Vandaag is onze laatste volle dag, we hebben besloten om een dag helemaal niks te doen. We beginnen de dag met een bakkie koffie, en lezen de leuke reacties op het blog. Dan maken we de pooldeck gezellig, zetten de ligbedden dicht bij elkaar, we zijn immers een stelletje. Meneer eekhoorn is ook druk bezig met van alles en nog wat. Ik kan er geen structuur in herkennen, maar hij klimt de boom in en uit, over het gras. Terug de boom in, een leuk tafereel om te zien.

Wanneer het wat warmer is geworden zien we hem niet meer terug, wij vinden het heerlijk. Het pooldeck is lekker prive, hier kunnen we de dag wel doorbrengen..
Het klinkt wat saai, maar we vullen de dag met de hottub, en het zwembad, dan weer het ligbed. Soms wat muziek via de MP3 speler, en wat is het vandaag een lekker weertje geworden. Tegen een uur of 17:00 houden we het voor gezien, we gaan lekker douchen. Wanneer we  helemaal aangejurkt zijn, vragen we Tomtom ons naar Texas The Brazil te brengen, zoals zo vaak merken we dat de Tomtom een sloot aan ervaring heeft opgedaan in Florida want.. hij brengt ons er feilloos heen.

Wanneer we voor de deur staan kun je kiezen uit valet parking voor 5 dollar of je kunt zelf een plek uitzoeken. Ik zie allemaal lege plekken dus dat parkeren kan ik zelf wel. We vragen een tafel voor twee, en we waren al bekend want we vieren hier onze 21 jarige jubileum.  We zijn al langer samen, maar dat telt nergens geloof ik.

Eénmaal binnen wordt ons uitgelegd wat, en vooral hoe er  besteld wordt..
Het systeem hier is fenomenaal, je mag/kan beginnen met een salade ronde.
Je loopt dan langs een salade buffet met van suchi, salades, tot soep.
We nemen allebei een lichte greep van een aantal plateau’s, een half bordje volstaat.. Wanneer de salade op is, worden de bordjes weggehaald, en krijgen we schone borden, en niet onbelangrijk  … een rond schijfje,  waarvan de ene kant rood is, en de andere kant groen. Wanneer je trek hebt in een lekker stukje vlees, draai je de groene kant naar boven.

Er lopen een flink aantal mannen met spiezen met heerlijke stukken vlees rond, wanneer je de groene schijf boven ligt, dan komen ze aan je tafel.. En je mag ook nee zeggen als de spies je niet trekt, dan kies je gewoon de volgende spies, het eten is hier geweldig. Het vlees is zeer goed van zichzelf en met gekruide stukken en soms pittig vlees is het wel een aanrader.  Draai je kaartje om naar rood, want ze blijven komen. Wanneer we lekker gegeten hebben nemen we nog één toetje voor ons beiden.  En zo hadden we een top avond, het tempo bepaal jezelf, wij namen de tijd tussen  de vlees rondes.

En kwamen een kleine 2 uur later weer naar buiten, dit is voor veel Amerikaanse eetgelegenheden toch vrij lang. Maar de moeite meer dan waard ….

Wanneer we naar huis toe rijden jumpen we nog in de Wal Mart, halen nog  Excedrin Migraine tabletten voor Mandy, deze helpen haar zo goed. Dan gaan we terug, en in de villa lezen we nog wat en gaan niet veel later naar bed.

De nacht is weer voorbij gevlogen net als de hele vakantie, we zitten om zeven uur aan de koffie, de leuke reacties komen als welkome pleister op de wonden..
Het voelt een beetje als afscheid nemen hier, we hebben een lekkere vakantie gehad.. zo,n  1500 miles gereden,,en veel gezien en gedaan.. Toch willen we nog niet naar huis..

Dan gaan we de koffers inpakken waarbij ik Mandy meer in de weg loop als help, heb ik het idee. Wanneer we het huis nog één keer doorlopen of we alles hebben ingepakt, nemen we op het pooldeck een laatste bakkie fruit van de Publix.. Och wat is het lekker weer geworden, het is tegen tienen maar het is al prachtig.. Een slechte dag om naar huis te gaan ;-)

CIMG2612

We gaan tegen 11 uur richting MCO, en het is rustig bij Alamo..

Mandy neemt een foto, ik kijk als een oorwurm, maar de koffers moeten er echt uit, we lopen naar de overkant..naar de United Airline balie. Ik had al via internet ingechecked en de tickets al uitgeprint, we geven de koffers af.. en de terugreis is begonnen.

We hebben een tussenstop op Washington, en moeten over een uur boarden.
Dus besluiten we hier wat te eten ipv chicken or Pasta tijdens de oversteek.
We zoeken de Wendy’s bij C14, we moeten boarden bij D5 dus dat is 10 minuten… Wanneer we ons eten op hebben, staat Roberto ineens voor ons neus, we raken snel in gesprek, even later haalt hij Wendy op, voordat ze denkt dat hij de weg niet meer weet. Hij ging immers alleen even drinken halen.

Gelukkig hadden we een klein halfuurtje om van gedachten te wisselen. Hoe is het mogelijk zo’n ontmoeting tussen die honderden mensen op zo’n vliegveld..
Het is erg gezellig, echter na een halfuur moeten we echt onze vlucht gaan halen…. We nemen afscheid, en Roberto en Wendy.. zijn over twee uurtjes in Orlando. Wat een heerlijk vooruitzicht, we wensen ze een meer dan waanzinnige trip toe  …dan we gaan boarden, de plekken 21 H en 21 J zijn reuze ruim.
IMG_0065IMG_0077
De terugreis gaat voorspoedig, en tegen 7:00 landen we al op Schiphol en het is nog donker, het is wel helder zo te zien aan de lichtjes.
Tegen 7:45 staan we met koffers bij de Taxi, die al klaarstond..

Zo rond 8:15 uur zijn we thuis, en zien we gelukkig Jasper nog net voordat hij naar school gaat. We spreken honderd uit, hoe is het met hem gegaan etc.. Nou hij heeft ons soms gemist, maar het ging heel erg goed… kwart voor negen moet hij echt weg. We gaan wandelen in het Twiske met Diesel… zijn wij er even uit, en blijven we wakker.. CIMG2624

Diesel is ook erg blij dat we thuis zijn, wij hebben hem ook gemist, we gaan niet te lang  wandelen want het regent, en het voelt ook echt guur koud aan. We moeten weer even wennen om met een shawl om naar buiten te gaan.

We halen daarna boodschappen bij Albert Heijn.. het ‘gewone’ leven is weer begonnen. Maar we zijn ook weer blij…. compleet te zijn ..

Over Villa Kristall:

De Villa – de inrichting is eenvoudig, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig.
Van grote badhanddoeken tot koelbox.
Wel mag er wat ons betreft een gezellig kleurtje tegen de wanden. Maar we kunnen hier ook goed in vertoeven hoor ;-)
Het Pool deck heeft alles wat wij in een vakantie willen, hier hebben we de meeste uren doorgebracht , erg genoten van de Hottub, maar ook van de grote privacy aan de achterzijde.

Jasper wil niet meer mee, dus hebben we besloten om weer in het najaar op vakantie te gaan. We hebben de vakantie Richting Orlando alweer geboekt, van 26 Sept t/m 25 Okt 2011. Tijdens deze vakantie zullen we weer in Villa kristall te vinden zijn,  de Villa , de ligging, en de privacy zijn uitstekend.

We gaan ook nog een weekje naar de Ardennen, iets wat we al langer wilden.
Lekker wandelen met Diesel, hier kijken we ook echt naar uit. We hebben in de Ardennen…. na lang zoeken ook weer een leuk huisje gevonden .Hier zitten we lekker van 23  t/m 30 Mei.

Ik hou van een beetje plannen ;-)
Iedereen bedankt voor de ontzettend leuke reacties op het blog..
Het maakt het bloggen een stuk leuker..  !!

Voor de liefhebbers een fotoverhaal van alles wat we gezien, en gedaan hebben.
Dit is een samenvatting..van de afgelopen twee weken foto’s nemen.

Rick en Mandy

Vandaag worden we weer lekker vroeg wakker, en na het gebruikelijke ritueel van laptops en de koffie haal ik het nachtzeil van de Pool. De afgelopen dagen was het echt nodig om dit over het zwembad heen te leggen wil je in de ochtend een duikje kunnen nemen. Doen we…
We gaan weer naar Florida, van 26 September t/m 25 Oktober. Het huis waar we afgelopen Oktober in zaten hebben we opnieuw geboekt. De ligging is ons erg bevallen, dus het opnieuw boeken was makkelijk. De auto huren we bij Dollar.de, deze keer een midsize Suv. De vliegtickets hebben we…