2013-05-08T22:06:01+00:00vrijdag 6 augustus 2010|

Dag 11: Little Toot en … Tarpon Springs.

We worden om 7:00 wakker, lezen als eerste het blog, en drinken ons bakkie koffie, en lezen met veel plezier de reacties. Mandy maakt ontbijt klaar, wat weer lekker was, en ze vult vlak voor vertrek de 8 dollar koelbox. Heel slim had ze de avond ervoor waterflesjes in de vriezer gedaan. Vandaag doen ze dienst als koelelementen. We nemen fruit, cola, en water mee.

Koelbox

We zitten prima op tijd in de auto, ik had telefonisch al gecheckt of we met de Toot mee konden van 11:00. Geen enkel probleem, meld de stem aan de andere kant. Nou we zijn benieuwd, en hebben er zin in. Wanneer we aankomen in Clearwater is parkeren geen enkel probleem.

Tegen kwart voor elf staan we voor de kassa, nog even een foto maken van het bootje, en dan vertrekken we klokslag 11:00.

Little Toot

Het is heel vreemd weer, het regent in de verte, en trekt onze kant op zo lijkt het. Toch blijft het droog, maar er zijn wel veel donkere wolken, ook zijn er hele zonnige momenten. Veel Florida gangers herkennen dat wel, je zal dat ook wel terug zien in het foto verhaal.

We beginnen een beetje langs de huizen van bekende mensen in Florida…

Little Toot2 sightseeing.JPG1

Niet slecht….

Van de huizen maak ik niet veel foto’s, dit ken ik wel van de Sea Screamer. Even later gaan we op zoek naar Dolfijnen… Het worden er niet veel, maar diegene die we zien zijn adembenemend, tenminste wij waren onder de indruk.

Dolfijnen

En ik maak hieronder de foto van mijn leven denk ik …

Dolfijn

Is deze niet gaaf ???
We varen verder en spotten nog wat dolfijnen, na 1uur en 30 Minuten zit het erop. We lopen eerst richting Sub Way, welke tegenover het Hilton zit, waar we vorig jaar een paar dagen zaten. Daar eten we alle drie 6 inch Broodjes met Black Forrest ham. We kunnen er weer tegen, en gaan nog even Pier 60 op.
Ik neem nog even een foto van het strand… altijd leuk.

Strand

Ik zie nog iemand die van palm bladeren een sprinkhaan maakt, erg kunstig zeg. Ik neem er volbewondering een foto van:

Krekel

We gaan op weg naar Tarpon Springs.
De lucht betrekt en het wordt een beetje donker:

Donkere lucht

Het zit mee, als we in Tarpon Springs aankomen, is het een zonnige middag.
Ik parkeer de auto op een parkeerplaats. We lopen eerst langs de winkeltjes, een verkoopster smeert ons op een leuke manier de allerbeste sponsen van de hele wereld aan. Deze zijn speciaal voor je gezicht en body. Moet eerlijk zeggen het voelt echt reuze zacht. Heb je het nodig nee… maar ze deed het echt heel leuk, en het zijn de allerbeste zeg dan maar eens nee !!
spons
Sponge Bob

We mogen zelfs op de foto met haar  “allerbeste grote sponsen’’  kun je nagaan.
Daarna verlaten we haar, we zijn nu twee sponsen voor het gezicht en twee sponsen voor je body rijker…..

Tarpon Springs1

We struinen door het leuke stadje, het is een totaal andere sfeer als St Pete of Clearwater. Het doet een beetje Costa aan, met de souvenirs winkeltjes.

stadje1stadje
Tarpon SpringsTarpon Springs4
Daarna gaan we een boottocht doen, die een beetje op de Scenic boat Tour meets Little Toot lijkt. Het is een grote boot, deze vaart langs prachtige natuur maar komt ook op open zee terecht. Op open zee hebben we veel dolfijnen gespot.  De gehele tocht was prachtig.

De boot

tarpon

We hebben op deze trip weer geluk, en zien echt heel veel dolfijnen, maar deze spelen niet veel achter de boot, maar zijn meer aan zwemmen met af en toe een vin boven water. Het blijft fascinerend, hier kun je zien hoe dicht deze dolfijn bij Mandy en Jasper is.

Tarpon Springs dolfijn4

Ik heb geluk, er speelt een dolfijn achter de boot, het lukt me een foto te schieten.

Tarpon Springs dolfijn3

Dan is het tijd om terug te gaan, we varen nog langs een stel prachtige huizen voor als het staatslot valt.

Staatslot hmm

Om vijf uur zijn we terug, en krijgen we best wel honger.

Dan gaan we op aanraden van Pieter en Petra naar een Grieks restaurant wat luistert naar de naam Mykonos.  We nemen alle drie een Gyros Schotel, er komt werkelijk van alles bij. Een heerlijke salade, lekkere aardappel, een soort platte broodjes geen idee wat het is, maar dit smaakte erg goed.  Het Gyros vlees was ook erg lekker …. kortom BEDANKT voor de tip. Deze was helemaal goed!!

Mykonos

Als we nog maar net klaar zijn met het eten, valt de regen met bakken uit de lucht. De straat voor Mykonos staat helemaal blank in amper 10 Minuten…de mensen staan ruim tot de enkels in het water.

Overstroming

Het straatje word zelfs even afgesloten..

Overstroming2

Gelukkig stopt het even zo snel als het begonnen is, en kunnen we beginnen aan de terug reis naar Tuscan Hills. We kijken terug op een hele leuke dag…
Het regende toen we er eigenlijk geen last van hadden, en hebben de hele dag lol gehad. Bij thuis komst waren we het zat, het is ook wel een trip met de auto geweest. Mandy zet heerlijke koffie, en we belanden met mok en al in de Tobbe.
Dit houden we wel even vol.

Relaxen

Ik maak het Fotoverhaal, en daarna komt Jasper, hij daagt me nog even uit voor een potje tafeltennis.. 3-0 voor Jasper..

Daarna  maak ik het weblog…

Hier Fotoverhaal 11 met muziek van Trentemøller.

 

Tot Morgen

We worden vandaag om 08:00 uur wakker, en ik start de laptops op en Mandy zet koffie.  Ik zet de laptops weer buiten, op onze ligbedjes lezen we als eerste de reacties.  Eén van de leukste momenten in de ochtend. Wat vragen beantwoorden, soms niet direct de volgende dag, maar…
We worden weer lekker vroeg wakker, zo rond 7:30 en nog geen kwartier later zitten we heerlijk aan onze eerste bakkie leut met onze laptop op schoot . We willen om 9:00 uur in de auto zitten naar Aquatica, dus lezen we de blogs en de weer hele leuke reacties,…

29 Comments

 1. Pieter en Petra 6 augustus 2010 van 07:33 - Antwoorden

  Hoi Rick, Mandy & Jasper,

  Wij kijken nu al uit naar de trip met de Little Toot want het ziet er allemaal echt gaaf uit. En nu maar hopen dat Petra niet bang is, want ze heeft het eigenlijk niet zo op kleine bootjes…

  Tarpon Springs is echt gezellig met dat griekse sfeertje, je hebt daar niet het idee dat je in de USA bent vindt ik.

  En bedankt vh compliment, wij worden er verlegen van 🙂

  Groetjes,
  Pieter & Petra “PenPe”

 2. Sunshineman 6 augustus 2010 van 07:34 - Antwoorden

  Dat was een echte waterdag, mag je wel zeggen, onder en boven. Wat een prachtige foto van die opspringende dolfijn. Hij (zij?) was jullie echt aan het bekijken met dat oogje. Ik zie overigens nog een nuttige toepassing voor die grote spons links: lekker warm op je hoofd in de winter!

 3. Fam Verkoelen-Roeland 6 augustus 2010 van 07:45 - Antwoorden

  Wat een prachtige dag met mooie foto’s. De dolfijnenfoto is echt het van het.. insturen voor Foto van het Jaar hoor 🙂
  De blanke straat is een beeld dat je niet direct associeert met the Sunshine State, dus die foto doet me toch ook iets…
  Tot lezens,

  Fam Verkoelen-Roeland

 4. kimmie 6 augustus 2010 van 08:10 - Antwoorden

  Ziet er goed uit die dag en een toppie foto van die Dolfijn. Eten ziet er lekker uit en daarna de blankstaande straten jullie hebben het wel gehad allemaal.
  Wauw wat een vakantie

 5. Alfons, Mirijam en Manon 6 augustus 2010 van 08:17 - Antwoorden

  Zo!! Wat een foto zeg! Die kan in het florida alfabet, gegarandeerd prijs 🙂

 6. Teleton 6 augustus 2010 van 08:19 - Antwoorden

  Zo, met die foto kom je wel op de eerste plaats in de categorie “jumps” zeg. Een heerlijk dagje weer!

 7. Anita 6 augustus 2010 van 08:24 - Antwoorden

  Wat een super leuke dag, jullie hebben nu al heel wat dolfijnen gespot. Zo leuk als ze meezwemmen met de boot heh? Tarpon Springs vonden wij ook heel leuk, jammer genoeg zijn wij er toen niet blijven eten. Dat Griekse restaurant gaan we onthouden. Vind het heel leuk om ‘s morgens jullie verslag te lezen, heel veel plezier nog
  groetjes Anita

 8. Sonja 6 augustus 2010 van 08:40 - Antwoorden

  Wow, geweldige foto van de springende (en glimlachende) dolfijn. Super dag, ik heb genoten van je verslag en foto’s.

 9. Karen aka Cloggie68 6 augustus 2010 van 09:00 - Antwoorden

  Leuk verslag weer, ik zou dat hele dagje zo kopiëren in onze vakantie… echt een om bij de favorieten te zetten (inclusief dolfijn dan graag haha)…

 10. Roberto en Wendy 6 augustus 2010 van 09:12 - Antwoorden

  Dat is inderdaad een bom van een foto 😉 zo eentje maak je niet gemakkelijk tenzij je van die ingewikkelde functies op je camera hebt staan.

  Wat een reactie vermogen 😉

  Voor de rest ziet dit er weer een topdagje uit. Zo moet dat !

 11. Marisa 6 augustus 2010 van 11:10 - Antwoorden

  Wat een onwijs mooie foto van die dolfijn, geweldig!!
  is de Little Toot net zo leuk als de Seascreamer?
  En welk nummer is dat van Trentemøller. Heerlijke muziek..

 12. famscheepensgoesorlando 6 augustus 2010 van 14:41 - Antwoorden

  wat zijn vrouwen toch slim he…( flesje bevroren water) en ik vind dit dus jullie super dag..ik vind zon dagje strand en zee het heerlijkste…dus een dag voor in een lijstje wat mij betreft….en die foto met die dolfijn is echt kaaaaaaaaaaaaaai goed gelukt zeg…ook voor een lijstje 😉 ik zeg het toch een dag voor een lijstje hahahahahaha…een heerlijke dag met een heerlijk etentje als afsluiter…ik zeg…IK HOU DER VAN…
  groetjes marij

 13. Sonja 6 augustus 2010 van 14:42 - Antwoorden

  Zo jullie hebben weer een prachtige dag beleefd. En wat een foto van die dolfijn! Die is om uit te vergroten en op te hangen. Het is ook onverstelbaar hoe het weer hier altijd zo opeens om kan slaan en er dan zo veel regen in korte tijd kan vallen. Leuk verslag weer.

 14. Marja 6 augustus 2010 van 14:47 - Antwoorden

  Nou, dat jullie dolfijnen hebben gezien is wel duidelijk, wat een pracht van een foto, en wat een timing in de vingers zeg!!
  (maar goed dat je niet naar Kelly park bent geweest, ik voel me nu toch een stuk minder schuldig….;-))

 15. Mariska 6 augustus 2010 van 15:01 - Antwoorden

  TOPFOTO!!!!!!!
  En wat een regenbui, prima timing om omdat moment in een restaurant te zitten en te genieten van een goede maaltijd. Hele geslaagde dag

 16. Patrick en Anita 6 augustus 2010 van 15:05 - Antwoorden

  Mooie dag weer en wat een schitterende foto van de dolfijn zeg, Top!! Je krijgt echt even het gevoel dat je in Griekenland bent he als je door Tarpon springs loopt! We hebben daar ook heerlijk gegeten! Een tochtje met de Little Toot noteer ik gelijk, leuk voor volgend jaar ;)..
  Veel plezier nog….

  groetjes Anita

 17. Hinny, Ina en Dani Haan 6 augustus 2010 van 15:19 - Antwoorden

  Uit ervaring weet ik dat het zeer moeilijk is om een foto van een dolfijn te maken. Je moet eigenlijk van tevoren beslissen wanneer je de knop indrukt en dan maar hopen dat de dolfijn op het juiste moment gaat springen. Vaak heb je dan ook alleen een kop of een staart. Maar die van jou is perfect. Zo te zien hebben jullie het prima naar de zin. Houden zo.

 18. Jacqueline 6 augustus 2010 van 16:40 - Antwoorden

  Zulke foto’s maak je alleen maar met een TOP Olympus! ;-). Dan kan je blijven schieten en lukt het (meestal) wel. Prachtig hoor.

 19. Alex 6 augustus 2010 van 17:26 - Antwoorden

  Is het echt geen ansichtkaart, die foto van je leven ? Ik dacht toch uit greetz from Orlando te zien op de foto 😉
  Echt een superfoto !!

  Wat blijft het toch geweldig om die dolfijnen te zien “spelen” in het water

 20. van Velzen Florida 2010 6 augustus 2010 van 17:46 - Antwoorden

  WOWWWWW!!! Wat een dag en is net of ik er zelf weer ben. Wat heerlijk hebben jullie het gehad in Clearwater en Tarpon Springs. Dat laatste is net of je op een griek eiland bent. Heel leuk. We hebben niet zoveel daar gezien aangezien we rond etenstijd kwamen en we moe en oververhit waren zijn we een restaurantje binnen gelopen en laat dat nou ook eens Mykanos zijn. Wat kan je daar heerlijk eten zeg en we hadden nog een toetje van het huis gekregen toen. Heerlijk gewoon! Inderdaad een aanrader om te eten daar.

  Nou lieve mensen ga zo door met jullie geweldig vakantie, ik geniet van de foto’s en de verhalen.

  Groetjes,
  Meriam

 21. Saskia 6 augustus 2010 van 18:29 - Antwoorden

  Life is Good (leuke foto) bij jullie!! Mijn dochter kijkt vaak mee als ik jullie blog lees en zoals dat gaat bij meisjes van 8 zijn dolfijnen haar lievelingsdieren. Ze kan maar niet geloven dat ze binnenkort dolfijnen “in het echt” kan zien.
  Jullie hebben ook een tocht met een boot van Frenchy gemaakt, is Little Toot dan toch nog aan te raden?

 22. Patrick Lemmens 6 augustus 2010 van 18:41 - Antwoorden

  Ziet er weer als een perfecte dag! Zegt Jasper nog steeds dat het de laatste keer is? 😉

  Nog even over de spons, volgens mij mag je die niet meenemen naar Nederland. 100% zeker ben ik niet, maar zou er toch voorzichtig mee zijn.

  Morgen weer kijken wat jullie dan beleefd hebben.

  Heel veel plezier!!!

 23. Twinmom1995 6 augustus 2010 van 22:36 - Antwoorden

  Ik ben niet de eerste die het zegt en zeker ook niet de laatste: echt een schitterende foto!
  Ik zou hem voorlopig maar naar elke fotowedstrijd sturen die je tegen komt.
  Hij moet in de prijzen vallen!

 24. Aggie 6 augustus 2010 van 23:43 - Antwoorden

  Wat een sprookjesachtige dag hebben jullie gehad en wat een prachtige foto’s!!! Van die dolfijn is echt een heel mooi lucky shot! Leuk om met jullie mee te genieten…komen wij met ons bootverhaal (haha).
  Tot morgen!

 25. Carin 7 augustus 2010 van 00:39 - Antwoorden

  Als we straks weer thuis zijn ga ik eens op m’n gemak jullie verslag lezen, nu lees ik af en toe eens een dagje. Heb het te druk met zelf vakantie vieren, en heb al moeite m’n eigen blog bij te houden. Maar jullie dagje zag er heerlijk uit, wat geweldig dat die foto met de dolfijn zo goed gelukt is. Ik weet wel dat het ons vorig jaar grote moeite kostte een goeie foto te maken. De dag zag er heerlijk uit in ieder geval. We zijn vanmorgen nog even naar Tuscan Hills gereden, daar zitten jullie toch?, we vinden het er namelijk van de buitenkant zo mooi uit zien, maar helaas het was “gated”.
  Nou veel plezier nog en groetjes vanaf “de overkant” (Westridge)
  Carin

  Groetjes en nog veel plezier gewenst (van heel dichtbij wij zitten in Westridge

 26. marilingoesusa 7 augustus 2010 van 15:30 - Antwoorden

  Hoi geluksvogels,

  Wat een geweldige dag hebben jullie weer gehad en wat een leuke ideeen hebben we weer door jullie opgedaan da laatste dagen, bv,. boot huren en de little toot en de island wind tours.
  Schitterende foto’s van de dolfijnen echt heerlijk om naar te kijken en de verhalen te lezen.

  Veel plezier nog verder, we blijven jullie heel graag volgen.

  Marilin

 27. Anonymous 7 augustus 2010 van 15:43 - Antwoorden

  Leuk verhaal en ook de foto’s erbij zijn leuk; die van die dolfijn is inderdaad schitterend

  Gr.
  Krabbegat & DVDGuy

 28. Andre-Daphne 8 augustus 2010 van 16:21 - Antwoorden

  geweldig zeg om om de dolfijnen van zo dichtbij te zien. wij hebben ook in tarpon springs een boottochtje gemaakt, maar na 3 dolfijnen was het over. ze lieten zich toen niet meer zien. maar wij vonden het stadje ook erg gezellig. zeker die ene foto van de dolfijn die in clearwater is gemaakt, is echt een geweldige foto. nou jullie genieten in ieder geval heerlijk.

 29. Anonymous 8 augustus 2010 van 22:19 - Antwoorden

  Hai Mandy Rick en jasper

  Ik ben even bij theunis thuis want de jongens zijn logeren en kon ik even jullie blog bekijken echt heel erg mooi en super mooie foto’s dit is pas echt vakantie 🙂

  xxxxx kim en theunis

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com