Gisteren had ik de wekker gezet , vandaag hebben we deze echt nodig, want we worden door het geluid ervan wakker..  we hadden anders veels te laat wakker geworden denk ik zomaar. Het is half acht, dat noemen we hier uitslapen, ik zet koffie, en spring  snel onder de douche. Wanneer ik klaar ben met douchen, ga ik de reacties lezen op het blog.  Een leuk moment van de dag, we drinken onze koffie, en nemen broodjes uit de oven.  Tegen 8:45 zitten we in de auto op weg naar Mount Dora, we hebben er een afspraak om 10:00 uur dus we zijn ruim op tijd. De route naar Mount Dora is voor een groot deel hetzelfde als naar Kelly Park ,als.. je de tolweg pakt.

EntreeWanneer we Mount Dora inrijden worden we verwelkomt door een mooie text op de muur. Dit begint goed, wat ons opvalt dat het hier allemaal weer zo ontzettend schoon is. We zoeken in de buurt van onze bestemming een parkeerplek. Dat valt nog niet mee zeg, het is pas kwart voor tien, maar er staan overal auto’s. Mandy ziet op een parkeerterrein  nog precies één plek. Nou dat is genoeg, hoewel de Tahoe een enorme auto is, past hij tot nu toe in alle parkeer plekken die we hebben gezien.

Segway

Wat een drukte zeg, maar we hebben een plek gevonden. Nu moeten we nog zoeken naar de goede straat. We zijn er vlakbij, en niet veel later zien we de bestemming.. En wanneer we aan de deur trekken is deze nog dicht. We willen net weglopen, en dan maar voor tienen  ergens koffie drinken, als de deur open gaat.  We zijn welkom, het geeft niet dat het nog geen tien uur is .
We stellen ons voor, en Dale doet dat ook. We worden het hemd van het lijf gevraagd, waar we vandaan komen, en hoe koud is het nu daar etc etc..

Dale Dan komt de vraag of we al eerder op een Segway hebben gestaan, ja dat hebben we. We krijgen toch weer een training want deze tour is anders volgens Dale. Kunnen jullie tegen heuvel op? een noodstop maken als er een autodeur ineens open gaat? Kunnen jullie offroad rijden met de segway? Ehh nee…We krijgen een nieuwe korte training waarbij Dale eerst alles voordoet, en wij het daarna proberen. Tussen de paaltjes is eenvoudig, de noodstop is even wat pittiger, je moet naar achter leunen en niet weer naar voren gaan en weer naar achter om te corrigeren.  Dit  is wel een natuurlijke reactie, maar met wat oefeningen lukt het wel. We krijgen handschoenen aan want het is nog best koud.

Dan gaan we op weg, de omgeving van Mount Dora is ook weer mooi, en Dale neemt ons mee naar een plek waar gras en waar wat bomen staan. Of we rustig om de bomen heen willen rijden, soms even voluit willen gaan, en dan remmen om een nog beter gevoel met de Segway te krijgen. Het is voor ons beiden niet echt heel moeilijk, de Segway’s zijn goed onder controle te houden, en ik heb het idee dat ze niet heel hard gaan. Maar ik weet het niet zeker, want het is alweer even geleden.. Dan zegt Dale dat hij naar een leuke locatie toegaat met boardwalks die wel wat smal zijn, en daar in de buurt is ook een mooi foto moment. Nou dat klopt we komen weer op een pracht plek uit..
Vuurtoren
Dale maakt wat  foto’s, hier zie je ons in Florida met handschoenen aan…Wie  had dat gedacht zeg…

PB060986

Dan gaat de route langs smalle boardwalks, hier moet je best goed opletten, het beste rij je gewoon rustig, en strak in het midden anders kom je met een wiel tegen het hout,
We brengen het er prima vanaf, en Dale gaat nu een zandpad op.. Hij geeft ons het goede voorbeeld, en wij volgen hem door de zand/gras/blubber paden. De Segways hebben er helemaal niets van zeg.. , hier zie je Mandy op zo’n bos met blader pad. Soms rijden we over takken en wortels.. Dale herhaalt wel een paar keer gewoon mee deinen met de bewegingen van de Segway, nooit gaan hangen aan de handgrepen. Gebruik je lichaam om te balanceren, het is best wel spannend, dit is weer een heel andere Segway tour zeg. We komen door mooie stukken bos, in het regen seizoen is er hier op vele delen water en kunnen we hier niet komen. Jullie hebben geluk zegt hij, er zitten hier ook Alligators, we zien er echter geen. Volgens Dale is het te koud voor ze, de Alligators zijn nu meer in het water als aan de kant.

PB060980
Het is een andere tour als door Celebration, maar ook deze tour is weer heel erg geinig. Het heeft wel wat om met zo,n Segway te crossen zoals bij deze trip.
Het rijden door het bos op dit soort paden maakt het ook wel weer spannend.

PB060990Aan het einde van het bos moeten we stoppen, en vraagt Dale ons om even af te stappen, dan stelt Dale de Segway opnieuw af op een andere modus… hmm hij gaat uit de turtle mode ( 6 mph)   en in de rabbit mode ( 12.5 mph ) We wennen weer even aan de snelheid, dat is fors sneller, daarmee hadden we op smalle boardwalks wat meer moeite gehad.

Dan verlaten we de bossen, en dan krijgen we een trip door het stadje Mount Dora. Bij veel huizen maar ook bijzondere plekken, krijgen we uitleg over hoe oud iets is, of hij verteld wat over de historie van een park, Dale heeft er lol in, en wij ook.

We komen nu op plekken met steile stukken naar boven, Dale vraagt gewoon goed naar hem te kijken en hem te volgen. En met deze snelheden schieten we gewoon de steile straatjes in.

PB060993

We stoppen bij een geinige plaats waar vele foto’s zullen zijn gemaakt… Wij worden ook  bij de kleine kloon van de statue of liberty neergezet..  en Dale maakt een paar foto’s

Leuk om te hebben, en het valt ons op dat hij  echt de tijd neemt voor ons, en we zijn ook nog eens de enigen die Segwayen in de ochtend. Hoe privaat willen we het weer hebben. We hebben het deze vakantie wel vaak meegemaakt, dat we de enigen zijn.. Dat is zomers wel anders.

Wanneer we terug zijn, bedanken we de Dale geven een tip, en gaan lekker door Mount Dora wandelen, we komen tijdens deze wandeling bij een lokale bloemen markt uit. Het ziet er heel gezellig uit, en we gaan er natuurlijk even over heen..struinen.

PB061025PB061020
Er is zelfs een plant taxi, waarin de gekochte planten naar je auto worden gebracht.. Hmm wij hebben wel een auto, en een huis, echter beiden hebben we  ontiegelijk tijdelijk.. We kopen dus helemaal niets, en we lopen rustig naar de plek waar Dale de foto van de vuurtoren had gemaakt.. De omgeving zag er heel mooi uit, dat willen we nog even rustig bekijken..

PB061031PB061034
We lopen terug richting de auto, en langs de gezellige straatjes. In alle bomen hangt verlichting, we moeten dit echt eens in de avond zien. Ach zo is er altijd wat,  dit bewaren we voor een andere vakantie..PB060996PB060997
PB061053PB061054

We komen langs een bankje waar John Lennon met bril op zit,en    een heuse Trolley komt voorbij. …
PB061007
We krijgen we honger, en gaan naar de plaatselijke Sandwich store welke aangeraden werd door Dale.. het is hier erg druk maar al snel hebben we een tafeltje… hier krijgen we één van de allerlekkerste Philly Cheese Steak’s welke we ooit hebben gegeten. Het duurde wat langer voordat deze op tafel kwam, maar wat een lekker broodje !!

PB061077

Dan gaan we naar de auto, we stellen tomtom in op Wintergarden Village en 25 Minuten later komen we er aan. We zoeken een parkeerplek, en lopen een aantal winkels af, het is heel groots opgezet. Dus soms pakken we de auto
en bezoeken we weer andere winkels..
aan de overzijde.

PB061069

Mandy wil nog één keer naar de Ipad kijken bij Best Buy, dus daar rijden we weer naar toe. Dit is wel een mooie Best Buy met luister Studio,s en een ruimte waar alleen speakers worden gedemonstreerd.. En ze hebben natuurlijk de Ipad… Mandy is een twijfelaar… maar ze koopt hem toch. Helemaal leuk,en wanneer we weer naar huis gaan, merk ik dat ze het een hele leuke gadget vind, en dat Monique zoveel boeken voor de Ipad heeft, en dat je ,,,, ja ja je kan er heel veel mee dus.

PB061081

Als we thuis komen, en de Ipad uitgepakt is.. laden we hem eerst op, pas wanneer hij  helemaal opgeladen is hang ik hem aan de computer.. Niet veel later heeft ze een ipad opschoot en tot in de avond zit Mandy ermee te rommelen..

CIMG2569

Door het rommelen met de Ipad is het zomaar laat. Het is dan ook pas tegen negen uur dat we richting TGI rijden, we nemen beide iets anders, het eten is prima, echter de bediening is zeg maar….. matig, het is de eerste keer dat ik tot 10% fooi overga…
Het gaat de pret zeker niet drukken.

Ondersteund met een muziekje van ‘SUNNY FM’ rijden we naar huis ,en kijken we terug op heerlijke dag….

Tot morgen..

Vandaag is de dag dat we naar Titusville gaan, de Space Shuttle zal vanaf hier uitstekend te volgen zijn. We moeten dan parkeren op het parkeerterrein van Sears, wellicht ontmoeten we daar ook Alfons, Mirijam en Manon,  en Ton en Lidy.  We zitten allemaal in Florida, dus dat zou leuk…
De klok is vannacht een uur terug gezet, we hebben nu een uur langer vakantie in Florida.. De ochtend staat in het teken van de Ipad, ik mag er ook even op, het scrollen bij het nieuws lezen is makkelijk.. We zijn verder erg lui, we rommelen lekker rond het…