We zijn heel vroeg wakker omdat Mandy graag wil weten hoe het met haar vader gaat. Hier op Difficult Campground vlakbij Aspen hebben we helemaal geen ontvangst. We besluiten om eerst even naar Aspen toe te rijden, de mifi heeft al snel signaal en Mandy hoort van Oma dat Opa Jan met succes is geopereerd. Ze houden vandaag contact met elkaar. We rijden naar een parkeerplaats bij Maroon Bells en gaan dan eerst even eten….

P9179044Klein Daarna pakken we de bus naar Maroon Bells, een lang gekoesterde wens komt uit… Sinds we deze trip aan het voorbereiden waren stond Maroon Bells wel heeeeel erg hoog op mijn verlanglijstje.

P9179047Klein Dan zien we Maroon Bells, wat is het een stukje paradijs op aarde, het is zo mooi in het echt ..dat je denkt dat het is aangelegd.

P9179066Klein Het is erg stil op dit vroege tijdstip wellicht omdat het Maandag is. Sjemig wat is dit mooi!!

P9179089Klein We nemen een selfie, das voor later… Wow. Bij Maroon Bells is elke foto een ansichtkaart, zo mooi is het hier! We blijven een halfuurtje zitten om het even op ons in te laten werken, ik moet eerlijk zijn Maroon Bells is niet te beschrijven, althans ik kan het niet. Zo mooi is het!

P9179124Klein We nemen de parkshuttle terug, daarna stappen we op de bus naar Aspen, Aspen is makkelijk te voet te doen! Wat een mooie straatjes trouwens!

P9179220Klein Aspen is omsloten door de fraaie bergen, de straten hebben ook zeer veel groen!

P9179240Klein Tegen het middaguur eten we een heerlijk broodje bij een lokaal restaurant op een terras. Daarna lopen we weer op ons gemak verder.

P9179146Klein We wandelen naar het John Denver Sanctuary, dat is mooi aangelegd by the way!

P9179177Klein Op de vele stenen staan songteksten of teksten van bekenden.

P9179142Klein Er zijn een aantal fraaie watertjes aangelegd!

P9179180Klein Je kan hier zo naar binnenlopen ergens gaan zitten of wandelen. Super relaxed allemaal!

P9179213Klein Daarna lopen we weer door Aspen, een fijne plaats. Veel voetgangersgebied en leuke winkels, ik slaag nog voor een leuk shirt van Aspen yeah.

P9179256Klein Er zijn leuke kraampjes, na het struinen door Aspen bestellen we een Uber om terug te gaan naar de camper.Deze staat buiten de stad! Kathleen is onze Uber en hoort ons uit, daarna verteld ze dat we naar Ashcroft moeten gaan en daar een stuk te gaan wandelen. Alleen de weg ernaar toe is al prachtig verteld ze.

P9179297Klein We pikken de camper weer op en besluiten zo’n local-tip maar niet naast ons neer te leggen.

P9179320Klein De weg naar Ashcroft – Montezuma Basin is prachtig, dat is alvast helemaal waar!

P9179332Klein Kathleen had ons verteld dat de Aspen Trees alleen fel geel worden en daarna vallen de bladeren eraf. Het geeft zo’n mooi schouwspel, deze weg heeft ook van dit soort kleine huisjes. Je kunt er tussen wandelen!

P9179335Klein Deze weg is zeer geliefd door fietsers, we komen er best een aantal tegen. Ik begrijp dat wel, de weg is ook zo fraai in herfst.

P9179359xKlein We wandelen naar een riviertje, hij lijkt wel eindeloos..

P9179348Klein Tijdens het wandelen kijk je tegen die prachtige gekleurde bergen aan, zo fraai!

P9179383Klein Dan de laatste stop, we parkeren bij het einde van de weg, hier kun je wandelen naar Montezuma Basin. De kleuren worden er niet minder om zeg.

P9179387Klein Het wandelpad ernaar toe is fraai, hoewel het even verderop best steil omhoog gaat. We zetten wel door alhoewel we niet weten hoe ver het nog is.

P9179411P9179465Klein Dan komen we aan bij Montezuma Basin, een mini Maroon Bells… Wellicht minder bekend want we waren er helemaal alleen.

P9179465Klein Hoeveel beter moet het nog worden, met Opa Jan alles goed, geweldig mooie omgeving… In de avond steken we de BBQ weer aan, ik maak de blog offline want we zijn verstoken van alles, maar wel een pracht plek!! Weer een fraaie dag!!

We hebben de wekker gezet om eerst met Opa en Oma te facetimen, bij Opa is een Aneurysma geconstateerd en moet met spoed worden geopereerd. Dit gebeurd Maandag al, we wensen Opa heel veel sterkte. Hopelijk gaat alles en is hij snel de oude. Vervelende dat we zover weg zitten,…
We zijn al om halfzeven wakker, doen eerst een ontbijtje, wassen ons en gaan dan op weg. De Difficult Campground ligt eigenlijk direct aan het begin van de Independence Pass. We rijden iets terug naar Aspen uploaden de blog en checken wat mail. Daarna rijden we richting Glenwood Springs via…