Vandaag staan we heel vroeg op, we hebben wel vakantie maar soms kan het niet anders. In een eerder gesprek met John van de Airboat, blijkt dat we echt vroeg weg moeten om er een onvergetelijke dag van te maken. Zijn voorstel is om tegen acht uur te vertrekken, wil je alligators zien. Het is vanaf Tuscan Hills ongeveer 1u en 15min rijden… Dus dat betekend gewoon rond half zeven in de auto zitten.

Mandy heeft de oven aangezet voor de croissants, en ik zet koffie. Na het douchen drinken we koffie, en lezen wat op internet,  tegen 6:30 uur gaan we op weg.  Het is nog schemer als we weg rijden..

Tuscan hills smorgens

De Croissants eten we in de auto op, met nog wat te drinken.. Zo hoeven we niet zo heel extreem vroeg op en hebben toch wat in onze maag..Goed bedacht.

Croissant in de autoAirboat1

Als we vlakbij de ontmoetings plek komen,  zien we de airboat voorbij komen, en Mandy heeft het op de camera..

Wanneer we aankomen,  zijn we ingedeeld bij twee andere mensen die achterop gaan zitten. Dat is helemaal top,  zo kan ik mooie foto’s nemen, want nu heb ik niemand voor me.. Wanneer we weggaan is het nog een niet helemaal licht, het heeft iets spannends.

Schemer

We hopen natuurlijk alligators te zien, de omgeving is heel erg mooi, je zit lekker hoog in de Aiboat, we kunnen alles goed zien. Heel langzaam begint het licht te worden. Het is ook nog een beetje fris zo in de ochtend, niet dat je met lange mouwen wil, maar …warm is het zeker niet.

langzaam licht

Wanneer we nauwelijks onder weg zijn zien we drie koppies drijven in het water.
Een heel gaaf gezicht zo, vanaf de veilige Airboat.. Daar  wijst de captain…

DaarDrie op een rij

Het wordt het begin van een rit waarbij we de tel kwijt raken…
Er zijn hier zoveel alligators dat ik voor het fotoverhaal een keuze moest maken..

Hoe verder we de uitlopers van de St Johns River op gaan, hoe meer alligators we zien, en…… ook heeeel dichtbij. We kunnen ze nu zowat aanraken, en Mandy wil nu in het midden zitten. Tussen Jasper en mij in…

Dichtbij

Dichtbij2

Wat een gaaf gezicht, de route gaat door diverse gebieden heen,soms is het heel open en soms zit je tussen de bomen. Bijzonder is dat de Cypress trees, hier soms onder water staan tot het donkere gedeelte, wat je goed ziet op deze foto’s!!

Cypress
Cypress

Bij zeer zware stormen in het orkaan seizoen…stijgt het water dus, tot die donkere plekken op de bomen.  Het landschap wisselt steeds, dit vinden wij leuker dan de swamp boats die we eerder gedaan hebben.

Mooi

Leuk is.. dat we beide foto’s van maken tijdens de tour, het valt me op, dat we ook andere dingen fotograferen. Dat geeft leuk foto materiaal…

LIEV

Je ziet van alles….cattle noemt de captain dit
Ik noem het LIEV…

Gedurende de rit zijn we het helemaal met elkaar eens, dit was het vroege opstaan meer dan waard. Wat zien we veel vogels weg vliegen, veel alligators en prachtige natuur hier we zien zelfs nog wilde zwijnen weg rennen de bossen in.

De captain zet de airboat op een zandbank, waar zojuist nog alligators hadden gelegen voor wij er aankwamen..

Zandbank
Spannend hoor !!!!

Hij keert de neus weer naar het water, De motor gaat uit…..en we kijken ruim 10 minuten naar de nieuwsgierige alligators. Ze komen wel dichter bij, maar blijven op afstand.. Mandy en Jasper blijven op de airboat, ik waag een foto…

Wachten

Even bellen ..

Dichtbij3

Dit is wel gaaf, in absolute stilte… en deze indrukwekkende dieren om je heen.
Ook liggen ze vlak voor ons in het water, soms alleen nog maar de ogen boven water..

Dichtbij4

Dichtbij5

Daarna verlaten we deze plek en we zien nog veel alligators, dat blijkt wel in het foto verhaal…  moet je even bekijken. De route terug is ook weer heel mooi.

Terug naar de Airboat Ramp

We vonden het allemaal erg leuk, en kunnen deze trip best aanraden.
Nadat we weer waren aangelegd, zijn we lekker naar huis gereden, hebben foto’s uitgezocht voor het blog en hebben de rest van de dag gelummeld.

We hebben de Walmart bezocht voor wat dagelijkse aanvullingen, die hebben we thuis gebracht, en daarna een vergadering gehouden over…. het avond eten. We volgen het advies van Sonja en Marja, dus naar  Lone Star, en als voorgerecht de Texas Rose…

Rond 18:30  parkeren we voor de deur bij Lone Star..
Lone Star

We zijn direct aan de beurt, en krijgen een tafel met heerlijke bankjes, en we bestellen er natuurlijk de nu bekende Texas Rose, en als hoofdgerecht gaan we voor de Ribs.. Het eten is zeker goed, en dat geld ook voor de bediening.

CIMG1711

Daarna gaan we naar huis relaxen met een lekkere kop koffie.
Ik speel nog tafeltennis tegen Jasper en verlies met 3-0.. Deze tafeltennisbatjes zijn vermoedelijk niet helemaal goed, ik zal ze morgen eens goed  bekijken…

Dan is het tijd om naar bed te gaan, het was immers een dag die heel vroeg begon, de man met de hamer komt voorbij. Maar wat was de Airboat Ride het allemaal dik en dwars waard….om zo vroeg te beginnen!!

Hier het fotoverhaal 14

@ Pieter – de ACM Wallet heb ik besteld via internet,  een aantal jaren terug.
@ iedereen – De Festival Bay Mall is een einde middag vullertje, maar wel leuk.
@ marilin – De Five Guys burger wint het hoor !!
@ Michael – Dollar Tree hebben we bezocht in St Pete Beach.

Tot Morgen!!

We worden rond 08:00 uur wakker, en we doen het standaard ritueel zo ongeveer, ik zet de laptops klaar, en Mandy maakt koffie. Het is een lekker begin van de ochtend, we hebben weer lol van de reacties, lezen wat nieuws sites en zwemmen daarna lekker in het zwembad. Vandaag…
Wanneer we wakker worden, kijk ik naar buiten..het ziet er grauw en grijs uit, in willekeurige volgorde.  Het is gelukkig nog vroeg zo tegen 8:00 uur, er kan nog van alles gebeuren. Het nodigt niet uit om onze standaard ochtend ritueel te doen, zo triest doet het aan.. We zetten…