We hoeven niet heel vlot weg, pas tegen een uur of half tien /tien uur. Ik haal tegen een of 08:00u verse broodjes bij de receptie en loop terug naar de caravan. Na het ontbijt frissen we ons zelf op en hangen de caravan rond 09:45u aan de auto, we verlaten Camingplatz Simonhof en rijden naar Camping Ronacher, Camping Ronacher ligt aan de oostoever van de Weissensee. Het is een 2u30min rijtijd.. ongeveer, de rit gaat lekker voorspoedig. De laatste kilometers naar de camping gaat over smalle binnenwegen maar prima te doen. Wanneer we aankomen mogen we direct op een plek, nemen we eerst op ons gemak wat te drinken

DSC 1233b Daarna pakken doen we de wandelschoenen aan, rugzak om en lopen naar de weide van de camping, deze ligt direct aan de Weissensee. Prachtige locatie!!

DSC 1235b Dan beginnen we aan een wandeling met mooie uitzichten

DSC 1238b De wandeling gaat soms over mooie paden maar ook over hele pittige paden!

DSC 1240b We zien een opblaas-kano, even geen eigenaar, maar die kwam spoedig kijken 🙂

DSC 1254b Het water van de Weissensee is zeker aan de waterkanten ongelooflijk van kleur, een omgevallen boom erin en het plaatje is af.

DSC 1260b Tijdens het wandelen heb je ongelooflijk mooie doorkijkjes.

DSC 1278b Het is met 24 graden niet te warm, de uitzichten en een briesje maken het een fijne wandeling.

DSC 1280b Een heel stuk lopen we zo langs het water.

DSC 1286b Dan zitten we even op een bankje en overleggen.. onze voetjes zijn moe. We lopen niet helemaal tot Techendorf maar wandelen terug naar de Camping. Doen even een sanitaire stop en rijden daarna weg.

DSC 1303b We hebben de auto geparkeerd en zien een prachtige Airstream als Foodtruck.

DSC 1295b Even later lopen we bij Techendorf de brug over.

DSC 1292b We lopen langs Haus Fischer, hier wordt de was opgehangen.. wat een uitzicht hebben die mensen.

DSC 1290b Tegenover Haus Fischer zien we een restaurant met een terras naar het water.. Daar bestellen we eten en drinken, een heerlijk uitzicht over de Weissensee en de bergen is ons deel.

DSC 1314b Dit deel van de Weissensee is ook heel mooi..

DSC 1294b Later in de avond wordt het tijd om terug naar de camping te gaan..

DSC 1297b Maar ook tegen de avond is de omgeving zo mooi dat we nog even blijven kijken. Gek idee dat er hier in de winters een dik pak ijs ligt, en hier de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee wordt georganiseerd. Dan moet dit plekje ook mooi zijn.

DSC 1316b Nog een laatste glimp… Weer een mooie dag. Morgen gaan we vanaf de camping met de boot naar Techendorf en dan met de kabelbaan omhoog.. Tenzij het weer tegenzit, want er kan morgen een bui vallen.

Deze dag stond al wat langer vast niet in de laatste plaats dat we al tickets hadden gekocht voor de boottocht op de Königssee. Bij de laatste stop kun je wandelen naar de Obersee, dit meer ligt achter de Königssee en is met de boottocht over de Königssee te bereiken.…
We zijn rond 07:30u wakker, zetten koffie en voor mij thee, rond 8:00u loopt Mandy naar het winkeltje voor 2 verse bolletjes en twee croissantjes. Ons ontbijt eten we lekker buiten op in de zon, lezen wat bij op internet en tegen 9:30u lopen we richting de opstapplaats van de…