Vandaag gaan we zwemmen in Disney’s Zwempark Typhoon Lagoon..
We zitten tegen 10uur in de auto op weg naar het zwempark, vanaf ‘ons’ huis is  hooguit 20 minuten rijden, en volgens mij staan we kwart over tien op de parkeerplaats. We parkeren helemaal vooraan, het is nog heel stil..

Het entree is meteen mooi het is alsof er een typhoon over het gebied is heen gewaaid,  overal liggen nog brokstukken of andere delen van Bootjes en scheepjes..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer we bij de kassa en de poortjes aankomen staan er wel wat mensen.. Wij hoeven geen kaartjes meer te kopen dus lopen zo door naar de poortjes.. kaartje erin vinger op de scanner en we zijn binnen.

Ik haal de sleutel van een groot kluisje..
Handdoeken hadden we zelf meegebracht dus die hoef ik niet.

We zoeken een rustig plekje in de schaduw, gaan dus rechtsaf het park in, en we vinden twee ligbedjes tussen de palmbomen, vlakbij Shark Reef…

We leggen de handdoeken op de ligbedden, onze zwemkleding hadden we al aan, dus shirtjes uit en we zijn er klaar voor. We halen eerst een bakkie koffie en Mandy neemt een ‘Cinnamon Roll’  en ik neem een Cranberry Muffin  .. het dreigt lekker weer te worden, wel hier en daar een wolkje maar geen regen..

Wanneer we de koffie op hebben gaan we eerst maar eens een rondje tubben in de Castaway Creek, nou hier moet je geen haast hebben want volgens mij duurt een rondje bijna een halfuur zeg..  Maar het onthaasten gaat ons heeeeel goed af ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is er heel rustig, waarschijnlijk ook door de temperatuur van het water, want ik schrijf het wel heel gezellig, we moesten eerlijk gezegd wel heeeel even doorkomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een rustige Castaway Creek…

Daarna lopen we even naar de Shark Reef, daar krijg je een snorkelsetje, en zwem je tussen de vissen door naar de overkant, ook hier zijn weer overblijfselen te zien van de zogenaamde Typhoon.. Zelfs in het water liggen restanten.. maar ook vissen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dit water is ook niet echt warm, maar het snorkelen maakt veel goed.

We willen ook een glijbaan pakken het wordt de Grush ’n’ Gusher we nemen een duoband mee naar boven, we glijden in een soepele vaart naar beneden hij is erg leuk, zo doen we er twee van de drie banen.. Daarna gaan we even van de zon genieten..

Ik dommel zowaar even weg, ik droomde volgens mij van Florida.. maar dat weet ik niet meer zeker. Doordat de zon zich wat vaker achter een wolk verschuilt gaan we weer wat doen.. We gaan in de Typhoon Surf Pool, hier komt om de zoveel minuten een mega golf op je af en die rolt helemaal af tot het strand..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hoge golven bij Surfpool..

We blijven hier een tijdje plakken, en wachten op een flink aantal golven, we overleven dit alles met gemak. Daarna gaan we een rondje lopen over het park, en met de onderwatercamera maak ik wat foto’s van sommige items hier…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Boat 4 Sale needs work… nou dat kun je wel stellen de gaten vallen erin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geheel in de stijl van Disney is dit weer tot in de puntjes verzorgd, het themapark zit erg goed in elkaar. Overal zie je overblijfselen van de Typhoon..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het schip is gestrand op de rotsen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wij vermaken ons hier prima… zowaar sta ik ook twee keer op de foto van dit blog..
Dank aan de fotograaf…

Tegen een uur of drie houden we het voor gezien, we rijden naar de publix voor morgen ochtend. En tegen een uur of 5 rijden we naar de Bamboo Wok, we halen Bourbon en Sesame Chicken, met rijst.. Het smaakt weer top, daarna hangen we wat in het zwembad,  nemen wat ijs toe in de Hottub… We hebben ons weer geweldig door deze dag heen geslagen..

Morgen gaan wij naar Cocoa Beach, daar staat Segwayen  op het programma.
De qoute van het bedrijf liegt er niet om..
”Now the best and only guided segway tour in Brevard County’

hmmm ‘the best’  en ‘only ‘…….Tot morgen

Vandaag staan we tegen een uur of acht op, het is lekker  weer, onder het genot van een kop koffie lezen we wat op internet. Ik maak het blog van gisteren, het was namelijk laat geworden….  Mijn verkoudheid is even snel als het opkwam, alweer weg, de middelen hier werken…
We hebben de wekker gezet, en deze gaat af rond half zeven in de ochtend.. Het doel is vandaag een Segway Tour van 80 minuten bij Cocoa Beach, we hebben een afspraak om kwart voor negen… Het is ongeveer anderhalf uur rijden, we gaan dus meteen uit bed, zetten een…