We zijn rond 07:30u wakker, zetten koffie en voor mij thee, rond 8:00u loopt Mandy naar het winkeltje voor 2 verse bolletjes en twee croissantjes. Ons ontbijt eten we lekker buiten op in de zon, lezen wat bij op internet en tegen 9:30u lopen we richting de opstapplaats van de MS ‘Alpenperle”…

DSC 1321b Het is vanaf de camping hinkstapsprong naar de boot, we zien hem al liggen.

DSC 1324b Nog een bocht om en we zijn er, we hebben geluk met het weer.. er wordt wel regen verwacht maar nu later in de middag…

DSC 1379b Even over tienen varen we weg, het is stil op het deck!

DSC 1376b We varen langs de fraaie kant met prachtige smaragd kleuren.

DSC 1385b Na een paar stops varen we in het midden van de Weissensee, er zijn in totaal zeven stops tot Techendorf, daar gaan wij van boord.

DSC 1401b De boot brengt en haalt mensen van en naar Ronacherfels – Waterfront hotel/restaurant… Wat een prachtige locatie zeg.

DSC 1403b Wanneer we weer weg varen vind ik Ronacherfels nog mooier, wat een stek.

DSC 1416b Zo doen we een aantal stops aan, waar mensen aan en van boord gaan.

DSC 1465b In Techendorf gaan wij van boord, daarna lopen Mandy en ik naar de Weissensee Bergbahn..

DSC 1442b Ons uitzicht vanuit de open stoeltjes lift naar boven is al helemaal mooi..

DSC 1457b Boven zien we bordjes met Naggler Alm rondweg, die volgen we met mooie uitzichten, ik zoom wat in op de Weissensee..

DSC 1473b We zijn weer een stuk hoger, en dit is het laatste deel van de Weissensee welke we zien, daarna gaan we wandelend de bossen in.

DSC 1480b Het pad brengt ons steeds hoger en het weidse uitzicht is hier fraai.

DSC 1492b Onze enige tegenligger op het pad, zo stil is het hier.

DSC 1495b Wellicht dat men toch iets anders is gaan doen met de voorspelde regen, wij genieten dan maar voor 10.

DSC 1498b Het pad omhoog komt uit op de Naggler Alm waar ook een restaurant zit.

DSC 1500b Aan dit pad hebben we ook een prachtig uitzicht… Bij de Naggler Alm doe we een plaspauze en gaan dan rustig naar beneden met de Bergbahn. Eenmaal beneden hebben we nog een uurtje tot de boot weer terug vaart. We zitten op een terras tegenover de opstapplaats, nemen beiden wat te drinken. Dan varen we terug richting de camping.

DSC 1515b Langs de kant zien we prachtige boothuizen. Eenmaal op de camping gaan de wandelschoenen uit en lopen we op slippers naar de waterkant van de camping.. Op een steiger blijven we een tijd zitten met de voetjes in het water terwijl we kijken naar alles wat in en op het water gebeurd. Gelukkig op een paar spetters na is zelfs de dag droog en zonnig geweest.

Tegen 18;00u gaan we naar onze eigen plek, hier hebben we nog een uurtje de zon tot die achter de bergen verdwijnt. Daarna gaan we douchen, weer een topdag. Morgen verlaten we Oostenrijk en rijden we naar Kroatië.

We hoeven niet heel vlot weg, pas tegen een uur of half tien /tien uur. Ik haal tegen een of 08:00u verse broodjes bij de receptie en loop terug naar de caravan. Na het ontbijt frissen we ons zelf op en hangen de caravan rond 09:45u aan de auto, we…
We willen redelijk vroeg weg dus zetten we de wekker rond 07:00u. Kwart voor zeven zijn we echter wakker gaan douchen en maken daarna de caravan klaar en hangen deze achter de auto. Het is dan kwart voor acht nog net genoeg tijd om een broodje te halen en dan…