Dag 11: De dag dat ik me niet zo lekker voelde, dat kan gebeuren, dus blijven we thuis vandaag.
Eigenlijk werd ik steeds wat minder, en hang ik op de bank of in bed.Totaal geen energie bah !

Dag 12: Na weer een belabberde nacht en ochtend op bed zeg ik tegen Mandy dat we een dokter moeten bezoeken. Ik herken het als eerder mijn energie level daalt snel. Ik gebruik namelijk wekelijks methotrexaat injecties om reumatoïde artritis, psoriasis tegen te gaan. Voornamelijk in de wintermaanden. Een nadeel van methotrexaat is dat het de afweer onderdrukt, dus een infectie heb je zomaar. Ik dacht laten we maar het zekere nemen voor het onzekere, voordat ik helemaal mijn bed niet meer uitkom en te ziek ben om een dokter te bezoeken. . En wat is het risico , nou dat je dan zeker weet dat het alleen een griep is.

Ik google even en vind de “HCA Florida ChampionsGate Emergency” Daar kunnen ze alle onderzoeken intern doen. En is voor ons redelijk dichtbij. Na de intake geef ik aan dat ik methotrexaat gebruik en dus bezorgd ben.
Dat snapt de arts, er worden een flink aantal buisjes bloed afgenomen, slijm, en foto van de longen. Het blijkt geen longontsteking te zijn maar wel een acute bronchitis . De behandeling is direct een middel via infuus en na twintig minuten een twee tal pillen. Dat is de agressieve aanpak omdat mijn weerstand laag is. De rest van de voorgeschreven pillen moeten we halen bij een Walgreens.

Ik krijg zithromax voorgeschreven, het huidige infuus en twee pillen is voor vandaag. De vier zithromax pillen zijn voor de komende dagen. En er is een hoest-onderdrukkend middel ( Tessalon Perles ) uitgeschreven.
In Nederland krijg ik meestal Codeine, ben wel bekend met dit soort infecties, dus voel het ook wel aan wanneer het geen griep is.

Blij dat ik naar mijn lichaam heb geluisterd,en in de avond merk ik dat de medicijnen al goed zijn werk doen.We kijken tegen 20:00u een aflevering Vandaag Inside. Daarna gaat heel langzaam mijn energie op.

Vandaag doen we even helemaal niets.. ben ook ineens snipverkouden dus even pas op de plaats en relaxed aan maar. In de ochtend beginnen we in de hottub. De rest van de dag doen we niet veel meer dan wat op het pooldeck en in het zonnetje relaxen.. Morgen maar…
Na een goede nachtrust en een ontbijtje neem ik mijn antibiotica pil en een pil tegen de hoest. Ik voel me echt 100x beter dan de afgelopen dagen. Het paardenmiddel doet zijn werk goed. Ik stel aan Mandy voor om een rondje om het meertje van Celebration te wandelen en…