Op naar Key west…

We hadden de wekker op kwart over zes gezet.. En dat in de vakantie, we gaan met de Ferry van Fort Myers naar Key West.  We staan op en gaan douchen, ontbijten wat en gaan daarna op weg naar de Ferry. Het is droog hopelijk is het ook mooi weer op de Key’s . Op klokslag halfnegen vaart de Ferry de haven uit..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helaas geen Dolfijnen, de vaart naar de Key’s duurt 3,5uur de zee is wat ruw  maar de Ferry snijd er doorheen.. Tegen twaalf uur lopen we op Key West, we besluiten fietsen te huren.

Keywest
Twee fietsen voor $30.- en we zijn lekker mobiel.. goede keuze blijkt achteraf !!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We rijden eerst naar de Duval St.  zetten de fietsen daar op slot, daar gaan we eerst lekker eten op ons gemak,  we genieten van het sfeertje!!
Na het eten rijden we de Duval  St. helemaal uit en komen uit bij het “southernmost  point” er staan wat mensen te wachten voor een foto..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik bied een Japans stel aan de foto voor ze te maken.. De Japanse dame gaat niet weg voor ze ons ook heeft gefotografeerd .. Dat is aardig !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna lopen we een heel stuk van Duval St. en we maken hier en daar een foto, het is weer een heel ander sfeertje als Fort Myers, Miami Beach enz  we gaan winkeltje in winkeltje uit . Wel veel toeristische dingen, trammetje, fiets taxi enz..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer we rondtoeren zien we ook dat er veel groen is, veel gebouwen, huizen zijn omgeven deur groen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het geeft een eigen sfeer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We kijken onze ogen uit, de Key’s toch echt weer heel anders dan de rest.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nog amper zichtbaar achter het groen..
Bij Hagendasz nemen we beiden een ijsje, het is prachtig weer zo’n 90f dus eten we het ijsje binnen even afkoelen …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We pakken de fietsen weer en crossen het eiland rond, we rijden de straatjes in en het vele groen in  de straatjes staat er prachtig bij!! En waar groen is zijn nieuwsgierige vrienden…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Je ziet ook veel toeristen gebruik maken van de trammetjes of scooters, op deze foto zie je links zo’n tram aankomen. Wat ons betreft bevalt wel de fiets wel, je parkeert ze overal, en het eiland is niet zo groot dat het niet te fietsen is!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een echt Key West beeld, scooters en dit soort gebouwen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Walgreens heeft wel een heel bijzonder gebouw op de Key’s !!  Tegen half vijf gaan we nog ergens eten, het is aan de haven vlakbij de Ferry en de fiets retour.. Na het inleveren van de fiets gaan we rond kwart over vijf aan boord. Het is stil op retour tocht..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We varen de haven uit, we zien een cruiseschip liggen in de avond zon..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan nemen we echt afscheid van de Key’s en varen terug naar Fort Myers, het was weer een hele indrukwekkende dag !!!

Tot morgen!

Vandaag worden we wakker rond de klok van zevenuur.. een halfuur later lopen we l over het strand. We zijn niet de enigen, en wanneer we een uurtje gelopen hebben krijgen we toch ook wel wat honger.. De één vangt een visje, wij zoeken een terras met uitzicht op zee…
Vandaag is onze laatste dag in Fort Myers Beach, we zijn vroeg wakker, we hoeven ons niet te haasten van Philip. Er zijn geen gasten voor ons huisje dus neem de tijd vandaag. We mogen de auto ook weer laten staan net als vorig jaar. Ik loop toch even naar…