2013-05-08T22:07:37+00:00dinsdag 10 augustus 2010|

Dag 15 : Gatorland …

Wanneer we wakker worden, kijk ik naar buiten..het ziet er grauw en grijs uit, in willekeurige volgorde.  Het is gelukkig nog vroeg zo tegen 8:00 uur, er kan nog van alles gebeuren. Het nodigt niet uit om onze standaard ochtend ritueel te doen, zo triest doet het aan..
Regent..

We zetten koffie en starten de laptops op aan de eettafel, zo lezen we lekker de reacties op ons blog, en die waren weer heeel leuk!!Opstarten

De goden zijn met ons, nog geen uur later begint het weer een beetje op te klaren en nog een uur later liggen we in het zwembad. Het zag er in het geheel niet naar uit. Als de zon schijnt heb ik zoveel meer energie lijkt het…

ZonneschijnZonneschijn1

We doen het in onze relax modus, ik heb niet aan de schakelaar gezeten wel zo prettig… We gooien met onze 1 dollar bal van de Target, wanneer we het zat zijn gaan we douchen, en ons klaar maken voor Gatorland.. Eerst een broodje, deze komt vandaag uit de oven en opsnit hadden we nog.   We stappen in de auto, en tegen 14:00 komen we in Gatorland aan. Ik maak een leuke foto voor de gevel van Mandy en Jasper…en even later staan we binnen.

Gatorland

Ik loop langs de kassa met onze opgehaalde Gatorland tickets maar we staan eigenlijk direct in het park… Er is niemand die onze kaartjes controleert, of het kartel stuk eraf haalt.  Voor we erg in hebben staan we voor de Jumparoo ….
Dus voor wie ze wil, ik heb drie kaartjes ( Adult)  Gatorland zonder eind datum.

Jumparoo dus.. we blijven hier maar hangen voor de eerste show die we bezoeken. Het is de bedoeling dat Alligators zo hoog uit het water omhoog komen zodat ze eten pakken wat boven ze hangt of wordt gehouden..

Jumparoo2Jumparoo3

Als we eerlijk zijn is het ook wel zielig voor de gators, we hadden de Alligators juist zo vrij gezien tijdens de airboat ride… Dit geeft een gemengd gevoel.

We lopen door een Swamptour met prachtige Cypress trees, en het lijkt wel of wij hier de enige mensen zijn. Het is best een mooie walk als je van natuur houd.
Ik zie er altijd mooie dingen in en die fotografeer ik.

Cypress Trees

En ….Mandy vind het weer leuk om mij dan in actie te fotograferen 😉
Rick fotooowt
We wandelen naar de volgende show, de wrestlingshow, klinkt erger dan het is.
Gelukkig wordt er niet geworsteld met de Alligators, dus het valt nu wel mee.
Wrestling2
Please… Don’t Try This At Home.

Je mag na afloop nog even op de foto, met je favoriete Alligator ;-)… Voor ons hoeft dit niet. We zien wel prachtige Papagaaien, Flamingo’s en Schildpadden ..Gatorland is niet alleen crocqs… maar wel de hoofdmoot!!

Friends for live2Birdies1
Liefde is...Birdies

We eten nog een hamburger, althans zo staat het op de menukaart.
Als je wat hongerig bent is ie best wel te doen…

Eten

Ik zeg tegen Mandy en Jasper, wow heerlijk ….. we eten de “hamburger” voor de helft op, en das best knap.  De andere helft moffelen we een beetje weg, want dat hoeft niemand te weten….

We gaan naar de laatste show van vandaag, de Upclose Encounters.
Een vermakelijke show, als ze je met rust laten… er worden mensen als vrijwilligers op het podium gevraagd om je ogen dicht te doen… en je ziet wel wat er in je handen komt.. Dat kunnen ook meer mensen zijn die ze uitnodigen..

Close encounters2.JPG1
Het plezier straalt er af …

Alle shows duren niet langer dan een kwartier, een halve dag Gatorland is meer dan genoeg. We gaan nog even langs de witte Alligators want, deze wilde Mandy beslist zien. Dit is een hele andere kroko, als je hem in de witte jas ziet
White Gator

Tegen zessen gaan we naar huis, en besluiten bij CICI’s Pizza te eten, en daarna een  balletje te meppen. Het eten is belachelijk goedkoop, en als je de bon van Cici’s Pizza inlevert bij het balletje meppen, krijg je ook nog 3 dollar persoon korting.

Cici Pizza
All you can eat..

Wanneer we uitgegeten zijn gaan we naar Bonanza golf, we spelen één game.
Het is erg leuk, enkele parcours zijn niet te doen doordat ze half onderwater staan. Deze hindernissen nemen we niet en slaan ze over…

Golf3

Wanneer ik de optelling maak blijkt dat Mandy wint, Jasper tweede is geworden en ik verdienstelijk derde.. Toch een podium plaats, maar als ik mijn balletje goed bekijk is tie niet helemaal rond volgens mij. Ik verzwijg het maar voor Jasper en Mandy, want ik wil niet kinderachtig overkomen en dat ik wellicht niet tegen mijn verlies kan.. In de auto hebben we het niet meer over het golf partijtje…

Dan ga ik wat aan het blog doen, en de rest doet ook wat voor zichzelf.
Het was een leuke dag!

Hier het fotoverhaal 15,  met muziek van de Counting Crows.

@ Saskia –  Wij hadden geen last van vliege beesten tijdens de Airboat trip!
@ Marilin – Ik geef bij het huren meestal een scherp-budget op, waarvoor ik wil huren, Randy van My sunshine vacations  zoekt er een huis bij, uit hun bestand.
@ jesse vissers – 45,- dollar  zijn de kosten per persoon voor de airboat.
@ Eric, die tafeltennis tafel is aan mijn kant inderdaad niet vlak, goed gezien.

Tot Morgen.

Ik wordt vroeg wakker, en zet koffie, mijn eerste aanblik naar buiten is fraai en ik geniet van deze ochtend. De zon valt vanaf de zijkant op de kooi en maakt een raamwerk op het gaas, en .. daarachter licht het groene gras op… Ik ben gek op foto’s (…
Vandaag staan we heel vroeg op, we hebben wel vakantie maar soms kan het niet anders. In een eerder gesprek met John van de Airboat, blijkt dat we echt vroeg weg moeten om er een onvergetelijke dag van te maken. Zijn voorstel is om tegen acht uur te vertrekken, wil…

17 Comments

 1. Barkies 10 augustus 2010 van 05:53 - Antwoorden

  Zo we zijn weer bij met lezen en we zijn helemaal weg van jullie dag van gisteren. Snel even denken, maar we hebben nog maar 2 dagen, dus dat gaat niet meer lukken, maar een volgende keer gaat hij waarschijnlijk in de planning. We hebben wel eens in de Everglades een airride gedaan, was ook heel leuk, maar inderdaad de natuur ziet er heel mooi uit en leuk dat je er even uit kan.

 2. Sunshineman 10 augustus 2010 van 07:28 - Antwoorden

  Ha ha, ja die ‘hamburger’ in Gatorland is beslist van andere kwaliteit dan die van de grote ketens. Ik kreeg hem wel op (zeker heeeel veel honger gehad daar). Rick, we verwachten nu toch wel dat je op z’n minst 1 balspel gaat winnen. Bowlen? Pool?

 3. Saskia 10 augustus 2010 van 07:45 - Antwoorden

  Rick, als je het juiste balletje gehad zou hebben, dan had je zeker gewonnen…!!!!
  Leuke dag weer voor jullie, ik geloof niet dat Gatorland iets voor mij is, zielig toch wel.

 4. marilingoesusa 10 augustus 2010 van 07:53 - Antwoorden

  Hoi luitjes, gelukkig is het allemaal goed gekomen met het weer. Het ziet er dan allemaal wat somber uit maar jullie hebben weer kunnen genieten van de zon. Leuk jullie ervaringen in Gatorland te lezen maar wij slaan dit avontuur gewoon over. Hadden dit gevoel ook al toen we in de Everglades soortgelijke shows zagen. Zaten gisteren te kijken en zagen dat jullie nu ongeveer op de helft zitten, dus nog heerlijk veel tijd voor de boeg hebben. Dank voor je uitleg omtrent het huren van een villa. Veel plezier nog en zeker tot morgen.

  Groet Marilin

 5. Pieter en Petra 10 augustus 2010 van 07:57 - Antwoorden

  De dag begon inderdaad een beetje triest, maar gelukkig was het maar van tijdelijke aard 🙂

  Tijdens onze 1e trip in 1993 was Gatorland ook het 1e attractiepark wat wij aandeden en als newbee’s vonden wij het echt helemaal geweldig. Overigens zijn wij er daarna nooit meer geweest, maar misschien toch wel weer leuk om eens te gaan bekijken.

  CiCi’s blijft een geweldige (goedkope) tent om te eten, al is het alleen maar om het dessert-buffet.

  Wij hebben inmiddels ook de site van My Sunshine Vacations bekeken, vraag mij alleen af of wij met villa-voorkeur kunnen boeken bij Randy…

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra “PenPe”

 6. Alex 10 augustus 2010 van 08:00 - Antwoorden

  Smakelijk zoals je die hamburger omschrijft. Ik begrijp dat je het restant niet hebt meegenomen in een doggy bag ??

 7. Roberto en Wendy 10 augustus 2010 van 08:27 - Antwoorden

  Gator land sprak ons niet aan, maar we zijn blij dat we dankzij jullie toch een idee van het park gekregen hebben.

  We zijn benieuwd naar jullie dagje morgen !!

 8. Marisa 10 augustus 2010 van 09:30 - Antwoorden

  Ziet er weer uit als een heerlijke dag. Die show in Gatorland dat je uit het publiek gehaald kan worden, en dat je dan een dier vastkrijgt..sounds awesome!!

  Had Mandy geen vijl bij haar zodat je je golfballetje een beetje ronder kon vijlen?

 9. Jan Judy 10 augustus 2010 van 11:54 - Antwoorden

  Terwijl wij op ons werk zijn bekijk ik lullie blog,papa heeft dit natuurlijk alweer veel vroeger gedaan’nieuwschierig als ie is:
  Weer van die prachtige foto’s al moet ik eerlijk zeggen is het niks voor mij,al dat gemoet van die dieren vindt ik echt zielig.
  Ik wist niet dat er ook witte alligators zijn en de foto is dan ook meer dan welkom echt prachtig.
  Gelukkig waren er nog andere prachtige dieren in een geweldig stuk natuur,ook mijn favorieten de flaming’s staan erweer gekleurd op;heb geweldiggenoten.
  Aleen jammer van dat broodje,dacht eerst dat het een cakeje was,maar gelukkigwas dit niet het geval en bleek er toch nog een hamburger tussen te zitten.
  Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat jullie ook wel erg verwend zijn met dat heerlijke eten iedere dag en dan valt zo’n broodje al snel in de mand.
  Ik geloof dat Rick zo’n beetje alle balsporten heeft gehad en dat balletje was volgens mij gewoon een dobbelsteen’uit een vorig spelletjeGa nou gewoon darten daar ben je goed in,en ik ben toch thuis!!!
  Ach Rick na regen komt zonneschijn,dat heb je op dag 15 wel meegemaakt;dus er is nog hoop.
  Nou lieverds we gaan weer aan de slag,dat wil zeggen broodjes halen voor papa want die heeft weer honger,HIHIHI
  Een hele fijne dag en voor Rick de BALLU.
  Kus Mama en Papa

 10. Karen aka cloggie68 10 augustus 2010 van 13:39 - Antwoorden

  Wat een vermakelijk dagje weer, hopelijk kunnen jullie het knopje van de relaxstand nog even aan laten 🙂 … Blijkbaar wisten jullie nog niet dat het ‘Gator’Burgers zijn??? Smaakt toch ietsje anders dan een lekkere FiveGuys he?

 11. Sonja 10 augustus 2010 van 14:22 - Antwoorden

  Verdorie Rick het zit je niet mee met de spellen, elke keer weer tref jij het verkeerde materiaal. Maar zo sportief dat je daar helemaal niets van zegt hoor en dat je de ander in de waan laat dat die beter is 😉

  En ik denk ook dat jullie een gatorburger hebben gegeten. Niet voor herhaling vatbaar dus.
  Wel weer een heerlijke dag.

 12. Marja 10 augustus 2010 van 14:36 - Antwoorden

  Ik kan me voorstellen dat het verschil jullie extra op viel nu, “vrijheid”, of me z’n allen opgepropt in deze ruimte’s.

  Wij zijn in 2003 in Gatorland geweest en daarna eigenlijk niet meer.

  Ik hoef ook nooit zo nodig met een beest met dicht geplakte bek op een foto, maar ieder zijn ding!

  Gelukkig kun je wel heel goed omgaan met het balletje van je muis!!

 13. Oma 10 augustus 2010 van 15:36 - Antwoorden

  Rick,Mandy en Jasper.De prettige sfeer van genieten straalt uit elke foto.Jasper geef je vader vanavond een punt voorsprong,dan win je nog.Het is alweer over de helft,het vliegt voorbij.Pa en Ma

 14. Aggie 10 augustus 2010 van 17:25 - Antwoorden

  Weer een mooie dag achter de rug, prachtige foto’s ook!! Jammer dat je balletje niet rond was, dus zeker een goed excuus om derde te worden…
  Keep on smiling!!

 15. Twinmom1995 10 augustus 2010 van 22:22 - Antwoorden

  Het zit je ook niet mee, eerst is de tafeltennis tafel niet echt vlak, nu een balletje wat niet rond is. Dan vind ik het nog knap dat je derde bent geworden 🙂

 16. Linda 10 augustus 2010 van 23:32 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy,

  Nou, die hamburger hoeven we dus ook niet te nemen :o) Waren we toch al niet van plan, want wij vinden het eten in de parken over het algemeen niet zo lekker.
  Bij Frenchy’s zeiden ze dat er de laatste tijd opvallend veel Nederlanders zijn die een bootje bij ze reserveren :O)
  Groetjes,
  Linda

 17. MattRob 12 augustus 2010 van 10:26 - Antwoorden

  Dat is ook voor ons te reden om tot nu toe steeds Gatorland over te slaan; het lijkt ons ‘zielig’ en zien ze liever vrij in de natuur … Maar ja, aan de andere kant, heeft ook wel weer wat natuurlijk !

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com