We zijn vroeg wakker, na het tandenpoetsen/douchen, .. zien we dat de mensen op onze gereserveerde plek (A24) een dag eerder weggaan. Ik vraag in mijn beste Duits waar de reis heengaat, die gaat naar huis is het antwoord. We moeten toch broodjes halen dus proberen we bij de receptie of we de caravan naar de waterkant mogen verzetten. Geen probleem dus halen we de broodje en verzetten de caravan op zijn plek. Vanaf hier staan we aan het water, we zetten onze luifel eraan voor de komende tien dagen. Daarna gaan we lekker ontbijten….

Mijn Duitse buurman vertelde dat we voordat we naar Sibenik rijden eerst even bij Antin Gust, dat besluiten we in de middag te doen. Zo tegen 13:00u rijden we naar het restaurant, het is er best druk met locals. Het eten kost werkelijk helemaal niets, ik neem Lasagna dit kost 40 Kroatische Kuna.. ( € 5,- ) Mandy heeft kip en kost hetzelfde .. hoe dan. En het is ook nog lekker. Daarna rijden we naar Sibenik en regent het licht, we hebben regenjasjes mee van Eddie Bauer in de rugzak. Na het parkeren van de auto, regent het nog steeds licht maar de weerapp zegt dat het over een kwartier droog is. Dus lopen we richting de oude binnenstad via de haven.

IMG 2382b Wanneer we langs electrische steps komen kijk ik even hoe dit werkt. Net als in Noorwegen eigenlijk, daar heb ik ook de steps gebruikt. Je opent de app scant de barcode, de step is unlocked. Mandy wil dat wel proberen, en ja we hebben er een lol mee gehad. Je kan ze ook weer achterlaten en elders weer een andere step pakken. Het is gelukkig gestopt met regenen, dat helpt ook.

DSC 6580b Het was stil in de stad, of dat kwam omdat het geregend had weet ik niet. Voor de foto’s zijn de natte vloeren en leegte wel weer moooi.

DSC 6685b De oude binnenstad is heel mooi, veel groene luiken, prachtige pleinen.

DSC 6691b Ik heb begrepen dat Sibenik een echt Kroatische stad is, gesticht vanaf de 9de eeuw door de Kroaten, zonder Griekse of Romeinse invloeden.

DSC 6695b Je vind terrasen op de gekste plekken…

DSC 6636b Dan wandelen we de dieper in de zeer oude stad, het wemelt werkelijk van de smalle steegjes. Let ook op al die electra-draden.

DSC 6589b De steegjes dateren uit de middeleeuwen, geen vlakke straten voor paard en wagen maar ook nog veel steegjes met trappetjes.

DSC 6594b1 Zo wandel je op een ‘vlak’ pad, en dan moet je weer met een trappetje naar beneden, hier heb je geen rollende wielen om je heen 🙂

DSC 6633b Man wat mooi, alle geveltjes hebben wel wat, zo lopen we heerlijk steegje in steegje uit zonder een echt doel.

DSC 6643b De middeleeuwse steegjes zijn te gek om doorheen te lopen, super smal gemaakt in een heel andere tijd. Hier kan je niet doorheen met je auto.

DSC 6705b Hier leren we wel trappen lopen, maar zelfs dat zijn een soort steegjes 🙂

DSC 6631B We lopen naar boven en hebben uitzicht op een prachtig pand, onder de parasols is een terras.

DSC 6635b En soms gaan we weer naar de beneden het gevoel dat je in een andere tijd loopt blijft!

DSC 6657b Hier kun je heerlijk “oude steegjes struinen” mocht dit een zin zijn die bestaat. Maar het is echt zo!

DSC 6674b Nu het droog is worden de terrasjes weer langzaam gevuld, heel langzaam komen we door de moderne kleding van de mensen weer terug in het heden.

DSC 6712b Dab lopen Mandy en ik weer langzaam naar de haven..

DSC 6698b Dan kom je langs de kathedraal…

DSC 6726b Bij de haven nemen we weer een elektrische step richtig de auto..

DSC 6715b Wat fraai zo’n binnenstad, waar je niets kan met een brommer, scooter of auto. Je wandelt zo een andere tijd binnen. Een topmiddag.

IMG 3210bDan rijden we terug naar de camping waar we nog tot ruim na 20:00u onder de luifel zitten.

Omdat de regen zou aanhouden de komende dagen rond Bled en Bohinj gaan we vandaag inpakken en wegwezen richting Sibenik. Vlakbij Sibenik ligt Camping Solaris een mega camping, dit wilden we gewoon eens meemaken. Het is een lange rit van een kleine 500km, maar op deze manier kruipen volgende week…
De dag begint droog terwijl het wel de gehele nacht geregend heeft zo'n beetje. Toch worden de eerste uurtjes in de ochtend mooi en in de middag regen, dus blijven we tot 12:00 lekker bij de caravan. De dag begint met de zon die opkomt in de vroege ochtend. Heel…