We doen rustig aan, het is even bij achten wanneer we op het pooldeck genieten van een ontbijt.. Mandy en ik genieten nog na van de prachtige sunset van gisteren op Clearwater Beach… Tegen een uur of 10 gaan we douchen, vandaag gaan we we kajakken op nog geen 20 minuten rijden van Sandy Ridge..
Ik had deze tip van Simon en Susan Veness (Brit Guide) , volgens Simon kan je zelfs met een drie uur trip Lake Toho aandoen.. Dat gaan we vandaag niet doen, maar wel de Cyprus Trees in, we rijden naar de Paddling Center at Shingle Creek en das inderdaad een hink stap sprong met de auto, zo aan de 192. Je kunt je niet voorstellen dat je hier gaaf kun kajakken..

P9230002SS
We parkeren de auto, het huren van de kajak gaat makkelijk we worden netjes op weg geholpen. Er zijn schone toiletten, alles ziet er bij de verhuurder netjes uit..!! We smeren ons goed in met Deet tegen de muggen, dan gaan we op weg.

P9230139S
Volgens de verhuurder is zuidwaarts de mooiste route, een nadeel is dat je terug tegen de stroom in moet… We kiezen toch voor de mooiste route :-) Het begint al met een fraai en brede view ohw mooi!

P9230159S
De Turtles zijn echte zonaanbidders, wanneer er een boomstam voorhanden is liggen ze erop!!

P9230013S
Mandy heeft haar camera mee, zo sta ik er ook op :-)
Ik kan van dit soort trips zo genieten :-)

P9230145S
Als een ware acrobaat heeft de turtle zich zo geplaatst dat hij kan zonnen..

P9230177S
De brede rivier wordt nu echt een smalle Creek tussen de ‘Bald Cypress Trees’ door hier moet je iets geconcentreerder sturen!!

P9230131S
We zien een flinke Alligator, ik schat een 7 a 9 foot..

P9230124S
De gator staart ons rustig na en blijft lekker in de zon liggen!

P9230102S
Door de stroming wordt het doorzichtige water iets bruiner, we komen nu echt tussen de Cyprus Trees.

P9230098S
De route wordt wel wat smaller, we kajakken op ons gemak naar het smalle stuk toe, het vaart verder prima…

P9230088S
Hier kan je goed zien hoe nietig we zijn tussen de “Bald Cypress Trees’, Simon en Susan hebben gelijk het is een mooie trip!!

P9230073SS
Er zitten echt mega bomen tussen, pracht gezicht, nog fraaier is het om er tussen te varen!!

P9230084S
Het weer werkt ook mee, de zon speelt door bomen, het zonnige weer doet recht aan de mooie veranderde uitzichten welke we hebben vanaf kajak.

P9230067S
Het is smal, dus soms heb je een paar ogen die je aankijken, respecteer de natuur en geef ze de ruimte!! De Gator is zo dichtbij dat ik zelfs de libelle op zijn ooglid zie zitten :-)

P9230014S
De trip is echt een aanrader!

P9230116SA
Dan varen we weer langzaam terug, het water wordt hier alweer breder, wat een pracht uitzicht vanaf de kajak!!

P9230039S
Het brede stuk is ook weer een beloning om te zien.
We zijn al met al twee uur aan het varen geweest, net mooi want het was behoorlijk heet vandaag, hoewel het op het water goed te doen is!!

Pool
Wanneer we thuiskomen genieten we weer van de heerlijke pool, een boekje, ligbed en al die zaken waar je thuis zo heimwee naar hebt.. In de avond rijden we naar Benihana een Japans restaurant, het eten is goed, de filet mignon super mals.. Het is een tegenhanger van Kobe, ik zelf vind Kobe door zijn yummie saus nog net een streepje lekkerder. Maar het is zeker top!! In de avond schuiven we bij Pieter en Petra aan, we kletsen lekker bij in de hottub.. Het is dan ook zomaar 22:00u alvorens we naar huis toe lopen, thuis gekomen maak ik de blog. Tot morgen!

We worden wakker van de hotel geluiden, het is dan 6:45u,.. we stappen even het balkon op en zien dat de zon nog moet komen. Snel trekken we onze kleren aan en gaan naar het strand, langzaam wordt het lichter en gekleurder.. Het strand is nog verlaten, de kleurende luchten…
We zitten nu zo lekker in het ritme, tegen halfacht staan we op, doen rustig aan.. Een ontbijtje op het pooldeck je kent het wel... Lekker vroeg naar SeaWorld.. Het is heel rustig bij binnenkomst, Mandy scoort een map met de show-tijd voor One Ocean.. We wandelen als eerste langs…