We worden om 7:00 wakker, lezen als eerste het blog, en drinken ons bakkie koffie, en lezen met veel plezier de reacties. Mandy maakt ontbijt klaar, wat weer lekker was, en ze vult vlak voor vertrek de 8 dollar koelbox. Heel slim had ze de avond ervoor waterflesjes in de vriezer gedaan. Vandaag doen ze dienst als koelelementen. We nemen fruit, cola, en water mee.

Koelbox

We zitten prima op tijd in de auto, ik had telefonisch al gecheckt of we met de Toot mee konden van 11:00. Geen enkel probleem, meld de stem aan de andere kant. Nou we zijn benieuwd, en hebben er zin in. Wanneer we aankomen in Clearwater is parkeren geen enkel probleem.

Tegen kwart voor elf staan we voor de kassa, nog even een foto maken van het bootje, en dan vertrekken we klokslag 11:00.

Little Toot

Het is heel vreemd weer, het regent in de verte, en trekt onze kant op zo lijkt het. Toch blijft het droog, maar er zijn wel veel donkere wolken, ook zijn er hele zonnige momenten. Veel Florida gangers herkennen dat wel, je zal dat ook wel terug zien in het foto verhaal.

We beginnen een beetje langs de huizen van bekende mensen in Florida…

Little Toot2 sightseeing.JPG1

Niet slecht….

Van de huizen maak ik niet veel foto’s, dit ken ik wel van de Sea Screamer. Even later gaan we op zoek naar Dolfijnen… Het worden er niet veel, maar diegene die we zien zijn adembenemend, tenminste wij waren onder de indruk.

Dolfijnen

En ik maak hieronder de foto van mijn leven denk ik …

Dolfijn

Is deze niet gaaf ???
We varen verder en spotten nog wat dolfijnen, na 1uur en 30 Minuten zit het erop. We lopen eerst richting Sub Way, welke tegenover het Hilton zit, waar we vorig jaar een paar dagen zaten. Daar eten we alle drie 6 inch Broodjes met Black Forrest ham. We kunnen er weer tegen, en gaan nog even Pier 60 op.
Ik neem nog even een foto van het strand… altijd leuk.

Strand

Ik zie nog iemand die van palm bladeren een sprinkhaan maakt, erg kunstig zeg. Ik neem er volbewondering een foto van:

Krekel

We gaan op weg naar Tarpon Springs.
De lucht betrekt en het wordt een beetje donker:

Donkere lucht

Het zit mee, als we in Tarpon Springs aankomen, is het een zonnige middag.
Ik parkeer de auto op een parkeerplaats. We lopen eerst langs de winkeltjes, een verkoopster smeert ons op een leuke manier de allerbeste sponsen van de hele wereld aan. Deze zijn speciaal voor je gezicht en body. Moet eerlijk zeggen het voelt echt reuze zacht. Heb je het nodig nee… maar ze deed het echt heel leuk, en het zijn de allerbeste zeg dan maar eens nee !!
spons
Sponge Bob

We mogen zelfs op de foto met haar  “allerbeste grote sponsen’’  kun je nagaan.
Daarna verlaten we haar, we zijn nu twee sponsen voor het gezicht en twee sponsen voor je body rijker…..

Tarpon Springs1

We struinen door het leuke stadje, het is een totaal andere sfeer als St Pete of Clearwater. Het doet een beetje Costa aan, met de souvenirs winkeltjes.

stadje1stadje
Tarpon SpringsTarpon Springs4
Daarna gaan we een boottocht doen, die een beetje op de Scenic boat Tour meets Little Toot lijkt. Het is een grote boot, deze vaart langs prachtige natuur maar komt ook op open zee terecht. Op open zee hebben we veel dolfijnen gespot.  De gehele tocht was prachtig.

De boot

tarpon

We hebben op deze trip weer geluk, en zien echt heel veel dolfijnen, maar deze spelen niet veel achter de boot, maar zijn meer aan zwemmen met af en toe een vin boven water. Het blijft fascinerend, hier kun je zien hoe dicht deze dolfijn bij Mandy en Jasper is.

Tarpon Springs dolfijn4

Ik heb geluk, er speelt een dolfijn achter de boot, het lukt me een foto te schieten.

Tarpon Springs dolfijn3

Dan is het tijd om terug te gaan, we varen nog langs een stel prachtige huizen voor als het staatslot valt.

Staatslot hmm

Om vijf uur zijn we terug, en krijgen we best wel honger.

Dan gaan we op aanraden van Pieter en Petra naar een Grieks restaurant wat luistert naar de naam Mykonos.  We nemen alle drie een Gyros Schotel, er komt werkelijk van alles bij. Een heerlijke salade, lekkere aardappel, een soort platte broodjes geen idee wat het is, maar dit smaakte erg goed.  Het Gyros vlees was ook erg lekker …. kortom BEDANKT voor de tip. Deze was helemaal goed!!

Mykonos

Als we nog maar net klaar zijn met het eten, valt de regen met bakken uit de lucht. De straat voor Mykonos staat helemaal blank in amper 10 Minuten…de mensen staan ruim tot de enkels in het water.

Overstroming

Het straatje word zelfs even afgesloten..

Overstroming2

Gelukkig stopt het even zo snel als het begonnen is, en kunnen we beginnen aan de terug reis naar Tuscan Hills. We kijken terug op een hele leuke dag…
Het regende toen we er eigenlijk geen last van hadden, en hebben de hele dag lol gehad. Bij thuis komst waren we het zat, het is ook wel een trip met de auto geweest. Mandy zet heerlijke koffie, en we belanden met mok en al in de Tobbe.
Dit houden we wel even vol.

Relaxen

Ik maak het Fotoverhaal, en daarna komt Jasper, hij daagt me nog even uit voor een potje tafeltennis.. 3-0 voor Jasper..

Daarna  maak ik het weblog…

Hier Fotoverhaal 11 met muziek van Trentemøller.

 

Tot Morgen

We worden weer lekker vroeg wakker, zo rond 7:30 en nog geen kwartier later zitten we heerlijk aan onze eerste bakkie leut met onze laptop op schoot . We willen om 9:00 uur in de auto zitten naar Aquatica, dus lezen we de blogs en de weer hele leuke reacties,…
We worden vandaag om 08:00 uur wakker, en ik start de laptops op en Mandy zet koffie.  Ik zet de laptops weer buiten, op onze ligbedjes lezen we als eerste de reacties.  Eén van de leukste momenten in de ochtend. Wat vragen beantwoorden, soms niet direct de volgende dag, maar…