Het is een saai begin van de dag met de lekkere camping broodjes, daarna douchen. Het warmt al snel op, rond 09:00u is het al een graad of 25 a 26. We hebben veel geluk met het weer tot nu toe, heerlijk. Het is nog vroeg wanneer we naar Rovinj rijden, we zijn hier al eens geweest in oktober 2021, toen vonden we het al mooi. Dat zal vandaag niet anders worden, we parkeren in de haven.

DSC 5224d Wanneer we de auto parkeren is dit ons begin van Rovinj het zicht op de stad is direct mooi mooi. Rovinj moet zijn oorsprong al ergens in de 3 of 4e eeuw hebben. Door de eeuwen heen heeft de stad diverse overheersers, Rovinj is ook bijna een verlening van Venetië ….

DSC 5232d Op de scheepswerf wordt een scheepje opgeknapt.. wij hopen dat het goed komt.

DSC 5253d
Daarna lopen we het kleurrijke stadje in, het is een waar doolhof van kronkelende straatjes, kleurrijke huisjes en romantische restaurantjes.

DSC 5270d
Rovinj ziet er heel anders uit met veel zon, mensen op de terrassen, heel gezellig !!

DSC 5281d
Dit keer willen we de de toren van de Sint-Eufemiakerk beklimmen op aanraden van Edwin, daar moet je een mooi uitzicht hebben over Rovinj.

DSC 5298d
Van bovenaf zien we karakteristieke huisjes van Rovinj met hun lange schoorstenen, er is zicht op de haven, eigenlijk kan van boven alle kanten op kijken.

IMG 3892d
Ik kijk naar beneden op de oud binnenstad en geniet van dit soort oude stadjes, prachtig!

IMG 3890d
Een selfie vanaf de toren, staan wij er ook samen op :-)

DSC 5289d
Daarna lopen we weer naar beneden, eigenlijk voelt dit als een openlucht museum…

DSC 5335d
Waar een terras kan staan, is ook een terras… op de achtergrond kun je drie steegjes in.

DSC 5337d
Mandy en ik landen ook op het terras, we nemen een gewone tosti en wat spa-rood zeg maar.

DSC 5340d
Na de break wandelen we weer verder, soms even kijken in of bij de winkeltjes.

DSC 5352d
Er is een markt waar ze truffel verkopen, maar ook olijf olie, en veel vers.

DSC 5361d
Welke van deze drie steegjes nemen we, het wordt de rechter.

DSC 5366d
Maar eerst besteld Mandy twee super lekkere ijsjes, dat kunnen ze hier wel.

DSC 5376d
De straatjes zijn echt enorm mooi, de gekleurde huisjes, Rovinj in juni is weer een andere beleving.

DSC 5384d
Dit soort straatjes zijn talrijk in Rovinj, de verschillende tinten, de leuke luikjes…

DSC 5387d
En met de gezelligheid van mensen in de straten maakt het wel af voor ons, al met al een aanrader voor de zomermaanden !! Even na 13:00u rijden we weer terug naar de camping, weer een mooie ochtend zo zeg. Eenmaal op de camping aangekomen blijven even op onze plek tussen de schaduw van de bomen.Ik zet een muziekje op, Mandy gaat even lekker onder uit met de ogen dicht.

P6220001d
Tegen half vier gaan we lekker het water op met het SUPboard….

P6220007d
Bij een strandje leggen we aan, daar blijven we een tijdje genieten van de zon en zee, zwemmen wat. Rond 18:00u suppen we terug, weer ene hele fijne dag. Morgen gaan we weer een stuk zuidelijker met de caravan en rijden we naar de fraaie Dalmatische kust, een rit van 480km.

Mandy en ik zijn rond half acht wakker, terwijl Mandy koffie/thee zet, haal ik verse broodjes op de camping. Het is een stad op zich, maar gelukkig hebben we heel dichtbij onze plek ook een bakker :-) Na het eten gaan we even naar de douches. Zo tegen kwart voor…
Omdat we vandaag zo'n 480km moeten rijden, staan we vroeg op, voordeel het is nog lekker koel en weinig verkeer. Hoewel dat laatste in Kroatië niet zo'n item is. We hadden gisterenavond al uitgecheckt, dus rijden we rond kwart over 7 weg van de camping. Onze bestemming is Amadria Park…