Vandaag staat er een Kano trip op ons te wachten, wij willen op een ander deel van de Wekiva rivier varen. De Wekiva rivier is waanzinnig mooi zo hebben we al eens de Rock Springs Run gedaan dit is een zijtak van de Wekiva River.. en de Wekiva River zelf, beiden kun je doen vanaf het Wekiwa Springs State Park. Voor de Rock Springs Run is wel wat ervaring vereist daar staat een pittige stroming…

Image Hosted by ImageShack.us
Vandaag dus een ander deel van de Wekiva River, nu rijden we naar Wekiva Falls KOA in Sorrento, Falls KOA is een kampeerplaats waar je ook 2 persoons Canoe’s kan huren. Het is vanaf Tuscan Hills een uurtje rijden, we zijn er kwart voor elf, bij de supermarkt op het terrein van KOA maken we de huur in orde, we krijgen twee zwemvesten en twee paddle’s mee. Dan rijden we door naar de Marina, en kiezen een Canoe uit smeren ons in met Deet. We gooien de koelbox, de camera en de paddle’s in de Canoe daarna duwen hem af en varen weg.. Het water kleurt in het ondiepe water blauw op.

Canoe - Wekiva Falls KOA
Tijdens het eerste stuk is nog iets van mensen handen te zien maar 10 minuten later varen we een heel andere wereld in… prachtig.

Canoe - Wekiva Falls KOACanoe - Wekiva Falls KOA
Het is een kronkelende rivier we zijn steeds benieuwd wat er na de volgende bocht komt, we hopen natuurlijk ook op wat wildlife..

Canoe - Wekiva Falls KOA
We varen de eerste 2 uur tegen de stroom in tijdens de upstream komen we helemaal niemand tegen.. ,de geluiden om ons heen doen nog het meest aan een oerwoud denken..

Canoe - Wekiva Falls KOA
Er ligt een Alligators op een boomstam lekker te zonnen, met respect varen we langs …

Canoe - Wekiva Falls KOA
Deze kant van de Wekiva River is ook weer mega mooi, oorverdovend stil en door de stroming prachtig glad water. We houden ons vast aan een uitstekende tak anders drijven we weer terug, we openen de koelbox en nemen wat de drinken en te snacken. Na zo’n tien minuten gaan we verder..

Canoe - Wekiva Falls KOA
Echt waar als je hier vaart kun je geen genoeg krijgen van de omgeving, we varen onder bladerbruggen prachtig.

Canoe - Wekiva Falls KOA
Pas op de route terug welke we in een uurtje doen, komen we de eerste mensen tegen.. aan de grote leliebladeren op de voorgrond en aan de naderende Canoe kun je zien hoe nietig we hier zijn..

Canoe - Wekiva Falls KOA
We gaan weer een mooie bladerbrug door, we kijken wel wat er in de takken zit ;-)

Canoe - Wekiva Falls KOA
Natuurlijk komen we weer Turtles, vogels en mooie bloemen tegen,

Na drie uren zijn we weer terug op KOA campground en trekken de Canoe op de kant, gooien de koelbox weer in de auto trekken onze wandelschoenen uit en de slippers gaan weer aan. We rijden naar het supermarktje op het terrein, we leveren de zwemvesten en paddle’s in, ik krijg mijn borg weer terug, en we rijden terug naar huis. De rest van de dag liggen we thuis bij de pool, eten halen we even bij de Bamboo Wok aan de overkant.. De bourbon Chicken gaar erin als koek. De rest van de avond luisteren we naar muziek en doen een paar potjes poolbiljart.. Langzaam worden we moe…

Tot morgen !!

Na de dag van gisteren hebben we een relax-dag ingelast, we zitten buiten bij de pool als ik een Sharp-shinned Hawk op een tak in het bos zie landen. Ik pak mijn camera en probeer voorzichtig uit de kooi te stappen. De Hawk neemt me rustig op ....en kijkt recht…
Rond een uur of half acht zijn we wakker, lekker.. We zijn van plan om het relaxed aan te doen vandaag. Als eerste lezen we de reacties op de blog en vinden de reacties weer erg leuk! We lezen bij de andere blogs wat de anderen hebben uitgespookt, dan gaan…