2013-05-09T21:31:02+00:00dinsdag 9 november 2010|

Dag 13 : Very Merry Christmas Party

Vandaag worden we weer lekker vroeg wakker, en na het gebruikelijke ritueel van laptops en de koffie haal ik het nachtzeil van de Pool. PB081519

De afgelopen dagen was het echt nodig om dit over het zwembad heen te leggen wil je in de ochtend een duikje kunnen nemen. Doen we dit niet hadden we wellicht kunnen schaatsen hier ..

Het zonnetje dient zich aan, en we hebben vandaag tot 16:00 uur helemaal niets te doen dan Florida opsnuiven, we beginnen dus met zwemmen.. Het water is lekker, we kunnen het hier wel volhouden..

Tegen een uur 9:30 vetrekken we naar de Florida Mall, daar slenteren we rond, beetje winkeltje in winkeltje uit. We weten dat het de laatste keer is deze vakantie.
Tegen een uur of 12 nemen we allebei onze laatste Five Guys Hamburger… uiteraard de Little en wat drinken. De Hamburger eten we op, het drinken nemen we mee naar de auto. Twee uurtjes rond lopen was genoeg, het weer is mooi we gaan ons nog tot 16:00 aan de pool vermaken.  Dit kost ons geen enkele moeite, het weer is goed omgekeerd, zo aan het pooldeck en zonder wind is het uitstekend vol te houden. Dan loopt het tegen 15:30 en gaan we douchen, langs de Subway voor een broodje, en door naar het Magic Kingdom..Zo rond deze klok is het stil op de weg er naar toe, en eenmaal na de kassa moeten we parkeren op Goofy..45.

PB081531PB081540

Ik maak een foto zoals gebruikelijk waar we staan, ooit…de eerste keer hebben we een tijdje naar ‘onze’ alamo auto gezocht,  na een bezoek aan Disney
Dan gebeurt me niet meer.

Dan lopen we naar de tram, via de tram naar de monorail…. en dan het Magic Kingdom in.. We lopen trond 16:30  al in Disney en we ons vergapen ons hier. Alles is in kerstsfeer, de muziek, de versiering, het personeel.. en wij dus ook, wij hebben onze rozebril op, wel zo makkelijk.

PB081546

Dit is waar we thuis zo opgehoopt hadden, de kerstsfeer opsnuiven, zoals alleen Disney dit kan. Door ons werk zullen we niet snel met de kerst hier belanden, dus zijn we helemaal blij dat we op 8 November hier het kerst gebeuren meemaken.

PB081568

Wanneer we langs het kasteel lopen kun je zo snel de kerstlichtjes niet zien, maar als je dichtbij bent zie je duizenden…. lichtjes zitten op het kasteel. Dat moet wat worden als dit aangaat zeg.

PB081595 We lopen heerlijk door het park, en gaan in de Haunted Mansion. Prachtige attractie, we zouden eigenlijk alleen heerlijk rond lopen. Maar er was geen enkele wachtrij of zelfs wachttijd… dan lopen we naar naar Mickey’s Toontown, en heel langzaam zien we dat er lampjes gaan branden zo her en der.
Mickey’s Toontown is voor de kleintjes maar de gebouwen, en attracties zijn ook hier weer heel mooi gemaakt..

PB081596PB081604

PB081607 Heel langzaam gaat het schemeren, we lopen nog wat winkeltjes in en Mandy pakt zo,n een heel lekker aanvoelende Goofy…

We nemen deze niet mee, de koffers zitten al vol. Dan lopen we richting de People mover, waar we ons lekker door laten vervoeren.. ook hier stappen we gewoon in. Er is niemand..

PB081623

Vanuit de People Mover maak ik deze foto, het begint nu toch echt wel donker te worden, en we zijn erg benieuwd naar het kasteel straks.

En wat te denken van de Mainstreet.. hoe zal dit eruit zien met de kerstsverlichting..

Na de People Mover gaan we richting het kasteel, hier zijn wel veel mensen, allen wachten op het aansteken van de verlichting van het kasteel welke wordt vooraf gegaan door een show van Mickey op een podium voor het Kasteel.

PB081649Na een kwartiertje wachten is het zover, er gaat muziek aan, en er is een show te zien, grappig maar wij wachten eigenlijk op het moment van de verlichting …Wanneer dit zover is, blijkt dat het kasteel deel voor deel aangaat…

Best heel gaaf om te zien.. Iedereen kijkt ademloos toe..wij dus ook.

PB081652PB081654PB081660
Met veel bombarie en muziek, komt het over als een mooi sprookje, dit kun je wel aan Disney overlaten.. Wij staan hier als volwassen/kleine kinderen van te genieten.. stom huh? Dan lopen we naar de Mainstreet, we zijn nu toch wel erg benieuwd hoe dit er uit ziet, en we moeten toch ook een plekkie zoeken voor de Parade, volgens velen een MUST SEE. Dat hebben we in ons oren geknoopt, we gaan het ook echt zien.. De Mainstreet ziet er prachtig uit, en de mensen die geen armbandje hebben van de Very Merry Christmas Party moeten het park verlaten. De Parade zal al om kwart over acht starten, en dan wordt het park nog verder omgetoverd naar Christmas… huh wat kun je nu nog meer doen dan dit??

PB081688PB081710

We hebben gelukkig allebei een dikke trui aan, want de temperatuur is weer aardig gedaald, wat een verval zo tussen dag en nacht . Wanneer het zeven uur is, wordt omgeroepen dat de Christmas Party is begonnen, we mogen op diverse plekken lekkere warme chocolade melk halen, en als je wil ook een kerstkoek.
Dit is allemaal gratis, en er zijn veel plekken waar je dit kunt halen, dus rijen zijn er niet. Wanneer we met een warme choco zitten te wachten, op de parade begint het te sneeuwen in de Mainstreet. Op deze foto kun je de sneeuw zien bij de blauwe verlichting.

PB092183 De mensen zijn opgewonden, de kerst liedjes in combinatie met de koude temperatuur, de sneeuw, en de Chocomelk nemen ons compleet in de maling voor ons is het nu echt Kerst. Dan begint de Parade, ook dit is weer helemaal te gek.. geheel in de stijl van Disney, en wordt je als oudere jongere helemaal gegrepen door de adembenemende verlichte parade. Elke kar heeft een eigen thema, er zijn zelfs koekjes geuren, dennenboom geuren, wanneer de parade voor ons langs gaat. We hebben een fraaie plek, de parade komt langs ons, met op de achtergrond het verlichte kasteel..

PB081719PB081746

De paradewagens zijn op en top van links naar rechts helemaal in de kerstsfeer, over al branden lampjes en overal gebeurd wat..

PB081736PB081837
GoofyPB081763
PB081842PB081906
PB081776

PB081927

We zijn er stil van… we lopen verder rustig door het park, gaan wat winkeltjes in om zelfs wat op te warmen. Dat opwarmen hadden we niet verwacht, en dat in Florida.. Wanneer we weer een warme chocolademelk hebben gehaald maken we ons op voor Wishes… Het Spektakel vuurwerk rond het kasteel, ik hoop maar dat de Olympus er zin in heeft, want veel zullen we dit niet mee maken. Het vuurwerk is al zo moeilijk te vangen..We lopen weer richting de Mainstreet, en het is er al zo druk, dat we ter hoogte van casey’s corner staan. We hebben wel een mooi zicht op het kasteel dus laat maar komen.

Wishes wordt voorafgegaan door muziek en dan ineens komt er echt heeel fraai vuurwerk, natuurlijk via het blog is het niet over te brengen maar echt het was geweldig mooi..

PB081959PB081961

PB081962PB081967

PB081975PB081994

PB082007PB082015

De laatste foto was het slot stuk.. errrug fraai, en er leek geen einde aan te komen. Ik denk wel dik 20 minuten vuurwerk op de maat van de muziek.

We gaan dan nog lekker het park in, het is tot twaalf uur open, en lopen al genietend door alle landen.. We gaan nog in het Big Thunder Mountain geen wachtrij.. We vermaken ons met af en toe een attractie zoals Pirates of The Carribean.. En wanneer het al heel laat is lopen we langzaam terug..

PB092175

We lopen langs het water naast het kasteeel, hij spiegelt er mooi in..We lopen rustig door naar de Mainstreet, deze is nu een stuk stiller. Veel mensen zullen al naar huis gegaan zijn. Hier maak ik nog wat foto,s

PB092201PB092200
PB092183PB092204

Dan gaan ook wij naar huis, we hebben genoten van een meer dan fantastische middag en avond in Disney’s Magic Kingdom.

Vandaag genieten we in de volle zon, van de laatste volle dag… met zonnen.. als basis ingrediënt,  veel zonnen huh?;-))

Tot morgen.

Vandaag is onze laatste volle dag, we hebben besloten om een dag helemaal niks te doen. We beginnen de dag met een bakkie koffie, en lezen de leuke reacties op het blog. Dan maken we de pooldeck gezellig, zetten de ligbedden dicht bij elkaar, we zijn immers een stelletje. Meneer…
De klok is vannacht een uur terug gezet, we hebben nu een uur langer vakantie in Florida.. De ochtend staat in het teken van de Ipad, ik mag er ook even op, het scrollen bij het nieuws lezen is makkelijk.. We zijn verder erg lui, we rommelen lekker rond het…

37 Comments

 1. de brabertjes 9 november 2010 van 19:38 - Antwoorden

  wow dat ziet er fantastisch uit.
  wat zouden we dat grrag een keertje meemaken.
  maar dat zal nog wel wat jaartjes duren met 2 schholgaande kinderen.
  geniet van jullie laatste volle dag.

 2. minekegerrit 9 november 2010 van 20:01 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy
  Super gaaf zeg, en wat een prachtige foto’s weer
  geniet nog van jullie laatste dag echt adembenemend allemaal.
  grtjes Mineke

 3. belgske 9 november 2010 van 20:01 - Antwoorden

  Wow, die foto van het kasteel die weerspiegelt in het water… een absolute topper!!!!

  Nog veel plezier de laatste dag en… jaja ik weet het, maar doe het toch… een fijne en behouden thuiskomst.

 4. Sonja 9 november 2010 van 20:05 - Antwoorden

  Fantastische verslag en foto’s. Geniet van jullie laatste dag (alvast plannen maken voor de volgende reis…?)

 5. Jan Judy 9 november 2010 van 20:12 - Antwoorden

  Nou onze reactie komt straks dit moet papa eerst even zien,zit nu met Joeri in het zwembad,zeg niks maar denk wel!!!!!!xxxx mama

 6. Oma 9 november 2010 van 20:18 - Antwoorden

  Dit is werkelijk schitterend,een unieke belevenis.Dit zet ik op de usb stick.Pa en ma

 7. Martin, Richard en Linda 9 november 2010 van 20:18 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy,

  heerlijk toch die kerstsfeer alvast te proeven. Maar dat je zelfs warme chocolademelk zou drinken dat hadden jullie vast niet verwacht. De kerstsfeer hebben wij in Disney een aantal jaren geproefd in Parijs. Dat is al leuk maar vast niet zo als bij jullie. Prachtige foto’s van het vuurwerk dat heeft de Olympus toch maar mooi gedaan. Geniet nog van jullie laatste dag in Florida. Wij weten uit ervaring hoe moeilijk het is om weer huiswaarts te gaan….

 8. Anita 9 november 2010 van 20:19 - Antwoorden

  Wat ontzettend gaaf zeg. Wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt, geeft de sfeer heel goed weer. Ja en bij kerst hoort kou en warme chocomel, zelfs dat kunnen ze regelen, haha.
  Geniet lekker verder, nog niet aan de terugreis denken,
  groetjes
  Anita

 9. van Velzen Florida 2010 9 november 2010 van 20:23 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag zeg. En het is net of je in een sprookje zit. Nu dat klopt denk ik ook. Geniet er nog lekker van hoor!

  Groetjes,
  Meriam

 10. Shamugirl2011 9 november 2010 van 20:28 - Antwoorden

  ja een mooie dag voor jullie zeg. Mickey’s party is natuurlijk prachtig. Vooral de parade. Mooie foto’s hoor. Hahaha koffers vol, errug grappig. Zo herkenbaar.

  Nog veel plezier met wat nog rest.

 11. MattRob 9 november 2010 van 20:32 - Antwoorden

  Geweldig mooi weer, prachtige foto’s ook ! Life is Good !

 12. Peter 9 november 2010 van 20:56 - Antwoorden

  Dit was weer volop genieten van jullie ervaringen en foto’s.
  Dat met die auto klinkt heel erg bekend.
  Wij hadden de allereerste keer ook niet genoteerd waar we stonden.
  Vervolgens 3 kwartier met het zweet tussen de billen en de contactsleutel gericht op elke gelijkende huurauto lopen zoeken, hahaha….
  Geniet nog van die laatste dag en bedenk bij het verlaten van orlando…. ‘there will always be a next time’.

 13. Pieter en Petra 9 november 2010 van 20:57 - Antwoorden

  Hey Rick & Mandy,

  Mooie foto’s hoor, wij zouden eerst volgende maand niet naar de Very Merry Christmas Party gaan maar nu wij de foto’s zien zitten wij er hard aan te denken om dan toch maar weer….. 😉

  Die kerstkoekjes, wat zijn ze heerlijk he, ik bleef er van eten de hele avond, hahaha, en ik ben ook nog dol op warme choco dus ik had de avond van mn leven.

  Zo… dan ga ik nu nog ff kijken naar mn Very Merry Christmas Party-foto’s van vorig jaar, de sfeer zit er meteen goed in !

  Groetjes vanuit een nog steeds koud ‘070’,
  Pieter & Petra “PenPe”

 14. John en Marina vd Laan 9 november 2010 van 21:20 - Antwoorden

  houi

  bedankt, het was weer een leuk verslag.
  Goede terugreis gewenst naar het koude nederland.

  marina en john

 15. Twinmom1995 9 november 2010 van 21:54 - Antwoorden

  Wat ziet het er weer enorm gaaf uit zeg.
  Lijkt mij ook wel wat om Disney een keer in kerstsfeer te zien.
  Jullie zijn momenteel met de laatste volledige dag bezig, geniet ervan, hopelijk is de temperatuur aangenaam, in Nederland is het in ieder geval behoorlijk koud nu.

 16. Jan Judy 9 november 2010 van 22:39 - Antwoorden

  Nou Papa is thuis en heeft werkelijk genoten van jullie foto’s een sprookje is er niks bij,papa was zwaar onder de indruk”en dat komt nu eens niet van mij,jongens wat is dit genieten en wat zijn we blij met die prachtige beelden de ICD draait op volle toeren en papa geniet nog maar weer een keer:is ook ineens kind geworden.
  Dat kasteel,twee keer te zien:Rick je bent een geweldige fotograaf en een heerlijke verteller we hebben genoten,bedankt voor al die prachtige plaatjes en heerlijke momenten waarbij we het gevoel hadden toch dichtbij te zijn”bedankt want het is toch veel werk zo’n blog.
  Terwijl jullie nog in de kerstsfeer zijn maken wij ons op voor sint maarten en krijgt Jasper het druk aan de deur,denk dat jullie dan in de lucht zitten,maar gewoon nog een dag genieten en pluk de dag,dikke knuffels Papa en Mama en een veilige vluchtxxxxxxxxx

 17. Michael K.J. van Dijk 9 november 2010 van 22:43 - Antwoorden

  Jee, dat gaat snel. Het einde van een geweldige vakantie is alweer in zicht. Het genieten was duidelijk aan jullie te zien. Lekker hé die kerstsfeer. Het voelt als een warme deken, heerlijk.

 18. Teleton 9 november 2010 van 22:54 - Antwoorden

  Wat kunnen ze het hartverwarmend gezellig maken bij Disney, niet? Lekker rondstruinen en je ogen en oren goed de kost geven, zo vliegt de tijd hier voorbij……..

 19. Barkies 9 november 2010 van 22:57 - Antwoorden

  Oh wat leuk zeg. Lekker veel foto’s. Ben niet gauw jaloers en gelukkig hebben we Parijs nog, maar zou zo graag ook eens met Kerst gaan. Want die parade is toch wel erg leuk en het is zo lekker rustig en Parijs is echt wel heel wat kouder hoor.
  Bedankt weer voor jullie leuke blog.

 20. beccie25 9 november 2010 van 23:15 - Antwoorden

  wow, dat ziet er waanzinnig uit. we zijn overtuigd en gaan ons best doen om ook dit in ons schema toch echt in te passen (stond al wel in mijn planning, maar nog niet bij paps 😉 geniet ze vandaag nog eventjes

 21. Alfons, Mirijam en Manon 9 november 2010 van 23:43 - Antwoorden

  Het was echt schitterend gisteravond. Prachtige verlichting en een denderend vuurwerk. Jammer genoeg zijn de foto’s van ons niet zo mooi geworden. Het vuurwerk hebben we op video. Geniet nog even van de laatste uurtjes, wij houden het nog wel vol tot maandag.

  Groetejes Alfons Mirijam en Monon.

 22. Marja 9 november 2010 van 23:54 - Antwoorden

  Laat dat maar aan Disney over, wat is dat weer ontzettend mooi in elkaar gezet!!
  De foto’s zijn erg mooi en ondanks dat het fris werd zie ik toch wel veel mensen in korte broek en t-shirt.

  Laatste volle dag???, zit het er nu alweer op dan????

 23. Roberto en Wendy 10 november 2010 van 00:13 - Antwoorden

  wat een sfeer … adembenemend.

  iedereen is ervan mee aan het genieten, dat zie je al aan de 23 reacties !! 🙂

  geniet met volle teugen van de laatste momenten.
  jammer dat we elkaar net mislopen …

  groetjes

 24. Harm, Christa, en kids. 10 november 2010 van 08:40 - Antwoorden

  Supergaaf, disney met kerst. de foto’s zijn echt heel mooi!
  jullie hebben wel een toptijd gehad, ook door de enorme verscheidenheid aan dingen die jullie gedaan hebben. Mooi om op terug te kijken.
  Helaas is het bijna voorbij, maar gelukkig heb je het blog en de foto’s nog.

  groet christa

 25. Mariska 10 november 2010 van 09:16 - Antwoorden

  WAUWWWWWWWWWWWWW! Ook al is het nog niet zo ver je gaat aan de hand van dit verslag verlangen naar de kerst! Een hele goede terugreis en weer bedankt voor het meegenieten van jullie Florida avonturen.
  Gr,
  Mariska

 26. Saskia 10 november 2010 van 09:50 - Antwoorden

  jingle bells, jingle bells, ooohhh jongens wat prachtig toch. Wij zijn helemaal kerstgek dus ik heb genoten van de foto’s. Wat zijn ze toch goed bij Disney. Geniet van jullie laatste dag en bedankt voor wederom een heel leuk blog.
  Tot de volgende vakantie,
  Saskia

 27. Sonja 10 november 2010 van 10:10 - Antwoorden

  Wat moet dit onwijs leuk zijn geweest. Die kerstsfeer opsnuiven in de magische Disney wereld. De foto’s spreken weer voor zich en dat jullie genoten hebben spat van het blog af.

 28. monique mulder 10 november 2010 van 10:45 - Antwoorden

  Nou Rick, Olympus had er zeker zin in! Wat een prachtige foto’s Zeker niet gemakkelijk om die te nemen hoor! Jammer dat het er bijna op zit jongens!

 29. Alex 10 november 2010 van 11:59 - Antwoorden

  Hi Rick & Mandy,

  wat een heerlijke sfeer stralen de foto’s uit !
  Pas begin november en jullie zijn al helemaal in de kerstsfeer !

  Geniet zo lekker van de koffie als je dit gaat lezen 🙂
  Geniet ook de laatste dag / uren

 30. Twan en Judith 10 november 2010 van 12:05 - Antwoorden

  Mooi verwoord Rick, dat je als “oudere jongere” nog steeds kan genieten van de magie van Disney 🙂

  Schitterende foto’s. Veel plezier op de laatste dag en alvast een goede terugreis!

 31. Jackie 10 november 2010 van 13:22 - Antwoorden

  wat een schitterende foto’s Rick…..geniet vandaag nog even heerlijk als de hele reis en een heel goede reis de 11 e en weer een warm welkom thuis…..

  knufff
  Jacky

 32. kimmie 10 november 2010 van 15:27 - Antwoorden

  Wauw wat een fantastische foto’s weer en die weerspiegeling van het kasteel…Verget hem elke keer zelf te maken.Volgend jaar op het lijstje zetten.

  Weer een toppie dag… jammer dat het er weer bijna op zit.

 33. SasEs 10 november 2010 van 15:57 - Antwoorden

  Wat een schiterende foto’s en het vuurwerk is vanaf de foto’s al mooi laat staan in het echt.
  Als we dit zo lezen dan willen wij ook graag een keer in deze periode, super.

 34. Chanti 10 november 2010 van 17:00 - Antwoorden

  Ik vind de MVMCP parade de gaafste die ik tot nu toe gezien heb!! Ik ben helemaal jaloers als ik dit zo lees. Ik vrees dat wij de MVMCP dit jaar overslaan, al doet het wel een beetje pijn in mijn hart hoor, want vond het erg gaaf vorig jaar!

 35. Tinnetam 10 november 2010 van 23:17 - Antwoorden

  Wow wat een sprookje ! En wat heb je het weer schitterend verwoord met beeld en tekst. In 1 woord schitterend.

  Dank je wel dat we even mee mochten genieten van MVMCP.

 36. Needmagic 11 november 2010 van 08:45 - Antwoorden

  WAUW, wat een geweldige ervaring.
  Prachtige foto’s!
  Wij gaan dit ook maar eens op ons verlanglijstje zetten.
  Heerlijk he dat je gewoon kind mag zijn in de parken.

  Geniet er nog van want het is nog maar even!

 37. pumi1000 11 november 2010 van 17:20 - Antwoorden

  Ziet er echt geweldig uit met al die versieringen. Die temperaturen heeft ook wel wat overdag lekker zon met blauwe lucht en ‘s avonds een beetje afkoeling.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com