Mandy en ik zijn 7:00u wakker en dat op mijn verjaardag 😂. Vandaag willen we naar Rijeka daar de oude stad bekijken, wat eten en weer terug naar de camping. Ik had gelezen dat je het best boven de stad kunt uitkijken vanaf het Trsat Kasteel.

IMG 5380b Maar eerst ontbijten we op onze plek, wat een stek om zo uit te kijken en te ontbijten.

DSC 1549b Na het ontbijten gaan we naar Rijeka, eerste doel is het kasteel, wanneer we boven zijn zien de contouren van het kasteel opdoemen..

DSC 1555b Het Trsat kasteel staat er al sinds de 13e eeuw..

DSC 1558 2B Vanaf het kasteel kijk je uit over Rijeka en de Kvarner baai… Hier blijven we even hamgen, er is ook een restaurant, maar middag-eten willen we in de oude binnenstad doen.

DSC 1652b Dan lopen we naar de oude binnenstad en zien dat er versieringen worden aangebracht voor de carnaval parade.

DSC 1627b De oude stad heeft ook weer mooie gebouwen, en nu dus ook fraaie versieringen…

DSC 1636b We wandelen door de prachtige oude straatjes, het is goed zichtbaar dat Rijeka een grote stad is.

DSC 1641b Er zijn prachtige pleintjes met fontijnen!

DSC 1657b Mandy en ik komen aan bij de markt.

DSC 1661b Hier is het bloemen en fruit…. Op de markt.

DSC 1662b We genieten van de dynamic van de markt, het fruit ziet er heel goed uit overigens.

DSC 1665b Vlakbij de markt lopen we over een prachtig pleintje.

DSC 1686b Lopende over de Riva zien fraaie gebouwen staan.

DSC 1690b Hier zien we de twee fonteinen achter elkaar wanneer we weer langzaam terug lopen naar de auto.

DSC 1700b In de “parade straat” is de versiering verder aangebracht met meer hekken en kleurige ballonnen.

DSC 1722b We lezen over de parade hoe druk het hier kan worden tegen 17:00u, we besluiten voor die tijd uit Rijeka te rijden en nu maar te genieten van deze sfeer. Hier zie je mensen en zo’n auto druk in de weer met slingers/ballonnen en dergelijke.

DSC 1731b Wandelend over de fraaie straten, gladde vloeren, genieten dus. We zoeken een terras op en bestellen wat te eten en te drinken.

DSC 1733b Tegen 14:3u lopen we naar de auto en kijken terug op een pracht stad. Een 40 minuten later zijn we weer op onze plek, trekken zwemkleding aan en gaan naar het zwembad…

IMG 3010b we zoeken een lekker plekje uit, het is niet druk, daarna koelen we af in het zwembad. Dat houden nog lang vol zo 🙂 Iedereen nogmaals bedankt voor de felicitaties via social media. Het was weer een hele fijne dag!

We willen redelijk vroeg weg dus zetten we de wekker rond 07:00u. Kwart voor zeven zijn we echter wakker gaan douchen en maken daarna de caravan klaar en hangen deze achter de auto. Het is dan kwart voor acht nog net genoeg tijd om een broodje te halen en dan…
Het beloofd weer een hele warme dag te worden, rond half acht haal ik vers brood bij de bakker op het resort. Daarna gaan we eerst even douchen.. daarna maken we de 'ontbijt-tafel' klaar. Tijdens ons eenvoudig ontbijt hebben we een droom uitzicht terwijl de zon langzaam opkomt, hoe lekker…