2017-01-15T10:07:27+00:00dinsdag 9 oktober 2012|

Dag 15: Merritt Island National Wildlife Refuge

Een kort nachtje, nadat Kim en Heleen naar huis gingen zijn er naar bed gegaan, we stonden rond 07:00u op, sjemig dat is vroeg, echter slapen wilde niet meer.. We ontbijten relaxed onder de lanai, en daarna springen we één voor één onder de douche. Vandaag staat op het programma, 1) Black Point Wildlife Drive.. 2) Manatee Observation Deck en 3) met dank aan Eric het Playalinda Beach. Tegen halftien staan Pieter en Petra voor de deur, Petra heeft net als Mandy een koelbox gevuld met etenswaren.. We hebben ook nog een koelbox mee met koud drinken, op Merrit Island kunnen we ons wel de hele dag vermaken, dus moet er voldoende mee, want… eten doen we pas weer in de avond!! We gaan met één auto wel zo gemakkelijk..

De rit gaat naar Black Point Wildlife Drive, en gaat heel voorspoedig, bij de wilddrive doe ik 5 dollar in een enveloppe, scheur het deel eraf wat aan de achteruitkijkspiegel moet, en doe de enveloppe in de daarvoor bestemde gleuf. We rijden langs de stops, Pieter en ik stappen regelmatig uit, en genieten van de omgeving..

Black Point Wildlife Drive
Een Redish Egret drifig op zoek naar wat eetbaars, hij heeft geen koelbox in zijn auto…

Black Point Wildlife Drive
We zien ook heel veel vlinders, maar geduldig stilzitten willen ze niet..

Black Point Wildlife Drive
Met dappere stappen gaat Tricolored Heron door het water..

Black Point Wildlife Drive
De omgeving is hier prachtig, het pad op de wilddrive is gewoon heel goed berijdbaar voor een onverharde weg.

Black Point Wildlife Drive
Sommige vlinders geven je wel even de tijd om een foto te maken, waarvoor dank.

Black Point Wildlife Drive
Natuurlijk moet er ook gewassen worden, pottekijkers of niet…
Dan nemen we wat eten en drinken, Er is een echt Floridaanse lucht soms sta je in de volle zon, soms heb je de beschutting van wolken.. Wanneer we de Black Point Drive verlaten gaan we naar Playalinda Beach…

Playalinda Beach
Volgens Eric ook foto gek, is Playalinda Beach niet heel ver van Black Point Drive, nou dat klopt, ongeveer een mijl of 7 a 8 later komen we bij een betaalhuisje, een vrouwelijke versie van Crocodile Dundee kompleet met hoed, vraagt 5 dollar entree, daarna rijden we naar het strand. Ook hier zijn weer toiletten, daar wordt even gebruik van gemaakt en we lopen het strand op via een boardwalk, het begin heeft zelfs iets weg van een duinpan, alleen zien we hier palmen op de heuvels..

Playalinda Beach
Hij tuurt een beetje overdreven in de verte met zijn vishengel.. zover kan hij nooit geworpen hebben. We laten hem in die waan.. ja toch.

Playalinda Beach
Er vliegt een meeuw voorbij met één pootje, wanneer die eenmaal geland is wandelt hij normaal op twee pootjes …

Playalinda Beach
Een Ruddy Turnstone ziet iets wat ik niet zie….

Playalinda Beach
Sanderlings zijn ook altijd aan rommelen tussen de branding..
Dan is het tegen halfvijf, een mooie tijd om naar het Manatee Observation Deck te rijden, eerst nog wat drinken, een stukje cake, en we gaan weer op weg..

Merritt Island National Wildlife Refuge Manatee Observation Deck.
Na een minuut of 20 parkeer ik de auto op de parkeerplaats, en.. wanneer we op het Manatee Observation Deck aankomen.., is het bingo, we zien heel veel Manatees welke lekker aan het gras zitten te eten op nog geen 4 a 5 meter bij ons vandaag.. De meiden gillen het uit van plezier, het is ook heel aandoenlijk, sommige Manatees knuffelen snuit tegen snuit, dan moet je wel een ijskonijn zijn om dit niet zo leuk te vinden dat je dat kan uiten… Een man die een kwartier na ons op het komt vraagt of de meiden niet hun mond kunnen houden want hij wil filmen… gok eens ??

Merritt Island National Wildlife Refuge Manatee Observation Deck.
Gelukkg hebben Mandy en Petra niks van de snauwende man, en genieten heerlijk van het schouwspel, we zijn zeker driekwartier aan het genieten… en er zijn nog drie gezinnen aangeschoven.. de snauwende man heeft het niet meer.. zeker niet als er ook nog Dolfijnen voorbij komen..

Dan rijden we terug naar Orlando, in de auto wordt er een poll gehouden voor het eten, TGI Fridays wint.. en anderhalf uur later rijden we het parkeerterrein op.. We nemen alle vier Jack Daniel’s Sirloin & Half-Rack of Ribs, hebben we wel verdiend. Mandy heeft wat last van muggebeetjes, waarschijnlijk bij de Manatees, terwijl zich toch goed had ingesmeerd met ‘off” ik heb nergens last van.. Petra heeft een zalfje wat uitstekend blijkt te werken.. Dan rijden we terug naar Tuscan Hills, nemen nog wat drinken bij ons thuis, en we zijn vol over deze dag.. Wanneer Pieter en Petra naar huis gaan heb ik geen fut meer voor de foto’s en het blog.. Dat doe ik dus in de ochtend.. Tot morgen !!

Na de late dag van gisteren had ik in de ochtend het blog gemaakt van Merrit Island.. wat een prachtige dag was dat zeg.. Daarna Face timen we even met Jasper, voor het hem gaat het ook opschieten, aanstaande Maandag halen we hem en Oma op van het vliegveld. Beiden…
We staan zo rond halfnegen op, ontbijten wat, en lezen de leuke reacties op het blog.. Wat zijn er op Fort Myers een hoop leuke reacties geweest, moet ook zeggen Beach N Place was ook erg fraai.. Dan gaan we lekker op het pooldeck wat zonnen en relaxen, we hebben…

17 Comments

 1. Martin, Richard en Linda 9 oktober 2012 van 17:18 - Antwoorden

  Jullie hebben een geweldige dag gehad en heel veel Manatees en Dolfijnen.
  Echt geweldige dieren die Manatees, zo groot en toch zo lief.

  Veel plezier verder, jullie genieten!

 2. Anita 9 oktober 2012 van 17:20 - Antwoorden

  Dat was het wachten waard!
  Wat een schitterende dag hebben jullie weer beleefd. Deze tips ga ik bewaren.
  Ik vind jouw “ondertiteling” bij de foto’s ook zo geweldig.
  Die opmerking van dat jongetje “Are they real?” speelt zeker thuis alleen maar computer games of kijkt tv, haha.

 3. Marja 9 oktober 2012 van 17:20 - Antwoorden

  Ik durf het eigenlijk niet meer neer te zetten, maar…WAUW, ik zit met open mond te kijken naar al dat moois op mijn scherm, hebbie weer goe gedaan jochie!;)

 4. Eric 9 oktober 2012 van 17:30 - Antwoorden

  Ik zit weer op m’n stoel, was er net afgevallen na het zien van je werkelijk fantastische foto’s, met name de close-ups. Manatees en dolfijnen zo dichtbij zien is uniek. Waar is dat observation deck? Nou, jullie vakantie lijkt met de dag mooier en gezelliger te worden. Houden zo!

 5. Jackie 9 oktober 2012 van 17:42 - Antwoorden

  wauw…ik raak toch helemaal in vervoering van al dat wild life….ontroerend , zo mooi…mocht ik daar ooit komen, moet iemand me terug in de auto zetten, hoor….zoiets blijft boeien he, en je hart smelt toch helemaal weg…Veel plezier weer he…en stop nu eens over dat eten, ik kom bij hier van al dat lekkers van jullie hahahah

 6. Yvonne en Rob 9 oktober 2012 van 19:06 - Antwoorden

  Top dag, lekker relaxed, en wat een wildlife hebben jullie weer gezien.
  Weer fantastisch vastgelegd natuurlijk 😉
  Lots of Fun!
  Grtz.Yvonne

 7. Jan Judy 9 oktober 2012 van 19:21 - Antwoorden

  Wat een topper van een dag zeg en die dolfijnen en manatees echt niet te geloven zo dichtbij om over de rest van de foto’s maar niet te spreken we vragen ons af wat we nog meer kunnen verwachten;het lijkt ons onmogelijk om nog iets te bedenken,maar ja Rick kennende!!!!!!
  Lieverds ga lekker door met genieten,doen wij weer me’;Papa en Mama

 8. MattRob 9 oktober 2012 van 22:04 - Antwoorden

  Wat een geweldig mooie foto’s weer !! En dat Manatees Observation Deck is geweldig 😉 !

 9. kimmie 10 oktober 2012 van 02:54 - Antwoorden

  Geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!,

 10. Pieter en Petra 10 oktober 2012 van 02:58 - Antwoorden

  Wat hebben wij met zn vieren toch een heerlijke en onvergetelijke dag beleefd !!!!

  Groetjes,
  Pieter & Petra

 11. Shamugirl2012 10 oktober 2012 van 03:05 - Antwoorden

  Tjonge wat weer mooi. Die manatees, zo mooi en lief. Deze rit staat voor volgend jaar op het program. Dank voor de mooie foto’s

 12. Cynthia en Theo 10 oktober 2012 van 04:40 - Antwoorden

  Prachtige dag en hele mooie foto’s.
  En die Manatees altijd mooi, we hebben er vorig jaar mee gezwommen en dat was ook prachtig.
  En dat willen we graag nog een keer doen.

 13. Saskia 10 oktober 2012 van 08:47 - Antwoorden

  Wat een prachtige en gezellige dag was dit. Onze lijst met favorieten is alweer een stuk langer geworden, dank hiervoor!!
  Have Fun!!

 14. Cindy 10 oktober 2012 van 09:24 - Antwoorden

  Oh wat prachtig! Ik ga deze dingen op mijn to do lijstje voor februari zetten!

 15. Hannie 10 oktober 2012 van 09:42 - Antwoorden

  Wat knap dat je al die vogelnamen weet. Of zoek je dat elke avond op?

 16. 2theUSA 10 oktober 2012 van 22:24 - Antwoorden

  Ik ben weer helemaal bijgelezen, was even een paar dagen in Portugal.
  Wat een geweldige dagen hebben jullie achter de rug. Mooie State Parken bezocht, die allemaal in mijn wensenboekje stonden, maar nu zeker bezocht gaan worden. En weer fantastisch mooie foto’s gemaakt.

 17. Patrice 11 oktober 2012 van 08:57 - Antwoorden

  Oeps daar ging iets mis met publiceren. Maar even mijn vorige reactie verwijderd en nu in de herkansing…..

  Volgens mij komen jullie zo in aanmerking voor een sponsorship van de staat Florida ! Wat ontzettend leuk en mooi om de andere kant van deze mooie staat te zien. Ik heb dankzij jullie blog al weer de nodige ideetjes opgedaan voor onze Springbreak 2013. Nu nog even de rest van het gezin overtuigen dat Florida meer is dan Themeparks 😉 Al ging mijn Disney-hart gisteren wel wat sneller kloppen toen ik een mooie foto van Cinderella’s Castle voorbij zag komen op FB.

  Ga zo door met genieten en laat ons vooral meegenieten van al het moois !

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com