Dag 15: maandag 25 september.
Fietsen Orlando Wetlands Park

Het Orlando Wetlands Park is natuurgebied maar ook een waterwingebied, hier wordt 35 miljoen gallons per dag water opgevangen en dan gezuiverd. Er zijn 18 “cellen’ verbonden met dijkjes te groot om te wandelen, maar fietsen kan heel goed.

DSC01815b De ‘cellen’ zijn allemaal natuurgebieden, met elk pad een eigen naamsbord. We hebben heel veel paden gefietst vandaag, het gebied is heel mooi, en sinds 1986 teruggegeven aan de natuur.

Wetlands

DSC01814b Het gebied is immens groot, het is overigens de laatste maandag dat ze open zijn. Vanaf oktober gebruiken ze de maandag voor onderhoudswerkzaamheden.

DSC01749b Sinds 19 December is een 2,200-foot boardwalk geopend op het Orlando Wetlands Park. Deze moet je wandelend te doen, de boardwalk is heel mooi aangelegd met aan weerszijden prachtige wetlands!

DSC01755b We hebben mooi zicht op de Cypress Trees van de boardwalk.

DSC01782b Het leuke van deze boardwalk is het uitzicht dat wijds is. We zien best wel wat gators maar even te ver voor de kleine Sony.

DSC01763b Wildlife wat wegvliegt zodra we aankomen wandelen.

DSC01786b Mandy ziet ander wildlife genieten van de omgeving 🙂

DSC01764b Er leven ongeveer 1700 alligators in deze wetlands lees ik in de folder. Onder ons ligt een gator in het water.

DSC01790b Zo fietsen we op ons gemak door dit prachtige natuurgebied.

DSC01798b Fijn dat we sterke fietsen hebben, de dikke banden doen het hier prima.

IMG 9858b We komen bij het Oyler Overlook, hier heb je 360 graden zicht op de wetlands.

DSC01794b Ik speel een beetje vals, de elektrische fiets brengt me eenvoudig boven, Mandy doet het lopend.

DSC01803b We fietsen langs een koppeltje kraanvogels..

DSC01810b Het blijven imposante vogels om te zien, zeker als ze gaan vliegen.

DSC01791b Het gebied is zeker een aanrader, al doe je alleen de boardwalk.

IMG 9860b Eenmaal weer in Davenport eten we Philly broodje bij Jersey Mike. De rest van de dag is een beetje zwemmen en relaxen op het pooldeck.

IMG 9873b In de avond eten we groente en vlees van de plaat.
IMG 9877b
Daarna gaan we naar binnen terwijl er buiten een regenbui over trekt. Weer een mooie dag.

Dag 16: dinsdag 26 september.

We beginnen met een thuis ontbijt en daarna gaan we naar de gym op Tuscan Ridge.

IMG 9882b We beginnen met een thuis-ontbijt, daarna gaan we naar de gym op Tuscan Ridge. Fietsen en de crosstrainer worden gebruikt, 20 minuten fiets, 10 minuten de cross.

IMG 9857b Eenmaal thuis lonkt het pooldeck. Hier houden we het lekker vol tot een uur of 3. Daarna gaan we rustig aan douchen.

IMG 9892b We gaan eerst weer tanken, nu $3,27 per gallon, dan rijden we naar de Orlando Vineland Premium Outlets.

PREMIUMO We parkeren de auto, daarna lopen we op ons gemak door de outlet, af en toe een kleine pauze tussendoor. We slagen eigenlijk nergens voor, maar het was wel leuk zonder doel even door een outlet de snuffelen.

KobeVineland Tegen 18:00u rijden we naar Kobe bij de Lake Buena Vista.

IMG 9903b We hebben afgesproken met Ron, Monique en Pascal, het eten was weer heerlijk en de tijd al kletsend aan de plaat vliegt voorbij.

IMG 9910b Na het eten rijden we nog naar Ron en Monique, daar krijgen we nog een mini concert van Pascal te horen. Wat een talent heeft hij toch! Daarna kletsen we nog gezellig en is zomaar tegen 24:00 wanneer we richting de auto lopen. Het was een hele leuke dag.

Dag 13: zaterdag 23 september. Vandaag is een heerlijke relax-dag. We zijn lui vandaag, starten rustig op met een lekker ontbijtje, lekker in de hottub, een heerlijke start van de dag. Om mijn beenspieren bezig te houden rijden we in de loop van de ochtend naar fitness van Tuscan Ridge.…
Dag 17: woensdag 27 september. Disney Springs. Na het ontbijt rijden we even naar de fitness hier op Tuscan Ridge, beenspiertjes kweken. Mandy doet sportief alle dagen mee, wel gezellig samen. Daarna lonkt het zwembad, dat houden we vol tot een uur of drie, dan gaan we op ons gemak…