Het is lekker wakker worden op Camping Solaris, we hebben zo’n fijn uitzicht vanaf de caravan. Vandaag willen we Primosten en Trogir bezoeken, de eerste stad is ook heel dichtbij. We nemen wat drinken mee in de auto en gaan op pad. De weg naar Primosten is een weg langs de kust richting Trogir. Onderweg kom je langs het eiland Krapanj. Krapanj is een van de kleinste bewoonde eilanden van de Adriatische Zee.

DSC 6766B Het is een prachtige dag om langs de kust te rijden. Het eiland Krapanj steekt mooi af tegen het azuurblauwe water.

DSC 6786b Zo rijden we langs de grillige kustlijn, soms stoppen we even om te kijken. De kroatische wateren zijn heel erg mooi!

DSC 6793b Zo zijn er ook prachtige doorkijkjes, er valt zeer veel te genieten onderweg!!

DSC 6800b Het water is hier zo helder en zo mooi van kleur, ..dat het lijkt alsof de scheepjes zweven boven het water.

DSC 6807b Dan komen we aan bij het stadje Primosten en parkeren de auto bij de parkeerplaats voor het schiereiland.

DSC 6831b We lopen langs het prachtige strand het stadje in. Het fraaie weer werkt ook wel mee natuurlijk.

DSC 6856b Mandy en ik wandelen door de straatjes, het is hier niet super groot. Op het plein zijn de terrassen gevuld wat het wel gezellig maakt.

DSC 6859b Dan lopen we via het haventje terug naar de auto kijken of we Primosten overlook kunnen vinden.

DSC 6871b De overlook stond op de meter nauwkeurig in google :-), vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het schiereiland Primosten.

DSC 6804b Dan rijden we weer verder langs de grillige kustlijn, ik kan me voorstellen dat men verliefd wordt op Kroatie want wat ben je mooi!

DSC 6873b Dan naderen we Trogir, Trogir is in de 3e eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten, en… in de 9e eeuw na Christus kwam Trogir onder Kroatische overheersing.

DSC 6922b We parkeren de auto en lopen via de haven het oude centrum in.

DSC 6923b De gehele oude binnenstad staat sinds 1997 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

DSC 6905b Trogir heeft een prachtige oude kern, hier kan je het gevoel hebben in de pirates of the caribean te zijn in gelopen.

DSC 6940b Van die prachtige steegjes…

DSC 6925b Trogir is ook goed bezocht, het maakt het ook zeker gezellig en een must do wanneer je in de regio bent.

DSC 6978b We hebben hier ergens op een terras wat gegeten en gedronken, wanneer langzaam de avond invalt gaan hier en daar de lampjes aan.

DSC 6966b Nu de verlichting aangaat wordt het nog net even mooier in de straatjes vind ik.

DSC 6979b Heel langzaam zien we bij de haven de zon ondergaan, daar lopen we rustig naar toe.

DSC 6907b Trogir is al die jaren een havenstad geweest, en nog, mooi zo met de invallende avond.

DSC 6986b Dan lopen we weer langzaam naar de auto, wat een heerlijke dag, Primosten vanaf het uitkijk punt was al prachtig maar.. sjemig alles is hier zo mooi.

De dag begint droog terwijl het wel de gehele nacht geregend heeft zo'n beetje. Toch worden de eerste uurtjes in de ochtend mooi en in de middag regen, dus blijven we tot 12:00 lekker bij de caravan. De dag begint met de zon die opkomt in de vroege ochtend. Heel…
Omdat het rustig toeren door het binnenland van Kroatië is, besluiten we om vandaag naar de Izvor Cetina te rijden, een prachtige spring, hier begint de 100 kilometer lange Cetina rivier. Het is rond 09:00 wanneer we van Camping Solaris naar Cetina rijden een kleine 70 kilometer door het binnenland…