De klok is vannacht een uur terug gezet, we hebben nu een uur langer vakantie in Florida.. De ochtend staat in het teken van de Ipad, ik mag er ook even op, het scrollen bij het nieuws lezen is makkelijk.. We zijn verder erg lui, we rommelen lekker rond het huis, we ontbijten, drinken koffie.. Life is good..

Dit kunnen we wel volhouden zo, tegen een uur of twaalf, gaan we naar Sea World,  het is heel vlakbij. En 25 minuten later komen we bij Sea World aan, we hebben jaar kaarten, hoeven ook geen parkeer geld te betalen. Moet wel een ID tonen, mijn Rijbewijs volstaat.. We rijden naar de parkeerplaats, en we krijgen E rij 24 als stek. Het is rustig, de temperatuur is ‘ iets ‘ beter dan gisteren door de zon. We hebben wel weer een trui aan, en toch ook maar een lange broek..

Wat ik nooit eerder had gezien, wanneer je van de twee boten bij de ingang de namen na elkaar leest,  dat er dan  eigenlijk … Journey to Atlantis staat… geinig..

PB071120

SeaWorld blijft leuk, de vogels, de Manatees, de Orca’s en Dolfijnen, het is altijd weer anders.. We hebben geen doel, maar Mandy is gewend dat ik graag foto’s neem, dus gaat het allemaal niet heel vlot. SeaWorld is dan net een snoepwinkel..

PB071127 PB071137
We lopen dan toch maar door naar de Manatees, omdat we er mee gezwommen hebben, is Mandy toch een beetje van deze dieren gaan houden.. Het zijn ook aandoenlijke beesten, ze zijn niet heel mooi, maar hebben zeker iets aaibaars..
Wanneer we bij de Manatees komen, worden ze net gevoerd met verse sla… dat is nog eens met de neus in de sla vallen zeg..

PB071167PB071176
Mandy is er niet weg te slaan, we spreken iemand van SeaWorld dat sommige Manatees hier al meer dan 20 jaar zitten, maar ..dat sommige al na zes maanden terug  gaan in hun natuurlijke habitat. Er zitten ook een paar Manatees die echt wel verwondingen hebben aan staart en dergelijke deze blijven hier. Ze hebben buiten de mens met hun boten, niet echt natuurlijke vijanden zo heb ik begrepen.

PB071164

Hier hebben ze het goed, en ze hebben op die enorme lichamen zulke lieve koppies..

PB071196

We lopen ook nog naar het onderwater deel van de Manatees..Hier kun je ze goed zien, het water is heel helder, het is heel rustig. We kunnen lekker de tijd nemen..

Dag gaan we toch een show bezoeken, en besluiten ook nog de Orca show te doen hierna… We hebben de Blue Horizon, natuurlijk gezien… maar het is nooit hetzelfde. Soms is de show mooier, heb je een betere plek, en soms is het gewoon fris ..

PB071218

De tribune vangt geen zon, wel het podium, het is best wel frisjes zo, er word zelfs warme Chocolademelk verkocht.  Wanneer we zitten, en nog een 15 minuten moeten wachten, wordt in mijn gedachte de warme chocolade een heerlijk verwarmend drankje.. Ik ga het toch maar halen.. Dit hadden Mandy en ik niet verwacht, de eerste week plonsen we heerlijk in het zwembad, liggen we heerlijk te zonnen, en nu haal ik warme chocolademelk bij sea World..

De show is natuurlijk goed, en voor mij een eldorado met een camera..
PB071223 PB071300
Wanneer de show afgelopen is, gaan we naar het Shamu Stadium. We lopen nu weer lekker in het zonnetje kunnen we wel gebruiken, het Shamu Stadium loopt zo 20 min voor tijd al lekker vol. We hebben een plek gevonden, en wachten op wat komen gaat.. Voorafgaand aan de show, is weer een heel verhaal, over hoe uniek het is, dat er in SeaWorld een baby Orca is geboren..

De show is van een ander niveau, als afgelopen week, veel minder show, gewoon overal minder goed,  het kan echter niet altijd top zijn..Vorige week hadden we nog een aantal Orca’s welke een paar mooie finale sprongen maakten… nu waren het er twee..

PB071361PB071363
Na de show gaan we eerst even langs de Shark Encounter, we willen even over de lopende band naar de vissen gluren. Het toch lekker stil in het park, dus een uitgelezen kans om rustig te kunnen kijken, als je eenmaal op de transport band staat..

PB071426
De nodige vissen zwemmen weer over ons heen, ook mooie haaien soorten.

We lopen naar buiten, richting Pacific Point Preserve, dit vinden we allebei ook erg leuk om te zien. De zon is nog steeds onze vriend, en ja het klinkt gek, maar tijdens het loopje in de zon warmen we weer wat op, en kunnen het goed gebruiken. Als we bij Pacific Point Preserve aankomen, koop ik een bakje vis. Mandy wil de zeeleeuwen en zeehonden voeren.. het bakje kost 5 dollar, even twijfel ik of we dit vanavond zelf opeten, maar het ruikt wel heel sterk.. Dan toch maar aan de zeeleeuwen 😉

PB071481
Het lukt me om van de vijf visjes gooien, één foto te maken.. ach is helemaal leuk toch. We blijven hier nog even hangen, die gasten kunnen geluiden maken, en reageren echt op de mensen, in de hoop op een visje..

PB071434 PB071453

Ze kijken echt van kijk mij lief zitten, gooi maar naar mij… heel aandoenlijk.

We gaan richting uitgang het is mooi geweest, en we overleggen waar we gaan eten, het word Cracker Barrel. Mandy wil het liefst naar de Cracker Barrel vlak bij ons huis, zodat we na het eten nog maar een klein stukje te rijden hebben. We willen de rest van de avond lekker niks doen, en de hottub in,, als er nog een ijsje bij kan .. dan zullen we het niet laten..

PB071517We komen tegen vijf uur bij de Cracker aan, deze zit aan de 27, ik zal dan de groeten doen aan Shirley van Pieter en Petra..  We worden naar een tafeltje gebracht, en ik bestel de Meatloaf, Mandy het zondag Menu met heerlijke kip. Ik vraag tijdens de bestelling of Shirley ook werkt, maar helaas dat is niet zo.. Zondag valt onze serveerster in voor Shirley, ze vraagt of wij de mensen zijn van die heerlijke koekjes met honing er tussen.. Nee dat zijn we niet, maar we wilden alleen de groetjes over brengen.. Dat ga ik doen zegt ze, ik schrijf het op, en breng Dinsdag de groeten over.

Willen jullie ook eens voor mij van die koekjes meenemen?… vraagt ze.
Ja natuurlijk dat willen we  wel, ze stelt zich voor als Dawn, dat zag ik al op haar schort staan  😉 Het is ook weer zo’n ontiegelijk vriendelijke mens.
We zullen het volgend jaar meenemen, als het tenminste stroopwafels zijn Pieter ?

Wanneer we afrekenen krijgen we een doggie bag mee met daarin ‘Toasted Sourdough Bread’  we nemen afscheid, en gaan naar de kassa…
Natuurlijk tip ik hier wel, we zijn meer dan uitstekend geholpen.

De rest van de avond doen we eigenlijk heeeel weinig, we kijken wat tv, en Mandy Ipadd zeg je dat zo ?We gaan zo nog even tubben..

Morgen gaan we naar de ’ Mickey’s Very Merry Christmas Party ‘ dit kan laat worden…

Gisteren had ik de wekker gezet , vandaag hebben we deze echt nodig, want we worden door het geluid ervan wakker..  we hadden anders veels te laat wakker geworden denk ik zomaar. Het is half acht, dat noemen we hier uitslapen, ik zet koffie, en spring  snel onder de douche.…
Vandaag worden we weer lekker vroeg wakker, en na het gebruikelijke ritueel van laptops en de koffie haal ik het nachtzeil van de Pool. De afgelopen dagen was het echt nodig om dit over het zwembad heen te leggen wil je in de ochtend een duikje kunnen nemen. Doen we…