We hebben de wekker gezet om eerst met Opa en Oma te facetimen, bij Opa is een Aneurysma geconstateerd en moet met spoed worden geopereerd. Dit gebeurd Maandag al, we wensen Opa heel veel sterkte. Hopelijk gaat alles en is hij snel de oude. Vervelende dat we zover weg zitten, Opa probeert ons niet ongerust te maken, maar hee, zoiets is niet zonder risico.

P9168735Small
Na het facetimen gaan we wassen wat eten en dan op weg, het is nog vroeg, de omgeving Crested Butte is geweldig.

P9168769Small In het zachte ochtendlicht zien we een vos of coyote lopen op een heuvel, wat een pracht beest!

P9168774Small Op advies van Anita (AA Forum) draaien we de Kebler Pass op, deze is onverhard, maar wel open voor verkeer. Bij vorst kun je hier niet rijden en dat zal hier niet lang meer duren!

P9168797Small We rijden langs Lake Irwin, hier maken we een paar toasted broodjes en eten ze aan de waterkant op.

P9168792Small We willen hier niet meer weg 🙂 Maar de Kebler Pass lijkt niet lang je doet er wel lang over zeker als je net als ons overal even een tussenstop maakt.

P9168818Small Bij Lake Irwin zien we een hertje, hij kijkt recht in de lens.

P9168835Small We rijden verder over de Kebler Pass, we zijn weer omsloten door prachtige bergwanden, dennen en aspen trees. De laatste laten zich van hun mooiste kant zien. Wat een kleuren pracht gedurende de trip.

P9168836Small Ik laat een drietal auto’s voorgaan, Mandy en ik hebben geen haast. Door ons voorruit ontvouwt zich een prachtig schouwspel, we zien een mooie berg opdoemen terwijl wij aan het dalen zijn.

P9168821Small We komen langzaam dichterbij, het lijkt niet zover maar je kan hier kilometers ver kijken.

P9168842Small Het is echt een mooie rit, voor de berg zien we een geweldig kleuren pracht, ik vraag me af of het nog wel mooier kan. Ik vermoed van niet het is namelijk zo mooi om te zien, ik kon er geen voorstelling van maken voor we in Colorado waren, .. maar in het echt weet je gewoon weg niet wat je ziet!

P9168862Small We rijden soms door open stukken en soms hele stukken tussen rijen fraai gekleurde aspen trees, een pracht!!

P9168870Small Ik denk niet dat ik het ooit mooire gezien heb, we laten een auto voorgaan. Laten wij maar rustig aan doen vandaag, veel mooier wordt het niet.

P9168872Small Er doemt weer een fraaie berg op, de bomen ervoor maken het uitzicht helemaal af!!

P9168878Small We zien wel een aantal auto’s op de Pass maar voornamelijk rijden we alleen. De grote van de bomen kun je wel goed zien met de auto in het beeld.

P9168893Small De pass is een genot om te rijden, het verveeld echt nul komma nul.

P9168888Small De bomen en kleuren worden weer wat anders, ook mooi.

P9168904Small We naderen het einde van de Kebler Pass nog een mijl of 9.

P9168896Small Op dit stuk worden de bomen echt anders, alles wat opener.

P9168944Small In de zijspiegel zie ik nog wel waar we hebben gereden.

We steken een riviertje over, we blijven er weer even kijken.

P9168941Small Het laatste stuk van de Kebler Pass.. Wat een mooie tocht naar de andere kant.

P9168958Small We rijden een hele tijd langs een fraai riviertje, we stoppen hier weer even. Eénmaal in de buurt van Aspen hebben we weer contact met Opa. Hij is al in het ziekenhuis en wordt morgen even over 12:30u geholpen. We gaan voor duimen Opa Jan!!

We waren vroeg wakker half zeven en hebben even naar Aspen gereden om wifi te krijgen, op de campground hadden we geen enkele ontvangst. Opa Jan is inmiddels geopereerd en de operatie is goed gegaan. Das alvast een goede start van de dag!!

We gaan vandaag naar Mount Crested Butte, daar hebben we een skilift naar boven geboekt... Het lijkt ons een gave tippel, dus na ons ontbijt rijden we naar het Crested Butte Mountain Resort. Parkeren de camper op het ernaast gelegen terrein, wisselen onze vouchers in voor twee polsbandjes met streepjescodes.…
We zijn heel vroeg wakker omdat Mandy graag wil weten hoe het met haar vader gaat. Hier op Difficult Campground vlakbij Aspen hebben we helemaal geen ontvangst. We besluiten om eerst even naar Aspen toe te rijden, de mifi heeft al snel signaal en Mandy hoort van Oma dat Opa…