Omdat we vandaag om 09;00u aan boord moeten zijn hebben we de wekker gezet, maar deze is als gebruikelijk niet nodig. Mandy en ik zijn ‘gewoon’ om 07:00u wakker. Ach dan lekker buiten ontbijten, het is al aan graad of 22.. Daarna even douchen en dan lopen we naar de opstapplaats.

DSC 1824b Het is nog niet zo druk, een deel van de bovenverdieping is bezet, en dat is het. Hebben we alle ruimte om ergens te zitten 🙂 We varen weg, het stadje Krk verdwijnt langzaam uit ons zicht.

DSC 1832b Het doel is eerst het eiland Rab, de eilanden liggen nog in de mist in de verte. Rab is ongeveer 2 uur varen.

DSC 1840b Langzaam komen de water activiteiten tot leven, het mooi weer doet de rest.

DSC 1860b we naderen het eiland Rab en de gelijknamige stad Rab, het stadje heeft 4 kerken, de 4 kerktorens zie je van verre!

DSC 1881b Het schip legt aan in de haven, het ziet er direct leuk uit. We kunnen met een gids mee of zelf door het centrum en rond kijken. Wij doen het op ons zelf.

DSC 1910b Zo lopen door het stadje Rab wat door de muren om de stad en de rode daken wel wat lijkt op Dubrovnik.

DSC 1897b Zo komen we al wandelend door een fraai stadspark.

DSC 1902b Ook vanaf het park is er zicht op de omgeving, het is er mooi en super schoon allemaal.

DSC 1931b We kijken van boven naar beneden en zien een prachtige promenade, daar lopen we straks even heen.

DSC 1995b Maar eerst wandelen we rustig door de fraaie straatjes van Rab.

DSC 1993b Af en toe gaan we een winkeltje in, ik koop hier een nieuwe zwembroek mijn huidige is vergaan.

DSC 2006b We lopen naar de Promenade langs het water het is prachtig aangelegd.

DSC 2002b Deze lopen we een heel eind af, en na tijdje lopen we terug en gaan met een trap naar boven.

DSC 2025b Vanaf deze trap bereiken we de stadstoren, vanaf hier hebben we mooi zicht over Rab.

DSC 2022b Ook Rab heeft de fraaie rode daken, op deze foto zie je ook de vier kerktorens, zo hoog zijn we dus.

DSC 2032b Daarna lopen we weer een andere lange trap naar beneden.

DSC 1957b Daar komen we op een plein uit met mooie gebouwen, we lopen langzaam naar de boot.

DSC 2041b 14:00u precies vaart hij weg, aan boord word eten geserveerd, verdraaid goed eten ook. Dat verwacht je dan weer niet.

DSC 2044b De meeuwen wachten op de left-overs…

DSC 2054b De bestemming is het eiland Pag, de boot legt aan bij het plaatsje Lun, hier besluiten wij lekker gebruik te maken van het mooie weer.

DSC 1810b Het water is werkelijk freaking helder. Mandy en ik hadden zwemkleding en handdoeken mee in de rugzak.. Dus zoeken we een lekkere plek om te relaxen op het eiland Pag.

DSC 2059b Er zijn mooie plekken waar je gewoon direct met een trappetje het water in stapt, doorkomen hoeft niet echt met zeewater van 25 graden.

DSC 2088b Niet veel later ligt mijn meissie er ook in, hier hebben we tot we weer aan boord moesten gezwommen en in de zon gelegen. Het was weer een topdag in Kroatië.

Het beloofd weer een hele warme dag te worden, rond half acht haal ik vers brood bij de bakker op het resort. Daarna gaan we eerst even douchen.. daarna maken we de 'ontbijt-tafel' klaar. Tijdens ons eenvoudig ontbijt hebben we een droom uitzicht terwijl de zon langzaam opkomt, hoe lekker…
Vandaag moeten we echt een paar wassen draaien, dus halen we muntjes bij de receptie voor de wasmachines en de drogers. Het zijn enorme Miele apparaten, dus dat moet vlot klaar zijn. Wanneer we weer naar de wasmachine/drogers willen lopen hebben we bezoek op onze plek in de mooie ochtend…