Amerika. Thanks:-) 🙂

 3. Gerrit en Joke 1 oktober 2013 van 17:01 - Antwoorden

  Hier hebben we geen woorden voor Waanzinnig

 4. jan laadstra 1 oktober 2013 van 17:05 - Antwoorden

  Dit is niet normaal,zoveel dolfijnen wat is dit prachtig;echt kippenvel.
  Wat hebben jullie een geweldige dag gehad zeg,maar zou wel de volgende keer jullie helmpjes mee nemen.
  En dan ook nog heerlijk eten bij Olive Garden het water loopt in mijn mond.
  Vandaag een rust dag al weet je dat nooit met Rick,geniet lekker verder en bedankt voor zoveel mooi;s.
  Papa en Mama

 5. 2theUSA 1 oktober 2013 van 17:23 - Antwoorden

  Awesome!!! En stiekem ook een beetje jaloers ;-). Wat een fantastische dag!

 6. Trails 1 oktober 2013 van 17:26 - Antwoorden

  MOOI!!!

 7. Anita 1 oktober 2013 van 17:47 - Antwoorden

  Kunnen wij tour guide Rick ook inhuren?
  Wat een super geweldige dag!

 8. Monique (Mushu) 1 oktober 2013 van 17:56 - Antwoorden

  Kijk en daarom ga ik op vakantie want dat heb ik niet in mijn achtertuin. Heerlijk dat jullie zo genieten en ons laten meegenieten door het blog.

 9. Heleen 1 oktober 2013 van 18:07 - Antwoorden

  Hier kan niets tegen op. Speechless

 10. Eveline 1 oktober 2013 van 18:24 - Antwoorden

  WOW wat een super dag, al die dolfijnen, geweldig. Wil je volgende keer met ons mee… je brengt vast geluk…
  Wij zien er meestal geen, of 1 -2 🙂

 11. Cindy 1 oktober 2013 van 18:44 - Antwoorden

  Whaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaloers!!! Die dolfijnen! Oke, zo zat ik dus ook echt achter de laptop, te gillen in mijn uppie haha! Zoek nog een leuk uitje voor in februari die kant op, nu wil ik geen speedboot huren, maar zie je die dolfijnen ook vanaf de kant?
  Kunnen jullie niet ook in februari gaan, en mij ook meenemen voor zo’n verrassingsdagje? 😉

 12. Mireille 1 oktober 2013 van 19:07 - Antwoorden

  Potverdrie…volgende keer wurm ik me toe echt in een van jullie koffers hoor! Echt echt heel mooi is het dolfinarium niks bij….niet ff overboord gesprongen voor een duikje met de duikelaars?

 13. José 1 oktober 2013 van 19:08 - Antwoorden

  Jeetje, wat een gave dag zeg! Was echt genieten voor jullie.

 14. Rob en Yvonne 1 oktober 2013 van 19:48 - Antwoorden

  Waanzinnig die speedboot en dan al die dolfijnen spotten, super dag!
  Grtz.Yvonne

 15. Patrick Lemmens 1 oktober 2013 van 20:05 - Antwoorden

  Super gaaf zeg! Toen wij daar in mei hebben gevaren was er nog geen dolfijn te zien. Gelukkig hebben jullie meer geluk gehad 😀

 16. Mariska 1 oktober 2013 van 21:31 - Antwoorden

  Overtreffende trap!! Wauw, ik dacht dat wij geluk hadden met onze boothuur maar dit is echt top of the billl!!!! SUPER

 17. mineke 1 oktober 2013 van 22:01 - Antwoorden

  Wow wat supergaaf zeg, en wat een prachtige foto’s

 18. Jacky 1 oktober 2013 van 22:55 - Antwoorden

  Ik heb maar een woord voor deze schitterende dag….ontroerend…..❤️❤️

 19. Sonja 1 oktober 2013 van 23:47 - Antwoorden

  Awesome!

 20. Jacqueline 2 oktober 2013 van 00:28 - Antwoorden

  Geweldig is deze dag. Wat een bofkonten waren jullie met die dolfijnen zeg!!
  Een dag om in te lijsten

 21. Pieter & Petra 2 oktober 2013 van 02:42 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag 😉

 22. Lea 2 oktober 2013 van 07:20 - Antwoorden

  Echt wat ontzettend mooi zeg al die dolfijnen zo.

  Zo zie je ook weer de andere kant van Florida dan alleen maar de parken.
  Echt heel leuk en fijn dat jullie dit met ons delen.

 23. Peter 2 oktober 2013 van 07:37 - Antwoorden

  Waaaannnnzzinnniiig…. wat een prachtige dag en idem dito foto’s. Deze komt met zekerheid op mijn lijstje te staan van toekomstige uitjes in Amerika. En dan die dolfijnen… hoe en waar heb je die besteld 😉

 24. saskia 2 oktober 2013 van 08:36 - Antwoorden

  waw waw waw wat kan ik hier nou op zeggen, kippenvel tot en met. Wat is het toch bijzonder om dit zo te mogen meemaken….

 25. Marja 2 oktober 2013 van 08:45 - Antwoorden

  Wat een TOP dag!

 26. Ronald 2 oktober 2013 van 10:17 - Antwoorden

  Het was misschien wel jullie lucky day. Het is in ieder geval wel waanzinnig al die dolfijnen, zeker als ze zo dicht bij je boot zwemmen.

  Gr. Ronald

 27. Jeroen 2 oktober 2013 van 12:07 - Antwoorden

  Geweldig! Wat een dag. Sowieso leuk om jullie te volgen, leuke blog met waanzinnige foto’s. Doe Pieter de groeten van me en: veel plezier nog!

 28. Barkies 2 oktober 2013 van 12:57 - Antwoorden

  Nou dat kippevel heb ik alleen al bij het kijken naar de foto’s.
  Wat een geweldige ervaring voor jullie.
  En weer zo’n leuke dag in het vooruitzicht. Have fun.

 29. desiree 2 oktober 2013 van 16:21 - Antwoorden

  GAAAAAAAAF!!

 30. kim 2 oktober 2013 van 16:46 - Antwoorden

  jemig dit is echt super mooi zeg … het lijkt wel niet echt zo bijzonder de dolfijnen zo dichtbij ongelovelijk gewoon !!!!!!!

 31. Alex 5 oktober 2013 van 11:03 - Antwoorden

  Wat hebben jullie een onvergetelijke dag beleefd.
  Ook hier worden we stil bij het zien van al wat moeder natuur te bieden heeft.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com