We hebben weer een mooie trip op de planning staan voor de maand juni. De reis in vogelvlucht…
De reis in vogelvlucht: Lünersee, Seebensee, Achenmeer, Königssee, WeissenSee, Krk, Bled, Bohinj, Salzburg, GossauSee, Wertheim

Route 2022 Kroatieb De Campings op de route hebben we uitgezocht en de meeste al geboekt, op Krk blijven we een dag of 10 a 11, voor de rest meestal een twee of drie overnachtingen… Op de weg terug staan we in Bled/Bohinj, hopen daar op mooier weer dan vorig jaar, dus Bled, Bohinj en omgeving gaan in de herkansing.

IMG 4753b Terug naar vanmorgen, we hadden de wekker gezet op 5:15u en rond 06:00u reden we heel rustig weg van de camping in Castricum. Het weer is overwegend bewolkt, de rit gaat op het gemak over stille wegen naar Wertheim.

IMG 2174b De rit is ongeveer 560km dus stoppen we af en toe om de benen te strekken en wat te drinken en daarna weer door.

IMG 4771B De zon laat zich vaker zien, het blijft lekker stil op tweede pinksterdag op de wegen, ook in Duistland. Dat cruist lekker door.

IMG 2183b Om 13:00u komen we aan bij de camping in Wertheim, de receptie is nog dicht tot 14:00u maar je kan alvast een plek kiezen en dit later melden.
Omdat we morgen alweer doorrijden naar Camping Sonnenberg in Nüziders, zetten we caravan zo neer dat we zonder moeite morgenochtend weer verder kunnen.

IMG 2207b Daarna drinken we wat en tegen 14:00 melden we ons even aan bij de receptie en rijden we door naar Wertheim om wat te eten en het stadje te bekijken. In Wertheim woont Ottmar Hörl en deze heeft door de stad kunstprojecten in de vorm van een “Optimist”…

IMG 2213b Duim omhoog, je ziet ze op de bruggetjes,… geinig, en het weer is ons ook zeer gunstig gesteld in de middag breekt de zon helemaal door.

IMG 2263b We lopen buiten-om eerst langs het water door het stads-park.

IMG 2264b Het is veel groen, mooie heuvels in de verte zien we een kasteel, daar willen we wat eten… Eerst nog naar boven klimmen dus.

IMG 2269b Het kasteel torent hoog boven Wertheim uit, je kan deze niet missen.

IMG 2311b Boven maken we ‘ althans’ we proberen een selfie te maken maar er zit ook een leuke mislukte tussen.. :-).

IMG 2339b Nog een paar stappen omhoog en we zijn er…

IMG 2331b Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht, het mooie weer werkt ook mee,

IMG 2332b We eten en drinken wat op het terras van het kasteel, het is er gezellig ‘druk’.

IMG 2342b1 Na het eten met een drankje wandelen we rustig naar beneden wat toch makkelijker gaat met het zicht op de prachtige pleinen.

IMG 2347B Ook beneden zijn de terrassen gevuld, de binnenstad van Wertheim is ook heel gezellig.

IMG 2348b De fraaie vakwerkhuizen, terrassen, de eerste dag voelt al direct als vakantie..

IMG 2350bTegen 18:00u zitten we nog heerlijk in de zon voor de caravan, dit is een goed begin :-) Vandaag heeft de Nikon nog pauze gehad en zijn alle foto’s met de iPhone genomen.

Vandaag hebben we een rit van 500km voor de boeg van Zell am See naar AZUR Camping Wertheim, dus zijn we vroeg wakker, zo tegen 07:00u zijn we uit bed. Na het wassen en eten checken we uit, we moeten even wachten op het elektra verbruik, zodra dat betaald is…
Vandaag zijn Mandy en ik weer vroeg wakker, wij willen voor 12:00u in Nüziders zijn dus gaan we tegen half zeven rijden. Het weer ziet er niet heel veel belovend uit, maar hee, wie weet is 400km verderop wel heel anders. Alle foto's zijn weer van de iPhone. De route…