Dag 13: We worden vroeg wakker in de Greystone Lodge, lopen naar het ontbijt we zijn één van de eerste. Na het ontbijt gaan we douchen en pakken we de spullen weer in. Vullen de GMC checken uit en rijden rond 08:00u ons gemak weg . De weg naar Savannah is een flinke tijd rijden ik dacht een uur of 6, het  eerste deel is over  de Smokey Mountains.


Mandy rijdt het eerste stuk, ik zit ernaast en zie de weg door de Smokey’s kronkelen, het wordt steeds groener aan de bomen. Af en toe een plas pauze op een ” Rest Area” welke trouwens zeer netjes zijn langs deze route. We eten onderweg wat bij Subway en tegen een uur of 15:3ou rijden we de parkeerplaats bij het visitor center van Savannah op. We halen een wandelkaart en gaan op weg.


Veel straten van Savannah hebben prachtig overhangende bomen.


Mandy en ik wandelen op ons gemak naar Forsyth Park…


Ik raak in gesprek met Chris D’Antonio hij kan prachtig schilderen, dus gaat hij op de foto, ik heb beloofd hem de foto te mailen! (ook gedaan natuurlijk!!)


Het park is mooi met waanzinnig mooie gebouwen langs de randen, het doet allemaal wat engels aan, het park is al van 1840 !


Daarna wandelen we op ons gemak door de ‘oude’ binnenstad dat is allemaal prima te lopen en alles staat hier nog fier rechtop!


Het is een stad met historie, de straten zijn een beetje on-Amerikaans


Huizen met trappetjes naar de ingang, zo zien we er vele… tegen de avond eten we bij Panera Bread.. Dan rijden we naar ons hotel ..


Dag 14: We zijn half zeven aan het ontbijt, we ruiken de stal…. daarna rijden we op ons gemak mooi Savannah uit.. Yeah Florida welcomes you… das fijn….  Onderweg moeten we de auto omruilen bij MCO, de afgelopen dagen piepte er een warning en het Display riep Oil Change Now… nou dat kon niet eerder dan nu. Het omruilen ging heel vlot, auto uit je krijgt een bonnetje mee, zoekt een nieuwe auto uit en levert het bonnetje in bij de booth. Dan loopt je contract door, alleen met een nieuwe wagen. We kiezen een Volvo XC90 uit de choice line.


We halen eerst boodschappen bij Publix en na 13:00u zijn we op bekend terrein, we zitten hier graag te staren naar het meertje achter het huis. We brengen de dag verder door aan de pool Face timen met Opa en Oma en Appen met Jasper, we halen mooie herinneringen op over Diesel met Opa en Oma, dit gaat soms met een lach, soms met een traan.


Tegen de avond rijden we naar Celebration, hier wandelen we rustig rond het meer…


Het water is glad, dit geeft een mooie spiegeling in het water…


Het bekende terrein voelt als thuiskomen…. in de avond eten we bij Kobé, wel verrassend vermoed ik 🙂 Dan zijn we moe, het reizen was prachtig maar dit is ook heel fijn!!  Tegen 22:00 zijn we al helemaal onderzeil!!


Dag  15: We zijn wel lekker vroeg wakker zo rond 07:00u en rijden na het douchen naar de Circle B Bar Reserve..


In de bomen boven ons zit een Barred Owl en haar Jong, een geweldige pluizenbol. De dag kan niet meer stuk!


Een flinke reiger heeft jeuk aan zijn koppie, mooi gezicht!!


Vlakbij in het riet is een kleine gator in slaapgevallen, helemaal weg….


Een Limpkin met haar jong, deze zijn zo donzig !!


Een Red-winged Blackbird zit op een paaltje, hij zingt af en toe op z’n eigen manier…


Dan zien we iets wat we in al die jaren nog nooit hebben gezien, een Alligator moeder die alle 14 baby alligators op haar lichaam heeft.. Geboeid mogen we toekijken van moeder, haar grootste vijand zijn de mannen, deze eten ook de jongen als ze kans krijgen. Van dit nest van 14 mag ze blij zijn als er 2 a 3 overblijven !


Het is een geweldig gezicht zo boven op haar kop, wel veilig bij mama! We blijven een tijdje kijken en laten haar verder met rust.


Een Roseate Spoonbill vliegt voorbij, hij is groot en prachtig van kleur!


Een vrouwtjes Snail Kite vliegt voorbij opzoek naar slakken….


De Snail Kite kijkt nog even vriendelijk de camera in en is dan weg… wat een mooie wildlife ochtend zeg. Daarna rijden we terug naar de villa, het zwembad lonkt.. Even voor 12:00u liggen we erin heerlijk!  Tegen een uur of 16:00un rijden we naar de Lake Buena Vista Outlet, even wat sfeer proeven. Ik slaag voor 3 Levis broeken, yeah… In de avond doen we verder rustig aan, zijn blij in de villa van Claire te zijn!!

 

 

De afgelopen dagen hebben we natuurlijk wel wat gedaan, we hebben immers een rondreis. De pijn van Diesel is er, elke dag elke minuut. De ene keer gaat het beter dan de andere keer, door de rondtrip hebben we veel om handen dat helpt. Echt per dag bloggen had ik…
Dag 16 JH AUDIO: Mandy gaat shoppen en ik ben uitgenodigd voor een fabrieksbezoek bij JH Audio, Jerry Harvey staat eigenlijk aan de basis van de in-ear markt zoals wij hem kennen. Je moet dan helemaal terug naar de jaren 70. Jerry Harvey staat voor mij als de persoon die steeds…