We zijn lekker vroeg vanmorgen, het doel is redelijk op tijd weg te rijden naar Apopka. We ontbijten eerst en tegen kwart voor negen rijden we naar de Publix. Daar halen we verse bolletjes en opsnit, en … wat vers fruit, dit doen we in de koelbox daarna rijden we naar Kings Landing.  Daniël werkt er helaas niet meer, maar we worden uitstekend geholpen en even voor 10:00u varen we weg met drie single kajaks.


Het water is helder, prachtig weer alles aanwezig voor een super leuke dag op het water.


Ik zie een Softshell Turtle uit het water op een boomstam klimmen, hij is zich nog aan het afzetten met de achterpootjes..


Ik zie een Gator tussen de lelie bladeren, buiten de tanden bij zijn bek heeft het wel wat weg van een kikker in deze houding.


Het is sowieso slingeren tussen de lelies op sommige plekken…


Het is een harde wereld, deze vrouwtjes  Wood Duck heeft nog maar één jong, ze is er zuinig op!


Kiekeboe, een Alligator steekt zijn nek boven de lelies uit..


Deze Brown Water Snake heeft niet al te lang geleden wat gegeten zo te zien aan de flink gevulde maag.


Zo ziet zon-aanbidden eruit..


Een beetje verscholen op de kant maar toch gespot…, fraaie tanden overigens.


Jasper is aan het genieten van de 8.5mijl lange trip, rond 16:00u worden we opgepikt. De gehele trip gaat downstream!


De uitzichten op de Rock Springs Run, prachtig toch ?


Zo varen we op ons gemak met de stroom mee.. , op de helft pauzeren we, we trekken de kajaks bij Big Buck Camp op de kant. Daar eten we onze verse bolletjes op, en nemen wat te drinken. We zijn vroeg begonnen dus hebben echt alle tijd. Je kan deze trip in 4 a 5 uur doen.. maar hee wij willen geen race maar wat zien.  Deze tocht hebben we nu toch al flink wat keertjes gedaan en verveelt echt nooit!


Wanneer we verder kajakken zijn er wat Alligators gaan genieten van het warme weer, een boomstam kan dan wel helpen.


De Alligator ligt hier heerlijk te genieten van de zon…


Deze ligt languit met de tenen van de achterpoot in het water… Wij varen er rustig langs.


We worden ingehaald, wij doen het net even wat rustiger aan …


Er zijn ook wat meer open stukken, de uitzichten blijven zo gaaf vanaf je kajak!


Het wordt water wordt  weer smaller,  we kajakken rustig verder…


Een Water Snake ligt op een tak boven ons, een pols dik is deze wel…., mooie gestreepte tekening op zijn bek.


Tegen half vier naderen we het einde, super tocht weer veel wild life gezien en gehoord… Tien voor vier komt de bus van Kings Landing ons halen, eenmaal terug hoeven we geen droge kleren aan. We zijn alle drie zowaar droog gebleven.. Op de weg terug stoppen we even bij Winter Garden Village, hier eten we aan Five Guys Burger met wat frietjes. Daarna rijden we op huis aan, en springen we direct in de pool, nagenietend van deze mooie dag!

 

Voor vandaag hadden we Clearwater Beach, Little Toot en Johns Pass op Madeira Beach in de planning staan, dus zorgen dat we redelijk vroeg douchen wat eten en dan op weg. De rit naar Clearwater is ruim een uur en 30 minuten, deze gaat zonder files langs Tampa, dat hebben we…
We hebben vandaag een lekkere pooldag, beetje zwemmen en nietsen op het pooldeck.. Ohw dat is ook vakantie, zo lekker! Dat zijn van die dagen waar je ook zo naar uit kan kijken als je thuis bent. En als je het warm hebt... duik je gewoon even in de pool…