2013-05-08T22:06:51+00:00zondag 8 augustus 2010|

Dag 13 : Wat kun je doen met een Remote

We worden rond 08:00 uur wakker, en we doen het standaard ritueel zo ongeveer, ik zet de laptops klaar, en Mandy maakt koffie.

Het is een lekker begin van de ochtend, we hebben weer lol van de reacties, lezen wat nieuws sites en zwemmen daarna lekker in het zwembad. Vandaag gaan we niet veel  doen.  We gaan rond 11:00 pas naar de Publix we zijn lui, moet kunnen ja toch.. We halen vers brood en Kipfilet als Opsnit, kaas en Salami hadden we nog van gisteren.  Als we thuiskomen zetten we alles lekker op tafel, we zullen het maar brunchen, want we eten pas rond 11:30.

Na het eten ga ik wat geinigs doen, ik had dit jaar iemand van het USA Forum, een Suburban zien starten met zijn afstands bediening waar je ook de deuren mee opent. Kan dit ook met de Tahoe ???

Ja…. dat kan, kijk maar naar het 20 seconden durende filmpje, wat ik ervan heb gemaakt. Er zit echt niemand in de auto dit werkt echt !!!

Mandy, heeft de bediening van de remote gedaan, ik de camera, geinig of niet ??

Daarna hebben we wel een Missie, we moeten tickets voor gatorland ophalen welke ik via Undercover toerist had gekocht, en nu ergens klaar liggen.. We moeten naar een UPS office op de Kirkman Road.. Tomtom brengt ons zo voor de  deur, ik parkeer de auto en loop er heen.

Gatorland tickets

De man aan de balie is erg vriendelijk en vraagt gebiedende wijs om een identificatie met foto, een rijbewijs voldoet, en…. een creditcard waarmee de tickets zijn betaald als verificatie. Ik heb een ACM Wallet en daar zitten al mijn passen in, ook mijn rijbewijs.

ACM Wallet

Je drukt op het goede knopje en je pas komt naar buiten. Ik leg mijn Visa kaart neer, nee die is niet goed. Mijn andere Visa… nee ook niet. Ik leg mijn American Express neer, nee hoor die is het ook niet. Nou dat moet wel want andere passen heb ik niet. Helaas, zegt de UPS man de tickets zijn echt betaald met een ‘andere’ pas.
Opeens weet ik het, de fout zit bij mijn gefraudeerde Visa kaart vlak voor de vakantie. Daar heb ik nu een andere visacard voor, ik dacht dat ik thuis goed gekeken had of er betalingen waren gedaan met deze pas.

Ik zeg hem de laatste vier nummers van mijn oude pas…  in de hoop de man te overtuigen…

Ik moet echt even vragen hoe dit op te lossen zegt de man… Even later is het geen enkel probleem, op alle passen staat mijn naam, ook op mijn rijbewijs.
Ze nemen wel aan dat het goed zit… zo zegt de man…

Mandy zag de bui al hangen, maar gelukkig showt ze de enveloppe..
We hebben ze

Dan gaan we naar de Festival Bay Mall, het is nu al tegen 15:00 uur, en we stappen bij  Outdoor World naar binnen, wat een mega zaak is dit toch, we struinen hier best lang doorheen.  We zien pistolen, Geweren, en rijen en rijen hengels. Mandy showt nog een camouflage pet:

Camouflage

Ik ze mezelf niet zo snel op jacht gaan, maar er is heel veel animo vandaag in deze winkel. Voor de vitrine bij de geweren en pistolen moet je echt een nummer trekken. We zijn wel eens in deze winkel geweest, en toen was er geen kip te zien.

bommen en granaten

Mandy ben ik uit het oog verloren in Outdoor World, in eens hoor ik … ik ben hier, Zie ik haar zitten in een gave tent.. We lachen wat en gaan deze winkel uit.
De Festival Bay Mall is erg leeg. Dat lossen ze op de voor de lege winkels doeken op te hangen waardoor het nog wat lijkt.

Doeken

Ik vind dat deze Mall best meer verdiend, het entree is mooi, de Mall is fraai, het komt maar niet van de grond. We  komen in een winkel, met de naam BCBG MAX AZRIA waar Mandy drie hele leuke blouses scoort . Stevig afgeprijsd van 100 dollar nu 19,- dollar  ook een hele mooie kwaliteit stof. Ze is er blij mee nadat ze ongeveer 15 blouses heeft gepast…

Drie Blousen

Daarna gaan we eten bij FuddRuckers, vreemde naam prima Hamburgers.
Je spreekt het uit als FOEDRUCKERS zo leert navraag.

FuddRuckers

Na het eten gaan we eerst nog even langs Ron Johns surf shop, en daarna gaan we op huis aan, en rond 18:30 zijn we thuis. We drinken een bakkie koffie, lezen wat op internet, en Jasper vraagt na een half uurtje of ik wil tafeltennissen. Nou prima :

tennis
Helaas verlies ik met 2-1 morgen beter, het was me ook te warm in de game-room.
Na het tafeltennis gaan we lekker afkoelen in het zwembad, we gooien met een balletje. Mandy strijkt de was weg.

zwemmen1

Zo is er weer een dag voorbij, maar wel lekker relaxed.
Morgenochtend is het vroeg op…..  zo rond 6:00 uur want we worden om 8:00 uur in het plaatsje Christmas verwacht, voor een Airboat Ride over de St Johns River. Deze tour duurt ongeveer 90 minuten en we leggen rond de  40 mijl af.

Voor de liefhebbers het fotoverhaal 13, de muziek is van Abbey Lincoln.

Tot Morgen.

Vandaag staan we heel vroeg op, we hebben wel vakantie maar soms kan het niet anders. In een eerder gesprek met John van de Airboat, blijkt dat we echt vroeg weg moeten om er een onvergetelijke dag van te maken. Zijn voorstel is om tegen acht uur te vertrekken, wil…
We worden vandaag om 08:00 uur wakker, en ik start de laptops op en Mandy zet koffie.  Ik zet de laptops weer buiten, op onze ligbedjes lezen we als eerste de reacties.  Eén van de leukste momenten in de ochtend. Wat vragen beantwoorden, soms niet direct de volgende dag, maar…

18 Comments

 1. Cynthia en Theo 8 augustus 2010 van 08:14 - Antwoorden

  Zo om zes uur begonnen met mijn ochtenddienst het is lekker rustig dus eerst alle blog”s lezen.
  Ik heb nog nooit van deze Mall gehoord dus in November even een kijkje nemen.[de camouflagepet lijkt me ook wel wat]
  Wel grappig dat je de auto zo kan starten.
  Fijne vakantie verder .

 2. Sunshineman 8 augustus 2010 van 08:14 - Antwoorden

  hey guys,
  ja wat kan zo’n gameroom warm zijn he, tot laat in de avond. Allen ‘s morgens vroeg is het te harden. En ik ben met jullie volledig eens dat Festival Bay meer bezoekers verdient. Misschien ligt het iets te afgelegen. Het is al jarenlang schaars bezocht en dat is wel fnuikend voor de sfeer daarbinnen. Heel veel plezier met jullie airboat ride! Ik ben benieuwd naar het verslag.

 3. Monique 8 augustus 2010 van 09:48 - Antwoorden

  Wat een lekker relaxed dagje hebben jullie erop zitten. Hopenlijk hebben wij ook van dit soort dagen in september, maar dat zal er waarschijnlijk niet in zitten. We zullen het wel zien.
  Jullie genieten er in ieder geval lekker van zo te lezen en te zien.

 4. Teleton 8 augustus 2010 van 10:25 - Antwoorden

  Dat valt een beetje tegen: vreemd gegaan in een hamburgertent. Dat zullen de ouwe rukkers van de Five Guys niet leuk vinden. Ik zou maar zo’n camouflagepet kopen!

 5. Jan Judy 8 augustus 2010 van 10:50 - Antwoorden

  Heerlijk zo bij een bakkie jullie blog te lezen,papa is zwemmen met de boys dus neem ik het even lekker van.
  Wat hebben jullie weer een heerlijke dag gehad zeg en zag ik het nou goed???zit Mandy liever in een tentje dan in een villa????
  En die camouflagepet mag vast niet in nederland IVM dat burka verbod van Wilders,maar ook deze pet staat je geweldig.
  Ja Rick toch nog even dat oranje gevoel willen vast houden met die onwijs te gekke oorverwarming op HIHIHI.
  Zag ik het nou goed,is in jullie gameroom ook een dartbord??dan is het maar goed dat ik er niet ben;is anders wel erg sneu voor Rick WHAHA.
  Jeetje wat een gedoe zeg met die pas,had gelijk mijn hele bus deo kunnen leeg spuiten van de stress’maar gelukkig is alles goed gekomen en hebben jullie weer gescoord met drie mooie blousjes voor Mandy die we zeker zullen terug zien in jullie prachtige fotoverhaal.
  Weet je Marcel van Elly had ook zo’n afstands bediening voor zijn auto had alleen vergeten de auto in z’n vrij te zetten de gevolgen wil je niet weten,maar we hebben er vreselijk om gelachen;was leuk geweest voor zo’n home video.
  We zijn alweer nieuwschierig naar jullie volgende blog met zeker weer prachtige foto’s van jullie airboat ride,heel veel plezier en een dikke knuffel voor mijn drie kanjers.
  Mama

 6. Ronald V / Jarjarbinks 8 augustus 2010 van 12:06 - Antwoorden

  Mandy, wij gaan ook over 2 weken eens kijken in de Festival Bay Mall. Zijn al 5 keer in Florida geweest maar hier nog nooit.

  Bedankt voor de tip.

 7. marilingoesusa 8 augustus 2010 van 12:28 - Antwoorden

  Geweldig toch dat je de auto zo kan starten, hadden er wel eens van gehoord, maar je komt het hier niet zo vaak tegen.
  Jammer dat Festival Bay Mall zo verlaten is, komt vast ook door de economie, wij zijn er zelf nog nooit geweest. Is het de moeite waard om er toch een keer een bezoekje aan te brengen? Ron Johns Surf Shop hebben wij ook nog niet bezocht, maar dat gaan we zeker doen in voorjaar 2011. Was de hamburger bij FuddRuckers beter dan bij Fiveguys???
  Jullie genieten echt van je vakantie, leuke actieve dingen doen, maar ook af en toe relaxen. Veel plezier vandaag met de airboat ride! Wanneer gaan jullie naar gatorland toe?

  We blijven jullie met heel veel plezier volgen, is gewoon iets wat bij onze dagindeling hoort. Erg leuk

  marilin

 8. Linda 8 augustus 2010 van 12:47 - Antwoorden

  Die festval bay mall ziet er leuk uit! Wij hebben nog wat shop/rustdagen op het programma, dus misschien kan ik de mannen overtuigen….

  Groetjes,
  Linda

 9. Hans 8 augustus 2010 van 12:59 - Antwoorden

  Wij hadden 2 jaar geleden een Cadillac SRX die je ook op afstand kon starten, maar helaas ging als je de auto op afstand startte de airco dus niet aan! Pas als je de sleutel in het contact stak en de sleutel draaide ging de airco aan.

 10. Roberto en Wendy 8 augustus 2010 van 13:27 - Antwoorden

  Haha, grappig om die te zien dat je je auto zo kunt starten. Niet echt nuttig, maar toch 🙂

  Morgen beter met tafeltennis 😉 ben benieuwd welk excuus er dan komt aandraven over het verlies ! 🙂

  Blijf zo doorgaan met jullie blog, want we genieten er werkelijk van !

 11. Sunshineman 8 augustus 2010 van 13:31 - Antwoorden

  Ah, ik zat net te denken over het ook automatisch meestarten van de airco, maar volgens Hans kan dat niet. Jammer, dat zou echt perfect zijn! Kom je in een koele auto…. Nou ja, je kan nou eenmaal niet alles hebben, maar over de rest hebben jullie zeker niet te klagen ;-))

 12. Oma 8 augustus 2010 van 14:27 - Antwoorden

  Veel plezier morgen.pa en ma

 13. Sonja 8 augustus 2010 van 14:46 - Antwoorden

  Hahaha, geweldig je auto starten op afstand. Is op zich best slim, kan de auto vast een beetje afkoelen voordat jullie er instappen.
  Dat hoedje staat Mandy ook leuk hoor 😉

  Wij zijn net wakker en jullie zijn nu al weer druk aan het varen. Ik hoop dat jullie een leuke tocht maken, ben weer benieuwd naar de foto’s en het verslag.

 14. Jacqueline 8 augustus 2010 van 15:34 - Antwoorden

  Hoi Rick,

  Bedankt voor de tip van Frenchy’s. Die staat genoteerd in onze planningslijst. Kijk dan blijkt het volgen van anderemans blog toch heel verdienstelijk te zijn ;-). Jullie blog leest lekker weg hoor, heerlijk om mee te lezen en jezelf weer in Amerika te wanen.

  Veel plezier met de air boat ride

 15. Twinmom1995 8 augustus 2010 van 21:38 - Antwoorden

  Die mall lijkt ons ook wel wat voor volgend jaar.
  Nu proberen om het allemaal te onthouden…
  opschrijven kan natuurlijk ook of volgend jaar jullie blog nog eens doorlezen.
  Het zal de laatste optie wel worden.

 16. Pieter en Petra 8 augustus 2010 van 21:46 - Antwoorden

  Geinig inderdaad, die remote-starter, nu weet ik dus waar dat vreemde knopje op de ab voor was 🙂
  Ik wordt langzamerhand toch wel ongeduldig naar wat voor stuk speelgoed op 4 wielen ik over 5 weken ga rijden…

  Zo’n ACM Wallet lijkt mij ook wel wat, waar heb je die aangeschaft ?

  Enne, Mandy houdt het motto “shop till you drop” wel goed in ere zo te zien 😉

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra

 17. Aggie 9 augustus 2010 van 01:34 - Antwoorden

  Een heerlijk rustig dagje, dat hoort nu eenmaal ook bij vakantie vieren! Lekker genieten maar weer! En die ‘speeltjes’ blijven toch leuk he?
  See you tomorrow!

 18. Menno 9 augustus 2010 van 14:31 - Antwoorden

  Haha! Het is idd een hele leuke functie… Ik heb er een keer een filmpje over gemaakt.. heb je die toevallig gezien..?

  Hier het filmpje:

  http://vimeo.com/9628874

  Geniet van de vakantie!

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com