Vandaag staan we redelijk vroeg op, zo tegen zeven uur gaan we naar de douches.. Daarna ontbijten we in de camper en tegen achten gaan we op weg naar  Colorado National Monument, Fruita. De rit ernaar toe gaat vlot, sterker we rijden bijna helemaal alleen. Wanneer we bij Colorado National Monument aankomen zien we dat de aangelegde Rim Rock Drive een paar tunnels heeft met een hoogte van 10 feet. De camper is 12 feet, het Colorado National is een National Park, dus vraag ik bij het entree of we er door kunnen.. Geen probleem als je maar precies in het midden gaat rijden in de tunnel, daar is de hoogte 16 feet. Wel je lichten aandoen, ok dat kan ik wel..


De Rim Rock Drive is een geweldige scenic drive met vele stops en evenzo mooie views, de tunnels waren geen probleem!


De weg gaat eerst flink omhoog, één van de eerste stops geeft een mooi uitzicht op Fruita.


Het is mooi nog de schaduw van het ochtend licht..


We rijden door naar de volgende view, je kan echt heel ver in de diepte kijken  !!


Er zijn ook wandelingen te doen, dat vinden wij dan weer leuk, dan ben je toch meer onderdeel van het geheel!


Groen gecombineerd met rotsen die hoog boven alles uit torenenen, lijkt wel 3D.


Prachtig allemaal laagjes,  punten en  torens…. het is hier trouwens super stil!


Er is een prachtige stop met een overhangende rots, vanaf die rots heb je een geweldig uitzicht!


Wanneer je hier echo roept hoor je de eigen echo ruim een seconde later terug, heel apart. Op het bord staat dat roofvogels zo slim zijn om er gebruik van te maken hier. Zo jagen ze hun prooien op, mooi hoe de natuur werkt!


We rijden over de prachtige weg naar de laatste overview.


Hier stroomt bij veel regen een rivier, nu is deze leeg maar het uitzicht is weer adembenemend, ook weer zo oneindig !!


Recht voor ons uit is er een aftakking, mooi hoe alles ooit is uitgesleten.


We rijden langzaam het park uit, in het midden zie je de weg naar de uitgang.

Vlakbij de uitgang wonen mensen aan de voet van de bergen, een fraaie plek wel.


De route naar Vernal is weer heel anders, veel groener, echter ook weer echt gaaf om te rijden.


Deze rit gaat ook echt omhoog, sommige stukken mag je de bochten niet harder nemen dan 25 mijl, harder is ook onverantwoord, er lopen ook los lopende koeien wees gewaarschuwd  !!


Ik bedoel maar :-)


Hoog in de bergen houden we weer  even een pauze.


Dan is dit ons uitzicht … veel groen in deze omgeving.


We komen door een vallei, de koeien kijken wel even naar ons, deze route is meestal stil vermoed ik. Wij komen er ongeveer 10 auto’s tegen tijdens de hele trip door de bergen.


Er staan houten huisjes, doet ook weer zo mooi aan!


De bestemming vandaag is Vernal, maar ‘ Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe’ dat gaat weer helemaal op vandaag, de totale route was prachtig. Dit zijn toch prachtige beelden waar de tijd helemaal stil staat.

Morgen gaan we naar Grand Teton, ben zo benieuwd, dag wordt echt een heel ander gebied. Gelukkig hebben we ook er qua kleding ook op gerekend dat het kan vriezen in Yellowstone en Grand Teton :-)

Vandaag is een dag geweest met zoveel variatie in landschappen.. zo mooi. Terug naar vanmorgen, na een camping ontbijtje koppelen we de camper los  ( Full Hook-up) en rijden eerst naar het Canyonlands National Park. We zijn lekker vroeg en rijden zo rond 08:00u over de prachtige weg naar Canyonlands.. Deze…
We staan al vrij vroeg onder de douches, we staan er vlak voor das wel handig. Het camperen gaat ons best goed af, vandaag gaan we rustig aan naar Grand Teton.. Het weer is druilerig op zijn zachts gezegd, dus haal ik de slangen en stroom van de camper en…