Een kort nachtje, nadat Kim en Heleen naar huis gingen zijn er naar bed gegaan, we stonden rond 07:00u op, sjemig dat is vroeg, echter slapen wilde niet meer.. We ontbijten relaxed onder de lanai, en daarna springen we één voor één onder de douche. Vandaag staat op het programma, 1) Black Point Wildlife Drive.. 2) Manatee Observation Deck en 3) met dank aan Eric het Playalinda Beach. Tegen halftien staan Pieter en Petra voor de deur, Petra heeft net als Mandy een koelbox gevuld met etenswaren.. We hebben ook nog een koelbox mee met koud drinken, op Merrit Island kunnen we ons wel de hele dag vermaken, dus moet er voldoende mee, want… eten doen we pas weer in de avond!! We gaan met één auto wel zo gemakkelijk..

De rit gaat naar Black Point Wildlife Drive, en gaat heel voorspoedig, bij de wilddrive doe ik 5 dollar in een enveloppe, scheur het deel eraf wat aan de achteruitkijkspiegel moet, en doe de enveloppe in de daarvoor bestemde gleuf. We rijden langs de stops, Pieter en ik stappen regelmatig uit, en genieten van de omgeving..

Black Point Wildlife Drive
Een Redish Egret drifig op zoek naar wat eetbaars, hij heeft geen koelbox in zijn auto…

Black Point Wildlife Drive
We zien ook heel veel vlinders, maar geduldig stilzitten willen ze niet..

Black Point Wildlife Drive
Met dappere stappen gaat Tricolored Heron door het water..

Black Point Wildlife Drive
De omgeving is hier prachtig, het pad op de wilddrive is gewoon heel goed berijdbaar voor een onverharde weg.

Black Point Wildlife Drive
Sommige vlinders geven je wel even de tijd om een foto te maken, waarvoor dank.

Black Point Wildlife Drive
Natuurlijk moet er ook gewassen worden, pottekijkers of niet…
Dan nemen we wat eten en drinken, Er is een echt Floridaanse lucht soms sta je in de volle zon, soms heb je de beschutting van wolken.. Wanneer we de Black Point Drive verlaten gaan we naar Playalinda Beach…

Playalinda Beach
Volgens Eric ook foto gek, is Playalinda Beach niet heel ver van Black Point Drive, nou dat klopt, ongeveer een mijl of 7 a 8 later komen we bij een betaalhuisje, een vrouwelijke versie van Crocodile Dundee kompleet met hoed, vraagt 5 dollar entree, daarna rijden we naar het strand. Ook hier zijn weer toiletten, daar wordt even gebruik van gemaakt en we lopen het strand op via een boardwalk, het begin heeft zelfs iets weg van een duinpan, alleen zien we hier palmen op de heuvels..

Playalinda Beach
Hij tuurt een beetje overdreven in de verte met zijn vishengel.. zover kan hij nooit geworpen hebben. We laten hem in die waan.. ja toch.

Playalinda Beach
Er vliegt een meeuw voorbij met één pootje, wanneer die eenmaal geland is wandelt hij normaal op twee pootjes …

Playalinda Beach
Een Ruddy Turnstone ziet iets wat ik niet zie….

Playalinda Beach
Sanderlings zijn ook altijd aan rommelen tussen de branding..
Dan is het tegen halfvijf, een mooie tijd om naar het Manatee Observation Deck te rijden, eerst nog wat drinken, een stukje cake, en we gaan weer op weg..

Merritt Island National Wildlife Refuge Manatee Observation Deck.
Na een minuut of 20 parkeer ik de auto op de parkeerplaats, en.. wanneer we op het Manatee Observation Deck aankomen.., is het bingo, we zien heel veel Manatees welke lekker aan het gras zitten te eten op nog geen 4 a 5 meter bij ons vandaag.. De meiden gillen het uit van plezier, het is ook heel aandoenlijk, sommige Manatees knuffelen snuit tegen snuit, dan moet je wel een ijskonijn zijn om dit niet zo leuk te vinden dat je dat kan uiten… Een man die een kwartier na ons op het komt vraagt of de meiden niet hun mond kunnen houden want hij wil filmen… gok eens ??

Merritt Island National Wildlife Refuge Manatee Observation Deck.
Gelukkg hebben Mandy en Petra niks van de snauwende man, en genieten heerlijk van het schouwspel, we zijn zeker driekwartier aan het genieten… en er zijn nog drie gezinnen aangeschoven.. de snauwende man heeft het niet meer.. zeker niet als er ook nog Dolfijnen voorbij komen..

Dan rijden we terug naar Orlando, in de auto wordt er een poll gehouden voor het eten, TGI Fridays wint.. en anderhalf uur later rijden we het parkeerterrein op.. We nemen alle vier Jack Daniel’s Sirloin & Half-Rack of Ribs, hebben we wel verdiend. Mandy heeft wat last van muggebeetjes, waarschijnlijk bij de Manatees, terwijl zich toch goed had ingesmeerd met ‘off” ik heb nergens last van.. Petra heeft een zalfje wat uitstekend blijkt te werken.. Dan rijden we terug naar Tuscan Hills, nemen nog wat drinken bij ons thuis, en we zijn vol over deze dag.. Wanneer Pieter en Petra naar huis gaan heb ik geen fut meer voor de foto’s en het blog.. Dat doe ik dus in de ochtend.. Tot morgen !!

We staan zo rond halfnegen op, ontbijten wat, en lezen de leuke reacties op het blog.. Wat zijn er op Fort Myers een hoop leuke reacties geweest, moet ook zeggen Beach N Place was ook erg fraai.. Dan gaan we lekker op het pooldeck wat zonnen en relaxen, we hebben…
Na de late dag van gisteren had ik in de ochtend het blog gemaakt van Merrit Island.. wat een prachtige dag was dat zeg.. Daarna Face timen we even met Jasper, voor het hem gaat het ook opschieten, aanstaande Maandag halen we hem en Oma op van het vliegveld. Beiden…