Door het fietsen en mijn fitte indruk, durft Mandy het weer met me aan om te gaan Kayakken..
Tijdens het kayakken ben je toch van iedereen verstoten, maar ik voel me zo goed de laatste twee weken, dat het volgens mij wel kan. Zo kreeg ik de keuze welke toer wil je dan doen?  Ik wilde nog een keer naar King’s Landing net voorbij Kelly Park en dan op Wekiva River lekker downstream, je hoeft dan alleen een beetje mee te peddelen en te sturen. Deze trip hebben we in Sept of Okt maand al eens gedaan, hoe ziet de natuur eruit in April?? We ontbijten eerst lekker thuis, en kwart voor tien zijn we op weg naar King’s Landing. De koelbox lekker gevuld met wat eten en drinken en de camera mee, je kan nooit weten ..

Wekiva
Daniel begroet ons, ‘goede morgen’ de rest gaat in het engels verder, hij had ons al eens verteld dat hij in Apeldoorn heeft gewoond en gek is op Stroopwafels.. Nou dat treft die hebben we voor hem meegenomen. Daniel verteld Mandy dat een single boot toch echt lekkerder manoeuvreert, en hij weet haar te overtuigen door er een lekker stoel in te zetten .. Waar een stroopwafel al niet goed voor is, ik krijg ook een stoel 🙂
Dan helpt hij haar in de kayak en dan gaat ze. Ik volg niet veel later..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Al snel heeft Mandy in de gaten dat een single kayak nog prettiger is dan een Tandem Kayak op deze smalle stukken.. De route van Kings Landing is namelijk 8,5mijl downstream en sommige stukken zijn niet breder dan een meter of twee. De rit kun je op je gemak in vier uur doen, wij beginnen om 11;00u en worden opgehaald om 16:00u zo is er nog tijd voor foto’s en af en toe een stop voor wat eten en drinken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hier en daar is het water zo helder dat het lijkt alsof er maar een paar centimeter water onder de kayak zit. De uitzichten op deze trip zijn adembenemend!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wild Life genoeg langs deze route, Alligators zijn zonaanbidders, maar hebben ook het vermogen om op te gaan in de omgeving.. Goed kijken dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Als je het dan toch over zonaanbidders hebt, dan kun je de turtles niet vergeten.. uren kunnen ze op een boomstronk zitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een Alligator ligt heerlijk op een gevallen boomstronk, we varen er rustig voorbij..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een Limpkin draait zijn koppie om als wij voorbij varen…

Wekiva1
We kwamen wel wat mensen tegen met een kayak op deze trip, maar niet veel.. Er staat één man in het water, gelukkig heeft hij zijn reddingsvest aan 😉 Er is ook een boom omgevallen van de week, we moeten er een beetje overheen rommelen, het lukt ons gelukkig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een nog jonge gator is op een flinke boomstronk geklommen, we laten hem maar lekker zonnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Langs de kant en soms in water liggen omgevallen boomstronken, het zijn echt niet alleen gators en turtles die genieten van de zon..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De trip van 8,5 mijl gaat door bos en open stukken, er zijn mensen die hier wel hertjes hebben gespot langs de kant, dat hebben wij nog niet meegemaakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Turtles op een kluitje, het zal we de perfect spot zijn denk ik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een  flinke Gator ligt goed verstopt aan de waterkant, compleet met kroost op zijn kop, ‘ blend in’ noemen ze dit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een Everglades Rat Snake, ligt op een gevallen boomstronk..

Olive Garden
Dan zijn we bij het einde, het ophaal punt, de kayaks gaan op de aanhanger en wij stappen in de bus van King’s Landing.. Wanneer we bij de auto zijn, kleden we ons even om met droge broeken.. En dan gaan we op weg naar huis, eerst een tussen stop bij Olive Garden… Als hoofdgerecht nemen we iets wat nieuw is op de kaart, Chicken Primavera with Giant Fussilli, met veel verse groenten. Smaakte echt lekker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De zon gaat best aardig onder, het was weer een hele gave dag!!

Tot morgen..

Vandaag gaan we eens wat anders doen, het is heerlijk weer niet te warm.. we kunnen wel gaan fietsen zegt Mandy.. De  West Orange Trail stond al een tijdje op de to do list, ... voor als het niet al te heet is. We besluiten om eerst maar eens lekker te…
We zijn weer zo rond half acht wakker, best lekker.. Mandy zet thee en koffie, daarna gaan we even buiten zitten, er gaan luchtballonnen in de verte. We proberen even te Facetimen met Jasper, dat lukt, hij vermaakt zich prima zonder ons en alles gaat goed met hem. Mandy weer…