Vandaag worden we weer lekker vroeg wakker, en na het gebruikelijke ritueel van laptops en de koffie haal ik het nachtzeil van de Pool. PB081519

De afgelopen dagen was het echt nodig om dit over het zwembad heen te leggen wil je in de ochtend een duikje kunnen nemen. Doen we dit niet hadden we wellicht kunnen schaatsen hier ..

Het zonnetje dient zich aan, en we hebben vandaag tot 16:00 uur helemaal niets te doen dan Florida opsnuiven, we beginnen dus met zwemmen.. Het water is lekker, we kunnen het hier wel volhouden..

Tegen een uur 9:30 vetrekken we naar de Florida Mall, daar slenteren we rond, beetje winkeltje in winkeltje uit. We weten dat het de laatste keer is deze vakantie.
Tegen een uur of 12 nemen we allebei onze laatste Five Guys Hamburger… uiteraard de Little en wat drinken. De Hamburger eten we op, het drinken nemen we mee naar de auto. Twee uurtjes rond lopen was genoeg, het weer is mooi we gaan ons nog tot 16:00 aan de pool vermaken.  Dit kost ons geen enkele moeite, het weer is goed omgekeerd, zo aan het pooldeck en zonder wind is het uitstekend vol te houden. Dan loopt het tegen 15:30 en gaan we douchen, langs de Subway voor een broodje, en door naar het Magic Kingdom..Zo rond deze klok is het stil op de weg er naar toe, en eenmaal na de kassa moeten we parkeren op Goofy..45.

PB081531PB081540

Ik maak een foto zoals gebruikelijk waar we staan, ooit…de eerste keer hebben we een tijdje naar ‘onze’ alamo auto gezocht,  na een bezoek aan Disney
Dan gebeurt me niet meer.

Dan lopen we naar de tram, via de tram naar de monorail…. en dan het Magic Kingdom in.. We lopen trond 16:30  al in Disney en we ons vergapen ons hier. Alles is in kerstsfeer, de muziek, de versiering, het personeel.. en wij dus ook, wij hebben onze rozebril op, wel zo makkelijk.

PB081546

Dit is waar we thuis zo opgehoopt hadden, de kerstsfeer opsnuiven, zoals alleen Disney dit kan. Door ons werk zullen we niet snel met de kerst hier belanden, dus zijn we helemaal blij dat we op 8 November hier het kerst gebeuren meemaken.

PB081568

Wanneer we langs het kasteel lopen kun je zo snel de kerstlichtjes niet zien, maar als je dichtbij bent zie je duizenden…. lichtjes zitten op het kasteel. Dat moet wat worden als dit aangaat zeg.

PB081595 We lopen heerlijk door het park, en gaan in de Haunted Mansion. Prachtige attractie, we zouden eigenlijk alleen heerlijk rond lopen. Maar er was geen enkele wachtrij of zelfs wachttijd… dan lopen we naar naar Mickey’s Toontown, en heel langzaam zien we dat er lampjes gaan branden zo her en der.
Mickey’s Toontown is voor de kleintjes maar de gebouwen, en attracties zijn ook hier weer heel mooi gemaakt..

PB081596PB081604

PB081607 Heel langzaam gaat het schemeren, we lopen nog wat winkeltjes in en Mandy pakt zo,n een heel lekker aanvoelende Goofy…

We nemen deze niet mee, de koffers zitten al vol. Dan lopen we richting de People mover, waar we ons lekker door laten vervoeren.. ook hier stappen we gewoon in. Er is niemand..

PB081623

Vanuit de People Mover maak ik deze foto, het begint nu toch echt wel donker te worden, en we zijn erg benieuwd naar het kasteel straks.

En wat te denken van de Mainstreet.. hoe zal dit eruit zien met de kerstsverlichting..

Na de People Mover gaan we richting het kasteel, hier zijn wel veel mensen, allen wachten op het aansteken van de verlichting van het kasteel welke wordt vooraf gegaan door een show van Mickey op een podium voor het Kasteel.

PB081649Na een kwartiertje wachten is het zover, er gaat muziek aan, en er is een show te zien, grappig maar wij wachten eigenlijk op het moment van de verlichting …Wanneer dit zover is, blijkt dat het kasteel deel voor deel aangaat…

Best heel gaaf om te zien.. Iedereen kijkt ademloos toe..wij dus ook.

PB081652PB081654PB081660
Met veel bombarie en muziek, komt het over als een mooi sprookje, dit kun je wel aan Disney overlaten.. Wij staan hier als volwassen/kleine kinderen van te genieten.. stom huh? Dan lopen we naar de Mainstreet, we zijn nu toch wel erg benieuwd hoe dit er uit ziet, en we moeten toch ook een plekkie zoeken voor de Parade, volgens velen een MUST SEE. Dat hebben we in ons oren geknoopt, we gaan het ook echt zien.. De Mainstreet ziet er prachtig uit, en de mensen die geen armbandje hebben van de Very Merry Christmas Party moeten het park verlaten. De Parade zal al om kwart over acht starten, en dan wordt het park nog verder omgetoverd naar Christmas… huh wat kun je nu nog meer doen dan dit??

PB081688PB081710

We hebben gelukkig allebei een dikke trui aan, want de temperatuur is weer aardig gedaald, wat een verval zo tussen dag en nacht . Wanneer het zeven uur is, wordt omgeroepen dat de Christmas Party is begonnen, we mogen op diverse plekken lekkere warme chocolade melk halen, en als je wil ook een kerstkoek.
Dit is allemaal gratis, en er zijn veel plekken waar je dit kunt halen, dus rijen zijn er niet. Wanneer we met een warme choco zitten te wachten, op de parade begint het te sneeuwen in de Mainstreet. Op deze foto kun je de sneeuw zien bij de blauwe verlichting.

PB092183 De mensen zijn opgewonden, de kerst liedjes in combinatie met de koude temperatuur, de sneeuw, en de Chocomelk nemen ons compleet in de maling voor ons is het nu echt Kerst. Dan begint de Parade, ook dit is weer helemaal te gek.. geheel in de stijl van Disney, en wordt je als oudere jongere helemaal gegrepen door de adembenemende verlichte parade. Elke kar heeft een eigen thema, er zijn zelfs koekjes geuren, dennenboom geuren, wanneer de parade voor ons langs gaat. We hebben een fraaie plek, de parade komt langs ons, met op de achtergrond het verlichte kasteel..

PB081719PB081746

De paradewagens zijn op en top van links naar rechts helemaal in de kerstsfeer, over al branden lampjes en overal gebeurd wat..

PB081736PB081837
GoofyPB081763
PB081842PB081906
PB081776

PB081927

We zijn er stil van… we lopen verder rustig door het park, gaan wat winkeltjes in om zelfs wat op te warmen. Dat opwarmen hadden we niet verwacht, en dat in Florida.. Wanneer we weer een warme chocolademelk hebben gehaald maken we ons op voor Wishes… Het Spektakel vuurwerk rond het kasteel, ik hoop maar dat de Olympus er zin in heeft, want veel zullen we dit niet mee maken. Het vuurwerk is al zo moeilijk te vangen..We lopen weer richting de Mainstreet, en het is er al zo druk, dat we ter hoogte van casey’s corner staan. We hebben wel een mooi zicht op het kasteel dus laat maar komen.

Wishes wordt voorafgegaan door muziek en dan ineens komt er echt heeel fraai vuurwerk, natuurlijk via het blog is het niet over te brengen maar echt het was geweldig mooi..

PB081959PB081961

PB081962PB081967

PB081975PB081994

PB082007PB082015

De laatste foto was het slot stuk.. errrug fraai, en er leek geen einde aan te komen. Ik denk wel dik 20 minuten vuurwerk op de maat van de muziek.

We gaan dan nog lekker het park in, het is tot twaalf uur open, en lopen al genietend door alle landen.. We gaan nog in het Big Thunder Mountain geen wachtrij.. We vermaken ons met af en toe een attractie zoals Pirates of The Carribean.. En wanneer het al heel laat is lopen we langzaam terug..

PB092175

We lopen langs het water naast het kasteeel, hij spiegelt er mooi in..We lopen rustig door naar de Mainstreet, deze is nu een stuk stiller. Veel mensen zullen al naar huis gegaan zijn. Hier maak ik nog wat foto,s

PB092201PB092200
PB092183PB092204

Dan gaan ook wij naar huis, we hebben genoten van een meer dan fantastische middag en avond in Disney’s Magic Kingdom.

Vandaag genieten we in de volle zon, van de laatste volle dag… met zonnen.. als basis ingrediënt,  veel zonnen huh?;-))

Tot morgen.

De klok is vannacht een uur terug gezet, we hebben nu een uur langer vakantie in Florida.. De ochtend staat in het teken van de Ipad, ik mag er ook even op, het scrollen bij het nieuws lezen is makkelijk.. We zijn verder erg lui, we rommelen lekker rond het…
Vandaag is onze laatste volle dag, we hebben besloten om een dag helemaal niks te doen. We beginnen de dag met een bakkie koffie, en lezen de leuke reacties op het blog. Dan maken we de pooldeck gezellig, zetten de ligbedden dicht bij elkaar, we zijn immers een stelletje. Meneer…