Mandy en ik zijn rond half acht wakker, terwijl Mandy koffie/thee zet, haal ik verse broodjes op de camping. Het is een stad op zich, maar gelukkig hebben we heel dichtbij onze plek ook een bakker :-) Na het eten gaan we even naar de douches. Zo tegen kwart voor tien rijden we naar Piran.. of Pirano zoals de Venetianen de stad noemden.

DSC 5073D We parkeren de auto en lopen in de richting van de binnenstad. Piran was in de dertiende eeuw, in de tijd dat het bij Venetië hoorde, een zeer populaire plek voor mensen om zich te vestigen. De gebouwen en huizen doen Italiaans aan. Onze eerste blik is van bovenaf, meteen mooi.

DSC 5090D Mandy en ik bezoeken de de Sint-Joriskathedraal, daar gaan de 47,2 meter hoge klokkentoren met 146 houten treden ‘beklimmen’ voor het mooiste uitzicht op het ovaalvormige Tartini plein.

IMG 3834D
Natuurlijk maak je op zo’n plek even een selfie!!

DSC 5093D
Het uitzicht van bovenaf is fraai, daarna dalen we weer af naar beneden.

DSC 5115D
Piran heeft tientallen steegjes en op de één of andere manier komen ze veelal weer uit op het plein.

DSC 5194D
Mandy zoekt tussen de jurkjes…

DSC 5118D
In de middag landen we op een terrasje, we kijken fraai uit over het water.

DSC 5141D
Veel internetsites betitelen Piran als het allermooiste van Slovenië, wie zijn wij om dit te betwisten.

DSC 5147DD
We wandelen de gehele boulevard af, het is prachtig stadje!

DSC 5152D
De meeste terrassen zijn goed gevuld, dat geeft wel sfeer aan het geheel, het weer, lees 30 graden en veel zon helpt wel mee. Gelukkig is er een flauw briesje langs de waterkant.

DSC 5159D Piran loopt eigenlijk als een taartpunt, daardoor heb je teveel mooie uitzichten over de boulevard voor de camera :-)

DSC 5166D
We kijken op ons gemak bij de leuke haven, tot ergens in 1860 behoorde Piran bij Venetië, die invloed is zeer goed te zien, de nauwe straatjes, smalle steegjes en de gekleurde huizen.

DSC 5168DB
We genieten met volle teugen van de prachtige huisjes, haventje… tja wat niet.

DSC 5183D
Mandy en wandelen over het Tartiniplein, ook hier weer hele mooie gebouwen.

DSC 5184D En hoog zijn de gebouwen ook, de gekleurde panden, de terrasjes, ik snap de populariteit wel.

DSC 5202D
Een steegje, dit soort kleuren, de leuke gekleurde luikjes… prachtig.

DSC 5213D
Via de haven lopen we weer naar de auto…., tegen half vier zijn we weer bij de caravan. Daar drinken we eerst wat op ons gemak, trekken onze zwemkleding aan, met 30 graden lonkt het zwembad… Weer een hele fijne dag!!!

We hebben besloten vroeg weg te rijden bij Bled, de rit naar Poreč is 221km en ongeveer 2u30min rijden. Met wat tanken/plas pauze ongeveer 3uur rijden. Dus rijden we rond half acht weg bij Bled, het is lekker stil onderweg. Het kan ook bijna niet anders want Slovenië is half…
Het is een saai begin van de dag met de lekkere camping broodjes, daarna douchen. Het warmt al snel op, rond 09:00u is het al een graad of 25 a 26. We hebben veel geluk met het weer tot nu toe, heerlijk. Het is nog vroeg wanneer we naar Rovinj…