2013-05-08T22:07:11+00:00maandag 9 augustus 2010|

Dag 14 : Old Fashioned Airboat Ride

Vandaag staan we heel vroeg op, we hebben wel vakantie maar soms kan het niet anders. In een eerder gesprek met John van de Airboat, blijkt dat we echt vroeg weg moeten om er een onvergetelijke dag van te maken. Zijn voorstel is om tegen acht uur te vertrekken, wil je alligators zien. Het is vanaf Tuscan Hills ongeveer 1u en 15min rijden… Dus dat betekend gewoon rond half zeven in de auto zitten.

Mandy heeft de oven aangezet voor de croissants, en ik zet koffie. Na het douchen drinken we koffie, en lezen wat op internet,  tegen 6:30 uur gaan we op weg.  Het is nog schemer als we weg rijden..

Tuscan hills smorgens

De Croissants eten we in de auto op, met nog wat te drinken.. Zo hoeven we niet zo heel extreem vroeg op en hebben toch wat in onze maag..Goed bedacht.

Croissant in de autoAirboat1

Als we vlakbij de ontmoetings plek komen,  zien we de airboat voorbij komen, en Mandy heeft het op de camera..

Wanneer we aankomen,  zijn we ingedeeld bij twee andere mensen die achterop gaan zitten. Dat is helemaal top,  zo kan ik mooie foto’s nemen, want nu heb ik niemand voor me.. Wanneer we weggaan is het nog een niet helemaal licht, het heeft iets spannends.

Schemer

We hopen natuurlijk alligators te zien, de omgeving is heel erg mooi, je zit lekker hoog in de Aiboat, we kunnen alles goed zien. Heel langzaam begint het licht te worden. Het is ook nog een beetje fris zo in de ochtend, niet dat je met lange mouwen wil, maar …warm is het zeker niet.

langzaam licht

Wanneer we nauwelijks onder weg zijn zien we drie koppies drijven in het water.
Een heel gaaf gezicht zo, vanaf de veilige Airboat.. Daar  wijst de captain…

DaarDrie op een rij

Het wordt het begin van een rit waarbij we de tel kwijt raken…
Er zijn hier zoveel alligators dat ik voor het fotoverhaal een keuze moest maken..

Hoe verder we de uitlopers van de St Johns River op gaan, hoe meer alligators we zien, en…… ook heeeel dichtbij. We kunnen ze nu zowat aanraken, en Mandy wil nu in het midden zitten. Tussen Jasper en mij in…

Dichtbij

Dichtbij2

Wat een gaaf gezicht, de route gaat door diverse gebieden heen,soms is het heel open en soms zit je tussen de bomen. Bijzonder is dat de Cypress trees, hier soms onder water staan tot het donkere gedeelte, wat je goed ziet op deze foto’s!!

Cypress
Cypress

Bij zeer zware stormen in het orkaan seizoen…stijgt het water dus, tot die donkere plekken op de bomen.  Het landschap wisselt steeds, dit vinden wij leuker dan de swamp boats die we eerder gedaan hebben.

Mooi

Leuk is.. dat we beide foto’s van maken tijdens de tour, het valt me op, dat we ook andere dingen fotograferen. Dat geeft leuk foto materiaal…

LIEV

Je ziet van alles….cattle noemt de captain dit
Ik noem het LIEV…

Gedurende de rit zijn we het helemaal met elkaar eens, dit was het vroege opstaan meer dan waard. Wat zien we veel vogels weg vliegen, veel alligators en prachtige natuur hier we zien zelfs nog wilde zwijnen weg rennen de bossen in.

De captain zet de airboat op een zandbank, waar zojuist nog alligators hadden gelegen voor wij er aankwamen..

Zandbank
Spannend hoor !!!!

Hij keert de neus weer naar het water, De motor gaat uit…..en we kijken ruim 10 minuten naar de nieuwsgierige alligators. Ze komen wel dichter bij, maar blijven op afstand.. Mandy en Jasper blijven op de airboat, ik waag een foto…

Wachten

Even bellen ..

Dichtbij3

Dit is wel gaaf, in absolute stilte… en deze indrukwekkende dieren om je heen.
Ook liggen ze vlak voor ons in het water, soms alleen nog maar de ogen boven water..

Dichtbij4

Dichtbij5

Daarna verlaten we deze plek en we zien nog veel alligators, dat blijkt wel in het foto verhaal…  moet je even bekijken. De route terug is ook weer heel mooi.

Terug naar de Airboat Ramp

We vonden het allemaal erg leuk, en kunnen deze trip best aanraden.
Nadat we weer waren aangelegd, zijn we lekker naar huis gereden, hebben foto’s uitgezocht voor het blog en hebben de rest van de dag gelummeld.

We hebben de Walmart bezocht voor wat dagelijkse aanvullingen, die hebben we thuis gebracht, en daarna een vergadering gehouden over…. het avond eten. We volgen het advies van Sonja en Marja, dus naar  Lone Star, en als voorgerecht de Texas Rose…

Rond 18:30  parkeren we voor de deur bij Lone Star..
Lone Star

We zijn direct aan de beurt, en krijgen een tafel met heerlijke bankjes, en we bestellen er natuurlijk de nu bekende Texas Rose, en als hoofdgerecht gaan we voor de Ribs.. Het eten is zeker goed, en dat geld ook voor de bediening.

CIMG1711

Daarna gaan we naar huis relaxen met een lekkere kop koffie.
Ik speel nog tafeltennis tegen Jasper en verlies met 3-0.. Deze tafeltennisbatjes zijn vermoedelijk niet helemaal goed, ik zal ze morgen eens goed  bekijken…

Dan is het tijd om naar bed te gaan, het was immers een dag die heel vroeg begon, de man met de hamer komt voorbij. Maar wat was de Airboat Ride het allemaal dik en dwars waard….om zo vroeg te beginnen!!

Hier het fotoverhaal 14

@ Pieter – de ACM Wallet heb ik besteld via internet,  een aantal jaren terug.
@ iedereen – De Festival Bay Mall is een einde middag vullertje, maar wel leuk.
@ marilin – De Five Guys burger wint het hoor !!
@ Michael – Dollar Tree hebben we bezocht in St Pete Beach.

Tot Morgen!!

Wanneer we wakker worden, kijk ik naar buiten..het ziet er grauw en grijs uit, in willekeurige volgorde.  Het is gelukkig nog vroeg zo tegen 8:00 uur, er kan nog van alles gebeuren. Het nodigt niet uit om onze standaard ochtend ritueel te doen, zo triest doet het aan.. We zetten…
We worden rond 08:00 uur wakker, en we doen het standaard ritueel zo ongeveer, ik zet de laptops klaar, en Mandy maakt koffie. Het is een lekker begin van de ochtend, we hebben weer lol van de reacties, lezen wat nieuws sites en zwemmen daarna lekker in het zwembad. Vandaag…

24 Comments

 1. Marja 9 augustus 2010 van 04:28 - Antwoorden

  Wauw wat ben ik onder de indruk zeg, wat een mooie foto’s hebben jullie kunnen schieten van die Gators, en alle vingers en tenen ook weer mee terug genomen om te kunnen smullen bij Lone Star.

  We hadden het vandaag nog over jullie, want hier heeft het de hele dag zo’n beetje geregend en wij wisten natuurlijk dat jullie gingen varen, maar zo te zien hebben jullie daar weinig last van gehad!

 2. Sonja 9 augustus 2010 van 04:48 - Antwoorden

  De beelden die jullie gemaakt hebben, zijn zo veel mooier dan Kelly Park. En wat spannend zo dicht bij die gators in de buurt. Het ziet er echt heel mooi uit. Het is dat wij geen tijd meer hebben om dit te doen, want anders…………….

  We hadden het voornemen om vanavond ook bij Lone Star te gaan eten. Maar omdat we vanmorgen al helemaal naar die kant waren gereden en het nu wat dichter bij huis wilden zoeken, zijn we bij Applebees beland.

 3. Mariska 9 augustus 2010 van 05:30 - Antwoorden

  Wat hebben jullie een goede dag uitgekozen om dit te gaan doen, wij hebben hier de hele dag regen gehad! Geweldige foto’s en een adres om te onthouden voor een volgende keer. Helaas zit morgen onze vakantie erop, heel erg bedankt voor al je leuke reacties en wij wensen jullie nog een hele fijne verdere vakantie en volgen jullie als wij terug zijn in Nederland weer (en ook in Oktober),
  Gr,
  Mariska

 4. Saskia 9 augustus 2010 van 07:22 - Antwoorden

  Jeetje wat een dieren zijn dat toch. Mijn dochter staat naast me springen “mam, dit wil ik ook, dit moeten we doen!!”. Dat wordt dus vroeg opstaan. We hebben inderdaad 2 adresjes in hetzelfde gebied opstaan voor een tour. Trouwens, hoe zit het eigenlijk met beessies die tegen je aan vliegen op zo’n boot? Moet je je mond dicht houden of valt het mee (bblleehh)?

 5. Fam Verkoelen-Roeland 9 augustus 2010 van 07:26 - Antwoorden

  Gezien het noodzakelijke vroege vertrekuur is het bij ons niet gelukt om vorige maand een gelijkaardige uitstap te maken, maar nu dat we jullie foto’s gezien hebben, beklagen we ons dat wel een beetje… niettemin, zo hebben we weer een agendapuntje erbij voor onze volgende keer. Bedankt dat we mochten meegenieten !
  Groetjes,

  Hilde

 6. Sonja 9 augustus 2010 van 07:30 - Antwoorden

  Prachtige foto’s weer en spannend dat er dicht bij zoveel alligators waren. By the way, waar zie je toch ook een landschap met die koeien;-))
  Ik geniet van jullie verslagen, heel leuk, heel informatief en lekker geschreven! Fijne dag weer.

 7. Pieter en Petra 9 augustus 2010 van 07:54 - Antwoorden

  Zo dat ziet er prachtig zeg, ik denk dat ik Captain John toch maar even op mn bellijstje ga zetten 🙂

  Wij hebben al 2x eerder een airboatride gedaan op Boggy Creek, maar dan pas rond 10:00 en nu blijkt wel dat je dit dus toch veel eerder op de dag moet doen wil je (veel) gators zien…

  Bij Lone Star zijn wij nog nooit geweest, maar het ziet er prima uit dus wie weet gaan we daar ook eens dineren.

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra “PenPe”

 8. American Dreams 9 augustus 2010 van 08:08 - Antwoorden

  Fantastische verslagen weer hoor, zo komen wij de rest van de zomer wel door.

  Theo

 9. Ryan en Hanneke 9 augustus 2010 van 08:31 - Antwoorden

  Leuk verslag weer!
  Prachtige foto’s en een hele geslaagde dag zo te lezen!!

  Dat gaan wij de volgende keer ook zeker doen!
  Leuk!

 10. marilingoesusa 9 augustus 2010 van 08:31 - Antwoorden

  Wat een geweldige ervaring moet dat zijn geweest en weer hele mooie foto,’s, leuk voor later, mooie herinnering toch? Hoe zijn jullie eigenlijk aan dit adresje gekomen, lijkt ons ook zeker de moeite waard. Jullie brengen ons op erg leuke ideeën. Hopen dat het jullie goed heeft gesmaakt bij Lone Star.
  Heel veel dank weer voor het leuke verslag, en we kijken nu al weer uit naar de volgende. Echt SUPER jullie site!!!

  marilin

  Ps.Als je een vakantiehuis wil checken op de site van mysunshinevacations.com,
  kun je dan ook ergens de prijsklasse v.d.huizen zien of moet je dan een offerte aanvragen voor ieder huis op zich?

 11. Roberto en Wendy 9 augustus 2010 van 09:10 - Antwoorden

  Ik lag in een breuk bij het lezen van het ping pong excuus 🙂 geweldig man !

  Die airboat ride ziet er goed uit, jullie hebben ondertussen toch wel een arsenaal aan geweldige foto’s hé ? 🙂

  Het avondmaal zag er wederom zeer smakelijk uit.

  Tot morgen !!!

 12. jesse vissers 9 augustus 2010 van 09:44 - Antwoorden

  hallo rick!
  leuke tour lijkt me dat, je hoeft dan niet helemaal naar de everglades.
  op de site van John wordt me niet helemaal duidelijk of de $45 p.p. is of per groep?
  have fun

 13. kimmie 9 augustus 2010 van 11:15 - Antwoorden

  Wauw dat is wel een mooie tour. en die foto van Cattle haha dan waan je je toch in Nederland. een beetje..

 14. Jan Judy 9 augustus 2010 van 11:30 - Antwoorden

  Vanuit een nu zonnig Bolsward zit ik aan een bakkie en heb net samen met de boys jullie verhaal voor gelezen en het filmpje en de foto’s bekeken,ze zijn weer om van te smullen zeg.
  Opmerking van Sven,Mandy is bang’nou ik zou geloof ik 7 kleuren!!!maar wat ongelooflijk mooi en zo duidelijk te zien,je kan ze bijna aanraken.
  Is Rick echt uit de boot geweest???jeetje zeg het zijn geen huis dieren hoor.
  Nou het eten zag er weer heerlijk uit,was de juiste beslissing’nou ik ga even opschieten hier want het lijkt wel alsof er een bom gevallen is.
  Van ons dikke knuffels en een hele fijne dag.
  Mama Joeri Sven en Dean,papa is even met Stephan op pad en is rond 3 uur weer thuis,doeiiiii

 15. Sunshineman 9 augustus 2010 van 11:33 - Antwoorden

  Rick, ik zag op een vorige foto dat jouw deel van de tafeltennistafel niet helemaal vlak is. Daardoor verlies je te vaak……
  Nog veel plezier met z’n allen!

 16. Jackie 9 augustus 2010 van 11:45 - Antwoorden

  helleuw, ff alles bijgelezen en ik snap maar niet waar mijn honger vandaan komt.;)
  Wat een schitterende reis maken jullie…..

  knuff
  Jacky

 17. Tinnetam 9 augustus 2010 van 12:29 - Antwoorden

  Zo, ik ben er eens een ochtendje voor gaan zitten want ik liep verschrikkelijk achter. En wat een ochtendje zeg…. Ik heb mooie foto’s van dolfijnen voorbij zien komen. Ik heb heerlijke eten voorbij zien komen. Ik heb crocs voorbij zien komen. En wat ik vooral voorbij heb zien komen zijn 3 mensen die heerlijk aan het genieten zijn en dat alles onder het genot van vrolijke muziekjes. Wat wil een mens nog meer op de maandag ochtend 🙂

  Ga zo door met genieten en relaxen !

 18. Marisa 9 augustus 2010 van 12:47 - Antwoorden

  Wederom weer een verschrikkelijke dag met zoveel moois…Zijn jullie het onderhand niet een beetje zat, dat genieten.
  Geweldig al die Ali’s.

  Mag ik wederom weer weten wat de titel is van dit nummer. Brings back memories, maar zou niet weten van wie het is.

  Marisa

 19. Marisa 9 augustus 2010 van 19:53 - Antwoorden

  Heb het nummer inmiddels gevonden 😉 Heerlijk..
  Ik wacht “in spanning” op jullie nieuwe blog

  Marisa

 20. Twinmom1995 9 augustus 2010 van 20:09 - Antwoorden

  Gaaf die Miami Vice muziek bij het fotoverhaal.
  Volgens mij moet ik die muziek ook nog ergens hebben.
  De foto’s zelf zijn ook weer prachtig.
  Weer een hele leuke dag zo te zien.
  Iik ben benieuwd wat de rest van de week brengt.

 21. alberdina 9 augustus 2010 van 20:28 - Antwoorden

  Zeker de moeite waard om vroeg op te staan, vonden wij ook! Was makkelijk te vinden toch? Veel plezier morgen.

 22. Andre-Daphne 9 augustus 2010 van 23:30 - Antwoorden

  wat een schitterende foto’s van de aligators zeg. jullie hebben er echt enorm veel gezien tijdens de airboatride. daar ga je graag vroeg je bed voor uit.
  ben benieuwd wat jullie nog meer in het vooruitzicht hebben. geniet er in ieder geval van.

 23. Tiggergirl 2010 11 augustus 2010 van 21:43 - Antwoorden

  hi,

  Je ziet meer gators dan in de everglades. Wow!! geweldig zeg. deze tour gaan we zeker doen.

  En ik denk dat je niet wint omdat je balletje niet rond is denk ik. Echt!!!

 24. MattRob 12 augustus 2010 van 10:24 - Antwoorden

  Geweldige foto’s zeg ! Daar hoef je dus niet voor naar de Everglades; prachtig !

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com