Afgelopen week hebben we nog veel werk verzet,  er is toch nog veel gebeurd.
De laatste dingen mbt het werk geregeld, Discovery Cove Tickets aangeschaft, met Jasper naar het ziekenhuis geweest. Jasper heeft inmiddels loopgips, maar moet vandaag nog naar het ziekenhuis, daar gaan ze kijken hoe het gaat met zijn voet.

Mandy heeft op weg naar het werk ineens een afslaande fietser onder haar Snorscooter,  een jonge knaap met een hoofdtelefoon op, had niet achterom gekeken en wilde oversteken naar de andere kant van de weg.. Dit ging niet want daar reed Mandy en de knaap zat zomaar dwars op de scooter.. Mandy schoof flink onderuit, en heeft wel wat blauwe plekken op haar boven been en elleboog en schouder. Ze heeft niks gebroken maar wel behoorlijk pijnlijk, de jongen mankeerde niet zo veel, gelukkig maar. Het was een nette knaap die direct zijn verontschuldiging maakte, en zijn telefoonnummer gaf. Uiteindelijk wel wat schade aan de scooter, de pijn is na de 3e dag alweer te doen, en dit in de vliegtuigstoelen ..

koffersontbijt

Gisteren de koffers ingepakt, de spullen opgeladen, camera’s in de handbagage, diverse prints gemaakt en we zijn klaar voor de reis. Om 8:30 staat de taxi voor de deur, we nemen afscheid van Jasper, en we zullen elkaar weer zien in Orlando.. De rit naar Schiphol gaat vlot, ondanks wat file, zijn we 25 min later al bij de incheck balie.
De koffers worden ingeleverd en binnen  no-time zijn we al achter de douane, voor mij begint dan de vakantie, we gaan ontbijten bij Mc Donalds..en lopen langs de winkels..

Tegen 10:45 lopen we richting Gate 6 voor onze vlucht met Continental Airlines..
Wanneer we er aankomen staat deze al te trappelen als een veulen.

continental

Na de standaard vragen over wie de koffer heeft ingepakt, wie heeft de tickets betaald, mogen we door de scan. Niet heel veel later begint het boarden, en we hebben plekken op rij 8. Deze premium plekken hadden we al ver van tevoren aangeschaft om heen lekker ruim te vliegen. Wanneer we lekker zijn geïnstalleerd komt er een stewardess even bij ons zitten, met de vraag of we eventueel premium plekken willen op stoel rij 20.. er is namelijk iemand met een rolstoel, stoel rij 8 is heel geschikt hiervoor, een uitstekende plek voor een rolstoeler.

De stewardess verteld dat Continental het geld zal terug gestorten, en ze bieden de rij 20 gratis aan voor ons tweeën ook dit zijn premium plekken bij de nooduitgang. De beenruimte is zeker niet minder. We gaan hiermee akkoord…
beenruimtewe gaan

eten Dan gaan we naar de startbaan, en niet veel later zijn we onderweg, we vermaken ons met wat film kijken, muziek luisteren..

Het vliegtuig eten wordt langs gebracht, daar kunnen we kort over zijn.We doen het ermee, in de wetenschap, dat er veel heerlijk eten op ons wacht de komende weken. Het zitten gaat Mandy goed af, daar ben ik blij mee, anders wordt de reis helemaal zo een onderneming.

Na het eten kijken we de films af,  prima in-flight entertainment trouwens grote schermen en zeer veel film keuze via een touch-screen. Het is rond het vliegtuig schitterend weer  ..

CIMG2699

CIMG2701

Ik vermaak me nog met wat spelletjes, Mandy met een boek, tegen 15:00 locale tijd landen we op Washington. Het is er behoorlijk druk,  vinger afdrukken, de koffers opnieuw aanbieden, schoenen uit de scan in wanneer dit klaar is loopt het tegen 16:30. We hebben geluk met de Gate, we komen aan bij C-6 en we moeten ons melden bij Gate C-11 naar Orlando. We staan op het bord.. en deze geeft aan On Time.. dat gaat lekker. Nog heel even en we zijn  weer in Orlando.

We bellen op Washington met Jasper hoe gegaan is in het ziekenhuis, de foto’s zijn goed hoewel ze niet helemaal zeker van de kruisbanden zijn, gaat het behandel plan gewoon zoals besproken met ons. Het gips gaat er wel af, maar wordt dan vervangen op 14 Oktober  voor afneembaar gips, als hij even wil zwemmen dan schijnt dit te kunnen.

Daarna halen we wat bij Wendy’s en wanneer we dat op hebben voegen we ons bij de Gate. De vlucht naar Orlando gaat voorspoedig… de landing zet in tegen 20:00 uur, we halen de koffers en kunnen Orlando ruiken.

Echt geen Upgrade Bij Alamo wordt nog heel even onze geboekte Fullsize Suv te upgraden richting een Escalade, echter de Fullsize Suv voldoet.

Wilt U echt niet eens wat anders, ze prikkelen je met je eigen historie…
Nee het is goed zo.

Bij de Kiosk staat een vriendelijke heer, pakt mijn papieren aan en roept wat ffar heb je ..
Er is een Tahoe, een Ford Expedition, en een Nissan Armada. We kiezen voor de Nissan, weer eens wat anders, nu ik erin rijdt kan ik  me niet voorstellen dat dit formaat Fullsize Suv is, het lijkt qua lengte ook wel op een Suburban.. het zal wel.

Kerstboom We rijden met het slagschip in het donker naar de Publix, waar alle knoppen voor dienen ik heb geen idee nog, Mandy ziet me stuntelen en maakt een foto van het dashboard, het lijkt wel een kerstboom.

Wanneer we bij de Publix aankomen halen we koffie, water, orange juice, en eten voor morgen ochtend. Dan hoeven we niet direct de deur uit en kunnen we rustig beginnen. Mandy pakt de koffers alvast uit, ik maak het restantje blog af..

We zijn er… de vakantie kan beginnen .. Rick & Mandy

De 27e Dam tot Damloop is gestart, jammer van de regen, wel heel gezellig. Mooie Dam tot Damloop, helaas regent het ... Het levert wel mooie scènes op.. Vermoeide gezichten maar ze zetten door...
De eerste nacht zijn we redelijk begonnen alleen tegen 5:30 zijn we wakker, klaar wakker. We gaan er maar uit, koffie zetten, en lezen de reacties op het blog, heel erg leuk om zo de dag te beginnen.   We wilden rustig aan beginnen, een beetje zonnen zwemmen… maar ja dat…