Vandaag is de dag dat we naar Titusville gaan, de Space Shuttle zal vanaf hier uitstekend te volgen zijn. We moeten dan parkeren op het parkeerterrein van Sears, wellicht ontmoeten we daar ook Alfons, Mirijam en Manon,  en Ton en Lidy.  We zitten allemaal in Florida, dus dat zou leuk zijn als we elkaar hier ontmoeten, wanneer we de tv aanzetten is zojuist het aftanken begonnen van de Space Shuttle. Een uur later komt de koude douche … de Space Shuttle wordt niet gelanceerd vandaag. En het wordt niet veel leuker als later blijkt dat hij tijdens ons bezoek aan Florida helemaal niet meer gaat…  Safety voor alles dat natuurlijk wel !!

We zouden rond 11:00 uur vertrekken vandaag, dat gaat niet door. Hoewel wij kunnen zoveel andere dingen doen… rond 10:45 zitten we al in de auto. We hadden alternatieven achter de hand, hoewel je er in Florida wel vele achter de hand hebt, gaan we vandaag wat doen, wat we in de zomer hadden willen doen. Omdat  Marja en Sonja, tijdens het bezoek aan Kelly Park een slang in het water hadden gezien hadden we zoiets willen we hier wel zwemmen..

PB050813 Achteraf… ja dat is makkelijk, maar achteraf had het best gekund.

Vandaag is het fris, we hebben zelf een lange broek aan, en voor het eerst een trui aan buiten. De temperatuur wijst 60 fahrenheit aan, dat is best koud voor de tijd van het jaar..

PB050803
We nemen de tolweg.. dit scheelt tijd.. en we hebben een tolpass  dus we mogen onder alle poortjes door. Niet gratis natuurlijk, ze weten mijn rekening nummer wel te vinden hoor..
De rit duurt ongeveer 45 min, we rijden wat af hier, ik heb al tegen de 1000 Miles gereden in de Tahoe.

Tegen half twaalf komen we bij Kelly Park aan, en we betalen slecht 3 dollar het park in te rijden en te parkeren.

PB050817 Het entree ziet er zeer mooi en schoon uit, we rijden helemaal  door naar de parkeerplaatsen. Het is echt heel stil hier, het zal alles te maken hebben met de lage temperatuur. We hebben het park voor ons zelf zeg. Hier zijn ook weer toiletten waar we dankbaar gebruik van maken.. Wanneer de sanitaire stop gelukt is gaan we een route uitzoeken.

We gaan namelijk niet zwemmen maar door Kelly Park wandelen.PB050860
Ik weet niet of het zichtbaar is op deze kaart… maar we gaan voor de gele route…

PB050863

We nemen de Kelly Loop Trail, deze is 2 3/4 mijl, met deze temperatuur is het heerlijk om te doen. En de zon laat zich ook steeds meer zien. Het beloofd een prachtige dag te worden, zeker qua weer. We nemen 2 flesjes drinken mee, en gaan op weg..

PB050959

Het begin ziet er al meteen heel fraai uit, in de zomer zullen er wel mensen zijn, nu zijn we de enigen. Het water is werkelijk kraak helder, en we voelen even met de hand, de temperatuur van het water is ook niet echt verkeerd..

We gaan de trail op, deze loopt rond, we komen dus ook weer op deze plek uit.

PB050826

De start van de wandeling begint over houten vlonders, dit loopt relaxed door het dichte bos. Je kan ook goed zien waar je je voeten neerzet wel zo veilig..

Het is ziet er allemaal keurig uit, en ook hier is het stil, het enige wat we horen is het water wat stroomt.

Even later is er een wandel pad naar het water toe, hier gaan we even kijken. Er zwemmen vissen, en verder zien we de omgeving pas goed, wat is het hier freaking mooi zeg.. We kijken allebei weer onze ogen uit.

PB050828

We hebben best wel wat gezien in Florida, maar hier wandelen is echt geen straf hoor. Ik kan het aanraden, hoewel we nog maar net op pad zijn..
We volgen de gele paaltjes weer, en de route gaat nu wat meer de bossen in, de houten vlonder maken plaats voor zandpaden..

CIMG2555

PB050909
Hier zie ik een mooie paarse bolletjes, en wil dit even uit de hand nemen, om te laten zien.. Alles is hier iets anders als bij ons, en dit is ook weer een mooie kleur.

Deze kleur zie je wel vaker in Florida, het komt bij vrij veel bloemen voor hier.

 

De wandeling loopt echt door diverse gebieden heen, soms lijkt het de veluwe .. soms ziet het er tropisch uit, en worden de paden echt smal. We lopen voorzichtig, maar geen moment worden we verrast, langzaam wennen we hier.

PB050865

Als je op het Pad loopt kun je af toe prachtig over het water uitkijken, en tussen de bomen door ziet dit er enorm mooi uit. Ik zal proberen dit over te brengen middels de foto’s, maar geloof me in het echt.. geen woorden voor hoor..

PB050837

PB050892

Het water is zo kristal helder, de route gaat weer verder over mooie paden.
We zijn wel blij dat we lange kleding aan hebben, de paden zijn best smal.
En de je loopt soms echt in de middle of nowhere… het blijft toch een beetje oppassen. Het maakt de route wel wat spannend. Op sommige stukken is het wat donker en loopt je naar het licht toe. We letten goed op waar we onze voeten neer zetten….
PB050876PB050941

De mooiste wandelstukken zijn wel weer langs het water, het doet bijna aan als op een onbewoond eiland, dit wordt gevoed omdat we de enige gekken zijn, die met deze temperatuur naar Kelly Park zijn gegaan… Hier komen in de zomer heel veel mensen met een grote zwemband, en laten zich heerlijk meevoeren op de stroom..

Wij doen de looproute en zien het water en de natuur van een heel andere kant.
Het ziet er echt prachtig uit, ik kan me voorstellen dat je hier met zo’n zwemband heerlijk kunt genieten, en heel even alles om je heen vergeet..

CIMG2553

PB050897

Deze omgeving heeft wel wat…. foto’s zeggen nu even meer als woorden…de bomen en het water vormen een droomplek.PB050831

Dan zien we weer een schildpad lekker zonnen… we hebben geluk.

CIMG2544

In het midden van de foto zie je een balk ,en rechts van de foto zit hij te relaxen..
Heerlijk toch.. Het is weer een pracht ervaring, wat heeft Florida buiten de Pretparken e.d veel te bieden zeg.. Dan gaat het pad weer terug naar het begin, en hebben we een kleine 3 mijl gelopen.

Er zijn wel wat uurtjes verstreken, en nu zien we ineens twee mensen met van die rubberbanden het water ingaan. Ik maak er een leuke foto van…. Buiten deze twee mensen en ons… is er helemaal niemand die gebruik maakt van Kelly Park…

PB050955

Het enige wat je hoort zijn vogels en het water.. het is echt helemaal leuk.

Dan lopen we voldaan weer naar de auto, we hebben een prachtige bezoek aan Kelly Park gebracht, niet zwemmend, maar genoten hebben zeer zeker.
We begrijpen nu waarom Kelly Park heel populair is… al was het vandaag niet terug te zien aan het aantal bezoekers.

Wanneer we thuiskomen, sorteer ik wat foto’s voor het blog.. een onmogelijke opgave, ik hou al zoveel van foto’s, en er zitten zulke fraaie foto’s tussen dat ik niet goed kan kiezen. Vandaar de vele foto’s van vandaag.. Dan loopt het tegen 17:30 uur en gaan we douchen, en daarna rijden naar Pete. We hebben een BBQ op het terrein van de Show Case of Citrus we komen zo rond 18:15 uur aan. En het ziet er gezellig uit, er is Live Muziek..

CIMG2557CIMG2559
CIMG2560CIMG2562

Het loopt vol met mensen, en er wordt gevraagd waar wij vandaan komen, we zitten eigenlijk tussen de locals, en men vind het heel leuk dat we gekomen zijn.
Het eten is net als de vorige keer helemaal goed, en ik krijg van Pete zijn eigen gemaakte sauce mee in een sterke plastic fles. De sauce mag ik niet afrekenen, en voor alles betalen we, als we later in de avond weer naar huis gaan 18,- dollar..  Helemaal leuk, we spreken af, wanneer we volgend jaar weer in Florida zijn, dat  we dan even komen aanwaaien, en melden dat we er zijn.. voor een BBQ o.i.d..

We rijden op de terugweg even langs de Wal Mart, we kopen twee plastic Poncho,s en we halen weer wat drinken voor de komende dagen. De Poncho’s hopen we niet nodig te hebben.. maar ze zitten nog opgevouwen niet in de weg.. We hebben ze als bescherming voor als we naar de Very Merry Christmas Party gaan, of eventueel al morgen als we naar Mount Dora gaan. Dan willen we ook niet overvallen worden door regen…

Bedankt weer voor de leuke reacties en tot morgen.
Rick & Mandy

We komen pas tegen 7 uur ons bed uit, de 2e dag dat we zolang hebben geslapen.. Het koffie zetten heb ik hier nu wel onder de knie, Mandy is er blij mee… Ik start de laptops weer op en we genieten weer van de leuke reacties, de vragen zal…
Gisteren had ik de wekker gezet , vandaag hebben we deze echt nodig, want we worden door het geluid ervan wakker..  we hadden anders veels te laat wakker geworden denk ik zomaar. Het is half acht, dat noemen we hier uitslapen, ik zet koffie, en spring  snel onder de douche.…